Teade

Collapse
No announcement yet.

Palun nõu Android tahvli headunitina kasutamise kohta

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Palun nõu Android tahvli headunitina kasutamise kohta

Esmalt postitatud jyrgen91 poolt Vaata postitust
    Miracastiga vist ei saa kahjuks edastada kuidagi puudutuse signaale jah? St wireless ekraan ainult?
    Ainult pilt ja heli. Mul on rPi ka olemas XBMC'ga, aga telefoni on ikka mugavam kasutada kuna on koguaeg kaasas ja sisselülitatud (ei pea ootama bootimist näiteks). Lisaks veel nett, muidu peaks eraldi wifi hotspotti tegema mis võtab voolu. Samuti ei viitsi enam juhtmega laadijat kasutada, panen Qi laadija tel. aluse külge. Ainuke kahtlus on see, et kui gps sees ja muusika mängib, äkki ei tule üle Qi piisavalt voolu, aga eks varsti saab teada kui asjad kohale jõuavad.

Comment

Anan siia ka tagasisidet Qi laadija kohta. Mul endal ka kahtlus, et kui gps (ekraan ju ka veel sees) + muusika, siis vist jääb hätta. Igatahes jääb mulje, et ilmselt peab minema ikka tahvli peale. Tundub olevat lihtsaim lahendus, et saada kogu kompott koos ekraaniga tööle, sest juba out-of-the-box kõik töötab + üks soodsamaid variante.. Kui osta eraldi ükskõik, milline enamvähem korralik arvuti + touchscreen, siis läheb asi ikka kallimaks kui tahvel. Peab siis mõtlema, kas vedada talvel tahvlit tuppa või miskite elektroonikutega konsulteerida ja Li-ion aku asemele autosse püsivalt mingi külmakindlam aku paigaldada ja juhtmed vedada tahvlisse. Iseenesest piisab kui akus on mahtuvust nii palju, et seade ikkagi üles bootida, auto soojenedes vast hakkab akuelu jälle taastuma ja kui auto käib, siis on juba ka ju laadija sabas. Iseasi kuidas kogu see asi aku eluiga mõjutab. Peab vist tahvliga koos hea mitu lisaakut ka valmis ostma.. seadmed vananevad kah juba nii kiiresti tänapäeval, et siis kui mingile asjale varuosa vaja, siis ammu juba tootmisest maas nii seadmed kui varuosad.
      viimati muutis kasutaja jyrgen91; 21 m 2014, 20:40.

Comment

Lihtsalt mainin, et ise kasutan juba eelmisest suvest sellist lahendust:

Parrot Asteroid Tablet (hind ca 350) ilmselt ka odavamalt ebayst.

Kuigi on tegemist 2.3 Androidil baseeruva seadmega on tal mõningad eelised tahvlite ees:

Korrektne toitlelahendus autole - näiteks nexus 7 ei olnud võimeline ennast autos laetuna hoidma, müra toitest jne

Korralikum DAC 4 väljundiga, pluss võimendi(mina seda ei kasuta, kasutan aux väljundit).

Valmis kasutajaliides autos kasutamiseks - selle tegemine tahvlile nõuab x astmel n arv tunde

Pult roolile ja lihtne võimalus originaalroolilt juhtimise integreerimiseks(tegin volvole ise arduino baasil).

3 USB sisendit ja ühildavus 3G/4G pulkadega või bluetooth kaudu net telefonilt

ekraan, mis on nähtav ka autos

Esialgu ostsin ka nexus 7, siis prooviks odroid u2 jne. Oleks võinud kohe Parroti paigaldada

Programmidest kasutan:

Google Nav
        Waze
        Spotify
        Sygic
        Eesti Kiiruskaamerad
        Torque(bluetooth elm 327 obd)
        viimati muutis kasutaja jakim; 12 m 2014, 18:26.
        "Computers in future may weigh no more than 1.5 tons."(Popular Mechanics, 1949)

Comment

Paar nädalat nüüd autos Qi-laadijat kasutanud ja waze + di.fm stream + BT HF orig. raadiosse + BT audio stream ja 20min autosõiduga laadis 5% juurde! Tulemusega väga rahul.

Comment

Esmalt postitatud jakim poolt Vaata postitust
            ... Esialgu ostsin ka nexus 7, siis prooviks odroid u2 jne. Oleks võinud kohe Parroti paigaldada

Programmidest kasutan:

Google Nav
            Waze
            Spotify
            Sygic
            Eesti Kiiruskaamerad
            Torque(bluetooth elm 327 obd)
            Olen ka mõelnud Parrotile, aga nii kalli raha eest lahjade näitajatega Gingerbread seadet pole veel ostma tõtanud. Selge see, et tal omad küllaltki arvestatavad eelised iseleiutamise ees. Muidugi Asteroid Smart oleks juba täitsa mõeldav vaatamata vanale Androidi versioonile, aga tolle hind on küll kosmiline.

Aga kui tohib küsida, miks Odroid U2 ei sobinud? Ise just vahepeal kaalusin Odroidi, aga kartsin, et ei ole võimeline ise touchscreeni draivereid kirjutama.

Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
            Paar nädalat nüüd autos Qi-laadijat kasutanud ja waze + di.fm stream + BT HF orig. raadiosse + BT audio stream ja 20min autosõiduga laadis 5% juurde! Tulemusega väga rahul.
            Hea tulemus! Aga mis seade kasutusel, kas telefon?
            viimati muutis kasutaja Scott; 28 m 2014, 04:08. Põhjus: ei pea kogu pikka postitust tsiteerima

Comment

Hea tulemus! Aga mis seade kasutusel, kas telefon?
              Jah, Nexus 5. Qi laadija on mingi suht odav ümmargune ebay-st, peal kirjas input 1,5A (autost tuleb max 2,1A) ja output 1A.

Comment

Olen ka mõelnud Parrotile, aga nii kalli raha eest lahjade näitajatega Gingerbread seadet pole veel ostma tõtanud. Selge see, et tal omad küllaltki arvestatavad eelised iseleiutamise ees. Muidugi Asteroid Smart oleks juba täitsa mõeldav vaatamata vanale Androidi versioonile, aga tolle hind on küll kosmiline.

Aga kui tohib küsida, miks Odroid U2 ei sobinud? Ise just vahepeal kaalusin Odroidi, aga kartsin, et ei ole võimeline ise touchscreeni draivereid kirjutama.
                See kas seal on GB, ICS või JB Android ei oma autos tähtsust - pigem ongi plus, et vähenõudlikum on GB. Parroti Tabletil on 512 MB ram ja 800 Mhz prose - töötab viivitusteta.

Odroid u2 puudused - sai ostetud sd kaardi versioon, mis on kahjuks aeglane - emmc kiip oleks tunduvalt kiirem aga selle koreast tellimine on paras peavalu - postikulud on suuremad kui tootehind.
                Teine miinus on selle graafika - 720p resoga on tekstid nii väiksed 6,5 lcd pealt on neid kehva lugeda. Nende puuduste tõttu ei hakkanud investeerima touchscreen-i ja toite lahendusse.
                "Computers in future may weigh no more than 1.5 tons."(Popular Mechanics, 1949)

Comment

Selged pildid, tänud hea info eest. Kas iseenesest selle Parroti tahvli saab ka maki asemele kuidagi lihtsasti paigaldada või ikka tootja poolt ette nähtud iminapasüsteem? Iseenesest se Parrot Smart ka päris äge, täislahendus 2din maki asemele ja suurem ekraan, aga kallis kuramus.

Comment

Seoses SQ võistlusauto muusikasüsteemi installiga on üks androidi tahvlil vs telefonil töötav toimiv lahendus saanud ellu äratatud.
                    Tarkvara, mis toimib Nexus7 tab'il on BubleUPnP
                    J
                    uhtmega ühendusi olen kohe algusest välistanud, seetõttu on andmeülekanne üle wifi.
                    Andmekandjaks on airmusic meediamängija, mis väljastab allalaetud muusikafailidest lahtipakitud helisignaali optilise kaabliga otse protsessorisse.
                    Andmesalveks saab kasutada:
                    *android seadet - (tahvel, telefon)
                    *andmepilv - (dropbox, google drive, skydrive)
                    Andmeside töötab järgmisel skeemil:
                    Nexus7 on wifi hotspot, temaga on wifi kaudu ühendatud airmusic meediapleier.
                    Andmed paiknevad dropboxis flac'ina, kust need alla laetakse ja edastatakse meediapleierile. Ilmselt on võimalik ka andmeid wifi kõvakettal hoida.
                    Lihtne ja päris töökindel juhul kui netikiirusest piisab.
                    Bubleupnp arendajal on ilmselt veel tööd selle softi parandamisega, aga loodetavasti pisibugid seal ka parandatakse.

Comment

Wifi kaudu heli edastamine muidugi vägev, see muidugi eeldab normaalset netikiirust autos. Heli peaks muidugi väga puhas olema.

Aga selle setupi puhul pole tahvel koguaeg autos eksole? Ma mõtlen seda, et tahvel on see nö dlna kaudu muusika vahendaja, olgu ta siis kuskil hoidikus või kõrvalistmel. Või ikka tehtud täitsa püsiv lahendus? Sel juhul sooviks küll rohkem infot asja kohta.

Comment

Android seade vs i phone (viimast pole katsetanud) võib olla kus iganes. Mugav kui see on hoidjas ja näed mis hetkel töötab.
                        Täiustasin süsteemi, loobusin "pilvest" andmestriimist ja laadisin failid tahvlisse. Asi toimib mõnusalt ja kiirelt.
                        Üks probleem on see et Nexus7'l puudub mälukaardi pesa, seega peaks kasutama OTG kaablit ja välist andmemahtu, et piisavalt faile kaasas kanda. Kaableid aga liikuvatele seadmetele ühendada ei taha. Seega peab ikkagi installima kas statsionaarse seadme tahvlina või huvitavam lahendus oleks odav nutitelefon failiserveriks kusagile sahtlisse. Eeldades et sellel faliserveril on sd kaardi kasutamise võimalus, mis annaks pea piiramatu andmemahu kasutamise võimaluse.
                        Ilmselt peaks OTG kaabliga ka välise USB hub'i/sd kaardilugeja saama lisada, mis annab mugavama võimaluse kaarte vahetada.
                        BubleUPnP leiab ka koduses wifi võrgus muretult ülesse kõik DLNA- jms meediat striimivad seadmed ning lubab kiire ligipääsu nendele.
                        Wifi ketta (klick'is müüdavaga) ühendamine on aga nurjunud, ma pole saanud seda kuidagi android seadme ja Airmusic striimeriga korraga võrgus tööle, kas on tarkvara või riistvara kehva või on asi "tihendis"

Comment

Okei, huvitav lahendus igatahes. Sain ise oma BT ressiiveri täna kätte (tänud stosoorokile vihje eest) ja olen meeldivalt rahul. Mina hetkel paremat kvaliteeti oodata ei oskakski, minumeelest vabalt võrreldav juhtmeühendusega, võistlustehnikat mul autos pole ja kokkuvõttes olen rahul. Muusikat lasin telefonist.

Püüdsin ka BT ressiiveri ühendada otse võimendisse. Tekkis aga probleem - nimelt kohutavad häired on sees, igasugu krabinad ja sahinad, süüte välja keeramisel käib vapsee mingi nätakas kõlarites, st normaalne see asi pole. Kui kasutasin ka makki, ehk siis BT ressiiver maki auxi sisendi otsas, siis probleeme pole. Oskab keegi suunata, kust viga otsida? Kehv kaabeldus? Kehv toide? Mul miski odav hiina sigaretisüütaja adapter 2 USB pesaga. Kusjuures see adapter veel ise ka piniseb kui tarbijad järel. Kas korralikum toide võiks probleemi lahendada?

Igatahes olen oma ideega jõudnud nii kaugele, et otsustasin ikkagi tahvli kasuks. Püüan lähipäevil seadme ära osta ja annan ka siia teada, siis lähemalt, mis seadet kasutan ja kuidas asja lahendan. Seega soovikski teada, kuidas nendest heli häiretest lahti saada, kuna plaanin maki üldse ära kaotada. Kas siis peaks vahele vaatama miski aux sisendi ja rca väljunditega ekvalaiseri vahele?

Comment

Nonii, ostsin mõned päevad tagasi tahvli ära. Läks loosi siiski Asus Memo Pad HD7. Üldistavalt võib öelda, et tegemist Nexus 7 budget versiooniga, õige pisut lahjem ja puudub NFC, wireless laadimine jne, aga vähemalt korraliku ekraaniga. 1,2 GHz neljatuumaline prose ja giga jagu rammu - peaks autosse piisama küll. Hind oli väga hea, mille eest sai kaasa ka HD resolutsiooni ja IPS paneeli, nii et ehk kannatab ka päikesevalguses asja kasutada. Matti ekraanikile oleks muidugi ka vaja, peegeldab kõvasti.

Vahepeal oli küll tunne, et jätan asja katki, kuid ei tahtnud endas pettuda ja asjast loobuda pelgalt ülemõtlemise pärast. Tutikas garantiiga tahvel maksis vaid törts üle 100€ ja kui lõouks selgub, et tõesti ikkagi e isaa asja, siis vähemalt olen asja läbi teinud ja olen kindel. Tehnikavidinaid pole mul kunagi liiga ja palju ja küll ma sellele tahvlile juba muu rakenduse leiaksin. Aga otsustasin kasutada tahvlit, kuna eeliste-puuduste suhe oli minu jaoks tahvli variandis parim. Tahvlil juba out-of-the-box kõik vajalikud featuurid olemas, wifi, BT, GPS jne, arendusplaatidele oleks pidanud ostma igasugu lisaplaate ja ilmselt tarbima ka poolkõva Androidi praktiliselt olematu communityga. Hakkab mul siis kõigi ideede kohaselt tahvel keskkonsoolist kuidagi välja käima - see hetkel suurim pähkel, mida nuputan. Tarkvara poole pealt üritan miskit korralikku automaatset profiili luua Taskeriga.

Aga mõningad küsimused ka siia, äkki keegi oskaks mind suunata. Nimelt mul ikkagi nüüd probleem sellega, et kui head unit vahelt üldse ära jätta, siis jääb helikvaliteet pisut soovida, st kui BT ressiiver otse võimendi otsas istub. Ja samas on ka vastikud häired sees, mingid pininad, krabinad jms jama. Kas peaksin vahele hankima mingi ekvalaiseri või heliprotsessori vms või kuidagi ka ikkagi maki alles jätma? Viimane variant ei tahaks kuidagi muidugi mahtuda enam, ekvalaiser samas on 1/2 DIN, selle isegi ehk suskaks ära kuskile. Või kas ground loop isolatoriga saaksin nendest helihäiretest lahti? Siis ikkagi ei kasutaks ekvalaiserit vms, aga helikvaliteet vist pisut ikkagi kannatab selle tagajärjel. Äkki keegi oskab midagi mõistlikku öelda selle peale. Tahaks vaikselt asja edasi susida, aga ühendamsie poolelt mõned küsimused.

Comment

Kui mp3 kuulad siis poleks põhjust üldse niipalju pingutada, iga järgnev ost on raha maha viskamine. Kui aga plaan päris muusikat kuulata, siis õpetus mida teha jääb kaks posti ülessepoole. Airmusic asendab ka headi aga selle minplugist tulevat analoog heli pole mul katsetada vaja olnud.
                              Mis veel Bupnp tarkvara lisavõimalusi puudutab, avastasin, et kõik androidseadmed, millele on see installitud moodustavad ühes võrgus kenasti andmemassiivi, mida saab juhtida igalt võrgus olevalt seadmelt eraldi, samuti maha mängida. Oluline selleks on kohaliku wifi võrgu tekitamine.

Proovida võib ka lihtsamini.
                              BT receiver ära visata ja asendada see kaabliga tahvli kõrvaklapi väljundist võimendi sisendisse.
                              Kõik muud nn. eq jms. heliseadmise kräpp võib olemata olla.
                              Ground loopi saab katsetada audiojuhtme maanduse ja seadme vahele 10ohm takistid joota. Juhe peaks sisaldma siis 2 signaali ja varjet eraldi. Võimalik et probleem on kehva varjestusega kaablis.
                              viimati muutis kasutaja Sully; 15 m 2014, 10:55.

Comment

Mida sa mõtled päris muusika all? Et kangem kvaliteet kui mp3? Selles suhtes jah, ma pole ülim audiofiil, seni on mulle käranud ka mp3. Ja nõu küsisingi sellepärast, et ei tahagi asjatult jubinaid endale osta. See BubbleUPnP teema on tegelikult hea jah, kodus kasutan aktiivselt meedia mahamängimiseks telekas läbi Androidseadme. Samas esialgu ei tahaks eraldi internetipaketti muusika kuulamiseks autosse hankida.

Hetkel ongi lihtsalt probleem selles taustamüras. Kui ühendan tahvli/telefoni nt kaabliga otse võimendi sisendisse, siis tekivad anomaalsed helid/krabinad jms. Ja siis kui veel laadija ka sappa lükkad, tuleb kole vilin ka. Sama on ka siis, kui ühendan BT ressiiveri otse võimendisse. Seega pole vahet, kas kaabliga või kaablita ühendus. Neid helisid pole, siis kui ühendan tahvli/telefoni läbi maki AUX sisendi. Siis on kuulda õrna pininat kui muusika pausil on, kuid üldiselt suht vaikne ja kvaliteet tundub ka pisut parem olevat.

Küsimus seisnebki selles, et kas nt ground loop isolatoriga saaksin nendest häirivatest helidest lahti? Kas GLI langetab ka helikvaliteeti? Iseenesest oleksin vist esialgu enamvähem rahul kui seade otse võimendisse ühendada, kvaliteet oli täitsa talutav, aga kui GLI veel omakorda kvaliteeti maha võtab, siis tekibki see olukord, kus tahaks juba ehk miskit EQ-d/HU-d vms vahele saada. Selle koha pealt sooviksingi abi saada.

E: Uurin seda ground loopi asja pärastpoole läemalt jah. Muidugi, ma ei tea, mida arvata sellest, et isegi siis kui tahvel ei ole laadija otsas, on ikka kõlarites mingid imelikud kahinad vahepeal ja süüte väljakeeramisel käib miski raksatus kõlarites. Ma ise kahtlustan, et see sigaretisüütaja adapter, millega ma BT ressiiverit toidan, on kräpp, kuna ta ise ka kurask viliseb nagu hull kui ta millelegi toidet annab. Proovin hiljem ka alternatiivselt ressiiverit toita (teise tahvliga, nii et ressiiver pole auto elektrisüsteemiga üldse ühendatud) ja vaatan, kuidas siis lood on. Kui niimoodi neid anomaaliaid pole, siis hea, sest esialgu on mul laadimine teisejärguline lahendus. Mul päeva jooksul tööle-tagasi suhteliselt lühikesed otsad, nii et laetud tahvliga peaksin saama päris kaua hakkama. Siis saaks ikkagi asja juba vaikselt kasutada ja testida ning leiutada järk-järgult laadimist ja vajadusel kvaliteetsema toitelahenduse hankida kuskilt.
                                viimati muutis kasutaja jyrgen91; 15 m 2014, 13:49.

Comment

Working...
                                X