Teade

Collapse
No announcement yet.

Millega asendada tehase kõlarikaablit autos?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Millega asendada tehase kõlarikaablit autos?

See on loomulikul hea õppematerjal, aga vaevalt, et audiohoolikutel, -fiilidel, ja kaablifetišistidel sellest kasu on.

Comment

"Võin igale huvilisele demoda, kuidas kaabli kvaliteet ja heli kvaliteet omavahel seotud on. Samuti on lihtne näidata kuidas halb kaabel heli kuulamise isu vähendab. Kes tahab siin vaielda, paun seda teha mõne praktilise kuulamise juures , mitte teoorias."

Ma eelistaks mõõtmist kalibreeritud mõõteriistadega. Muidu on nagu vanas anekdoodis blondiinist ja miilitsast, kus kiirust mõõdeti palja silmaga...

Comment

Teemaalgatajal oli lihtne küsimus, aga kohale jõudsid müügimehed...
        Miks maailm küll kummuli käis?
        Ei ole pimedust, ei ole valgust.
        Ei ole lõppu, ei ole algust.

Esmalt postitatud Altec poolt Vaata postitust
        ... Võin igale huvilisele demoda, kuidas kaabli kvaliteet ja heli kvaliteet omavahel seotud on.
        ... Kes tahab siin vaielda, paun seda teha mõne praktilise kuulamise juures , mitte teoorias.
        Kas praktiline mõõtmine võiks kõne alla tulla?

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
          Ma eelistaks mõõtmist kalibreeritud mõõteriistadega. Muidu on nagu vanas anekdoodis blondiinist ja miilitsast, kus kiirust mõõdeti palja silmaga...
          Miks? Oluline on ju see mis sa kuuled?
          Või sa tahad öelda, et kui sa vahet kuuled aga mõõta seda ei oska või pole võimalik, siis sinu jaoks vahet pole olemas? Ma olen ise kuulanud mitmeid kaableid ja vahed on täiesti kuuldavad. Samas, kuidas seda mõõta või kas seda üldse mõõta saab, ei tea ega oska.

Comment

Mul jälle olemas vastupidine kogemus. Kõlarikaablite erinevus mikrofoniga täitsa mõõdetav aga kõrvaga ei tee mingit vahet.
            Pole kuigi parem variant.

Comment

No eks see sõltub ju natuke kõrvadest ja kasutatavast tehnikast ka....

Comment

Esmalt postitatud anryo poolt Vaata postitust
                olen ise kuulanud mitmeid kaableid ja vahed on täiesti kuuldavad
                Aga kas sa NÄGID ka neid kaableid enne kuulamist. Jõuame ikka sinna pimetestide valdkonda.

Comment

Jah, nägin ja ise vahetasin. Ja ma tean, et väidetakse, et "nähes" kavliteetsemat kaablit, kohe kõrv "kuuleb" ka kvaliteetsemat heli aga oman piisavalt kogemusi selleks, et seda ei juhtuks. Või ütleme siis, et vaatamata sellele osata ikkagi objektiivselt hinnata. Võrreldes näiteks 20.- eur vs. 200.- eur kaablit on vahe liiga suur, et seda mitte kuulda. Kõrgemal tasemel ma usun vahe on juba väiksem ja siis võib antud effekt tõesti rolli mängida. Aga siin käib ikkagi hetkel jutt "hiina saast" vs. "korralik kaabel".

Comment

"hiina saast" vs. "korralik kaabel".
                    Nojah, muidugi ka need kõige "korralikumad" kaablid ja DELLI ja APPLE jne. asjad tehakse tänapäeval enamasti Hiinas.

Comment

Alles aasta või pool tagasi, oli veel Draka(keila kaabel)lehel nende PPJ vasesisalduse % (enam ei leidnud) Nali oli selles, et nende vasesisaldus oli suurem kui nii mõnelgil "hai-end pure copper oxygen free, teflon coated jne" kõlarikaablil.
                      -

Comment

Võrreldes näiteks 20.- eur vs. 200.- eur kaablit on vahe liiga suur, et seda mitte kuulda.
                        No aga mis vahe on siis ikkagi? Ära ütle et heli on mahlasem ja dünaamilisem.
                        Vask on vask. Vahet ei ole mis värvi uhke isolatsioon talle ümber ajada.
                        Loomulikult on vahe sees kui võrrelda mingit rauaga pooleks kaablit puhta vasega.
                        Aga kui odav ja kallis kaabel on mõlemad vasest, sama läbimõõduga ja sama paksude kiududega, siis ega seal ju tegelikult muud vahet pole kui et ühel on ilus, säravate värvidega isolatsioon.
                        Rahamehed ostavad ilusamat muidugi...

Teine asi muidugi kui kaablid jäävad toas nähtavale. Siis muidugi valiksin ise ka ilusama.

Comment

Tulles tagasi teema alguse juurde,siis AUTOSSE ei ole mõtet väga kallist ja "über" kaablit paigaldada.Selleks on üsnagi lihtsad põhjused.Esiteks ei ole autos kasutatav helitehnika üldjuhul sellise tasemega,mis võimaldaks kaabli erinevusi kuulda.Teiseks on autos palju igasugust müra (mootorimüra,rehvide müra,tuule müra,jne,jne...) mis jällegi kalli kaabli head omadused ära nullivad.
                          Autosse pane korralik OFC täisvask kaabel ja kogu lugu.
                          Toas oleva helitehnika taha on mõtet juba hõbetatud või hõbekiududega kaablit ühendada.
                          Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Olen autos erinevaid kaableid proovinud ja vahed on suured, st. kuuldavad-tajutavad
                            ilma hinda, kaablit ja pakendit nägemata-teadmata.
                            Olen nii erinevaid kõlarisoolikaid, kui ka RCAsid katsetanud.
                            Hind ei ole üldse argument.Küsimus on pigem ka sobivuses süsteemi.Siin foorumis on ka sõna võtnud mees, kelle kasutajanime ma hetkel kahjuks siin ei tea, aga autoaudio huvilised teavad kõik seda Heiki Passatit.Tal oli vist? keskriba taga mingid sajandivanused 220-voldi( kui siis ikka oli 220?) maja seinast rebitud voolujuhtmed, mingi sageduse taga oli tal CAT-5.Kõik käib katse-eksituse meetodil.See oli sellesse süsteemi valikus olnud variantide vahel sobivaim.

Ja ega see autoaudio täiesti tühi koht ka ei ole, et kaabel tähtsust ei oma.Keskkond on muidugi ruumina väga ebasobiv, kus saada nauditav tulemus, aga see ongi väljakutse teostajale.Ahela tugevuse otsustab nõrgim lüli, st. heliallikas(pea), võimendus ja kõlarid peaksid ka mitte kõige algelisemad olema, kust midagi tahta loota.

Comment

Esmalt postitatud Ints poolt Vaata postitust
                              Tulles tagasi teema alguse juurde,siis AUTOSSE ei ole mõtet väga kallist ja "über" kaablit paigaldada.Selleks on üsnagi lihtsad põhjused.Esiteks ei ole autos kasutatav helitehnika üldjuhul sellise tasemega,mis võimaldaks kaabli erinevusi kuulda.Teiseks on autos palju igasugust müra (mootorimüra,rehvide müra,tuule müra,jne,jne...)..
                              Seal ongi vist põhimõtteline erinevus näituse ja reaalse elu vahel. No heaküll - sul on S-mersu - see on vast igal pool vaikne aga tavaliikurid...
                              Teiseks - korralikud, elemendiga sobilikud kõlarikastid, paiknemine kuulaja kõrvadega, mid ja tweetri omavaheline kaugus ... kui paljud teevad sellised elementaarsed korda?
                              Koduaudios kujutab keegi ette, et ~50€ keskriba asub põrandal kintsu juures, väikeses hõredas plastist ja plekist karbis; 25€ tweet vahib näkku; sub on diivani taga; vasakul suriseb külmik, paremal konditsioneer ning sina muretsed, kas kõlarikaablid on ikka piisavalt hi-end?
                              -

Comment

.Ahela tugevuse otsustab nõrgim lüli
                                Täiesti nõus.
                                Tulles AUTOAUDIO juurde,siis selleks kõige nõrgemaks lüliks üldjuhul kõlarikaabel kohe kindlasti ei ole.
                                Tõsiselt korralik ja kvaliteetne heli autos on väga suur,töömahukas ja kallis ettevõtmine.Kes näiteks on ehitanud Sound Quality klassis auto helisüsteeme,saab aru,millest ma räägin.
                                Korraliku heli saamiseks autosse on ESIMESE asjana vaja teha korralik mürasummutus.See on aga vägagi suur,töömahukas ja kallis ettevõtmine.Ainuüksi helisummutus (4...6 erinevat kihti mürasummutusmaterjale) koos tööga võib maksma minna (olenevalt autost) 1000+ euri.Kui paljud on selle asja ette võtnud?Ma pakun et üksikud.
                                Järgmine asi on korralik ja kvaliteetne helitehnika.Head Unit,võimendid,kõlarid.
                                Kui see kõik on olemas ja tehtud võib oma pead vaevata sellega,kas hõbetatud soontega kõlarikaabli sound on parem kui OFC vask,või mitte.
                                Veelkord,auto soundis on ahela kõige nõrgemaks lüliks müra.Mootorimüra,rehvide müra,tuule müra,igasugused kolinad,plastiku naginad jne,jne....
                                Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Working...
                                X