Teade

Collapse
No announcement yet.

Palun nõu Android tahvli headunitina kasutamise kohta

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Palun nõu Android tahvli headunitina kasutamise kohta

BT kohta oskan niipalju öelda, et profiili alt saab valida kas kõne ja/või muud helid, akulaadija/bt ühendamise piiksud tulevad küll, mobla helin ka. Eks vist siis tuleb ka kõik muu (mälusopis on meeles, et nagu oleks kunagi juutuubi heli moblast üle bt auto süsteemi lasnud).

Püstitaks aga teise küsimuse, kuna ise sai hiljuti alles just mitte kõige odavam 6.2" puuteekraaniga makk autosse ostetu: Mis on tahvli eelised? Paneks mõned tähelepanekud kirja:

Maki ekraani saad kasutada ka kindaga, tahvlil mitte
    Makil on CD osa, oleneb kuidas keegi seda kasutab
    Makil on aux, usb, bt sisendid tahvlil on auxiga vist keeruline (samas ma olen niikuinii ainult digisisendite peal)
    Tahvlil ei ole heli seadistamise koha pealt vist palju vidinaid (ekva, time delay..)
    Makil on sisse ehitatud võimendi (minul on see niikuinii kasutamata)

Comment

Tahvlil on internet
      Tahvlil on Waze
      Tahvlil on USB OTG
      Tahvlil on interneti raadiod
      Tahvlil on eq appe
      Tahvlil on wifi hotspot
      Tahvlil on Torque app, kust saab vaadata obd kaudu igasugust auto infot

Seda nimekirja võiks veel jätkata, aga tegelikult ma kasutan ise tehase orig. süsteemi. Kõige rohkem tunnen puudust waze infost ja netiraadiost, mida kompenseerin pikemal sõidul tahvliga ja lühematel telefoniga. Olen mõtelnud ka mingi lisa "miniPC" peale, aga teostuseks pole veel läinud. Lihtsam on võtta tahvel või telefon.

Comment

Kui palju autos netti kasutada? Internetiraadiote koha pealt ehk küll, ehk siis samad asjad ajab kõik ka moblaga ära, mis minu puhul on üle BT makiga niikuinii ühendatud. Hiina navi, mis ennem sees oli, toetas ka 3G wifi pulka, kust oleks saanud igast vigureid teha.

Mis kvaliteediga netiraadiod tulevad üldse? Ei taha küll midagi halvasti öelda, aga tehase originaalsüsteemi puhul vist ei ole väga vahet ka, kas netiraadio või FLAC vms... eks oleneb kindlasti ka kogu süsteemi suunitlusest.

PS! Kindlasti ei ürita tahvli kasutamist maha teha.

Edit: Lisan veel niipalju, et mul makil on selline tore võimalus nagu mirrorlink, mis peegeldab mobla pildi üle usb maki ekraanile, pole küll veel katsetanud, aga siis peaks makk olemagi juba nagu tahvel :P

Comment

Esmalt postitatud Eggy poolt Vaata postitust
          Kui palju autos netti kasutada? Internetiraadiote koha pealt ehk küll, ehk siis samad asjad ajab kõik ka moblaga ära, mis minu puhul on üle BT makiga niikuinii ühendatud. Hiina navi, mis ennem sees oli, toetas ka 3G wifi pulka, kust oleks saanud igast vigureid teha.
          Mina kasutan põhiliselt waze-i ja netiraadiot. Vahest ka Google Mapsi. Mul ühendab samuti mobla kohe autosse istude ära raadioga ja bt vastuvõtjaga.

Esmalt postitatud Eggy poolt Vaata postitust
          Mis kvaliteediga netiraadiod tulevad üldse? Ei taha küll midagi halvasti öelda, aga tehase originaalsüsteemi puhul vist ei ole väga vahet ka, kas netiraadio või FLAC vms... eks oleneb kindlasti ka kogu süsteemi suunitlusest.
          Netiraadiod tulevad ilma rahata 64k AAC, 3€ kuus 128AAC. MP3 puhul 96 ja 256 (www.di.fm). Tehase orig. süsteem on Harman Kardon Logic 7, seega väga vilets just pole. Kuigi jah, FLAC vs 256kbps MP3 mina vahet küll ei tee, meibi on piiranguks BT receiver. Auto ise kahjuks FLAC'i ei mängi.

edit: See tundub ka pull asi olevat: http://www.parrot.com/usa/products/a...asteroid-smart

Comment

Proovin netiraadio täna autos ära, eks näis mis muljed jäävad

Comment

Need samad eelised, mida ka mina üritan saavutada, luges stosoorok täpselt ette. Muidugi saan ma seda teha oma praeguse telefoni ja tahvliga ka, ent tahaks asja nagu pisut viisakamaks viia, sellist nö OEM looki, ei tahaks eriti docke ja iminapaga süsteeme. Eks ta paras nikerdamine tule, aga kui vaikselt nokitseda peaks asja.
              saama küll, motti nagu on. Mõtlesin ka 2DIN tuutepundliku maki hankida kuskilt, ent Pioneerid, Alpined jne makid tulevad minu jaoks sellise pisut kohmaka ja piiratud op süsteemiga + on minu arvates tohutult kallid.. Tahvlil palju seadistamisvõimalusi, saab täpselt oma nägemuse järgi välimust sättida + palju erinevaid GPS appe jne. Enda lemmik muidugi iGo, aga Waze on ka hea asi. Just see teebki asja põenvaks, et on valikut, kord võid üht kasutada kord teist, vastavalt vajadusele. Lihtsam ja ehk ilmselt isegi mõnevõrra parem oleks installida korralik makk.

Muidugi, Eggy, kui saladus pole, mis makk sul autos on? Mirrorlink on küll huvitav, see siis nagu Pioneeri Appradio? Või ongi sul see? Selline aparatuur muidugi pisut kallivõitu vist.

OT, Androidseadmetele on olemas selline app nagu Noozxoide, selline EQ-laadne toode, aga mtite päris.. polegi aru saanud, mis kuramuse asi ta täpselt on, aga selle abil saab heliväljundi päris kauniks tuunida. Selle kasutamisel kadus see kohati "plekine" heli ära ja asendus päris siidise noodiga. Ma muidugi mingi ulme audiofiil pole, eks ma mõne melomaani käest saaksin sellise statementi eest vasta hambaid, aga eks see taandu vast sellele, mis kvaliteet, keda rahuldab. Minu jaoks on 320kbps mp3 normaalne asi, mõni vast istuks enne vaikuses kui nii "kehva kvaliteeti" kuulaks.

Parrot muidu normaalne asi, aga meil ka päris käreda hinnaga see komplekt müügil, soodusega nõks alla 500€. Ja Parrotil Android 2.3, päris vana kraam juba ja Play pood ka puudub. Muidugi saab asja pisut parandada ilmselt rootimise teel, aga kallis ikka kurask jah.

Muidugi olen avatud ka teistele lahendustele, et saavutada selliseid asju. Kui on olemas mõni normaalne aftermarket makk, millele võimalik külge pookida (või lausa juba eelpaigaldatud) normaalne offlines töötav eestikeelse menüü ja juhistega navi, OBDII dongli kaudu veakoodide lugemine + live data, pisut multimeediat YT jne näol, siis võite sellest agaralt teada anda. Arvestades seda, et need funktsioonid saab tahvli juures kätte paarisaja jevro juures, siis makiga läheb asi pisut keerulisemaks hinna poolest. Seejuures on muidugi see "pisiasi", et makk on mõeldud sellisesse keskkonda töötama, tahvel aga mitte. Ehk siin tuleb mängu funktsionaalsus vs vastupidavus. Mõlemat korraga vist normaalse hinnaga ei saa.

Comment

Makiks on alpine ive-w535BT, meil soovituslik jaehind on 675€, ma tellisin oma muidugi soodsamalt UK-st. Hiina navid, uuem põlvkond, on juba androidi peal, tehakse igast auto markide jaoks, et 1:1 ära vahetada originaal süsteem. Interfeiss tõenäoliselt mitte muditav ja hiinakatele vastav (mul eelmine makk oli ka hiinakas, aga wince peal ja noh...graafika osas tule taevas appi). Eks vinguda võib ka selle alpine kasutajaliidese kallal.

Mis hinnaga normaalsemad tahvlid kätte tulevad üldse? Ipad mini on vist mikimaal selline kasutatud tükk autodes. Tahvli eelis on kindlasti muudatuste tegemise võimalus, tõsi.

Comment

Plaanisin alhul Nexus 7-t panna, kuna üks e-pood müüs kõigest 169€ eest seda, ent jäin hiljaks ja müüdi läbi juba.. Nüüd tene plaan Asus memo pad hd 7 võtta. Hetkel igapäevaselt kasutan nö tavaasjadeks Asus Memo Pad Smart 10-t. Igati positiivne kogemus, seetõttu julgen ka HD7 peale mõelda. Korraliku resoga ekraan, proset ja rammi ka "automaki" tarbeks piisavalt. 8gb sisemäluga isendi hinnasilt vaid 119€, 16gb 169€. Kallimal pisut kangemad kaamerad ka, aga see pole minu projektis oluline. Sd kaardi võimalus ka, seega pole 8gb internal probleem, mälukaardid maksavad vähem kui see 50€ hinnavahe, mille eest saab vaid 8gb rohkem storaget.

Comment

Nexus 7 2013 ekraani eredus on teistest tunduvalt parem. Autos võib see oluline olla. Kuid hind on kõrgem, sd kaardi võimalus puudub...

Comment

N7 2013 jääb pisut minu hinnapiirist välja, kuid oleks kindlasti ekraani mõttes oluliselt parem. Teisalt oleks natuke kahju ka nii head tahvlit autosse panna. Autos peaks saama lahjema pilliga hakkama, kuna erilist multitaski ju ei tee sõidu ajal, võinoh normaalne selline asi poleks. Peaasi, et muusika ja navi korraga käia suudavad ja muud nagu polekski vaja. Ekraan võiks ka hea olla. Seetõttu pakub ka see Asuse HD7 pinget, kuna on odav tahvel, aga hea resoga ekraan ja näitajad ka enamvähem asised. Nö igapüeva arvutitoimetusteks võiks olla nobe pill, autos suudan oodata küll sekundikese kauem muusikaäpi avanemisel.

Comment

Teen nüüd küll duubelposti, aga siiski. Olen nüüd uurinud kõvasti seda teemat ja ausaltöeldes päris hulluks juba läinud. Mõtteid mõlgutanud igas suunas ja nüüd ei teagi, mida peale hakata. Igal valikul omad plussid-miinused, seega vaja kellegi kõrvalise abi.

Järjest rohkem hakkab selgemaks saama see, et tahvel pole ainukene viis autosse Androidi viimiseks. Mõned variandid, mida olen kaalunud peale tahvli:

1) Android stick/miniPC/you name it/
                        eelised:
                        * küllalt odav
                        * arvestatavad riistvaralised näitajad
                        * väga väike ja seetõttu kergesti paigaldatav
                        * niivõrd-kuivõrd arvestatav selliste seadmete community
                        * paljud tulevad juba tehasest rooditult
                        * puudub aku (50:50 eelis, probleemivabam talv)
                        * WiFI, BT
                        * USB-OTG

puudused:
                        * tuleb leida ja ühendada touchscreen, mis võib osutuda peavaluks (või isegi võimatuks), kuna draivereid selleks ilmselt pole
                        * üldjuhul puudub neil vidinatel GPS (lahenduseks ehk BT GPS dongle, aga osad appid vist ei oska seda kasutada?? )
                        * puudub aku (50:50 puudus, tuleb leiutada turvaline toide)
                        * pikk boot

Oskab keegi midagi pakkuda, kuidas neid puudusi elimineerida ja kas oleks võimalik 7" capacitive touchscreen selliste junnide taha toimivalt haakida?

2) Androidiga ühilduvad head unitid

Sain mõni aeg tagasi proovida Pioneeri AppRadio 2-te. Juhtus mul olema ka tehase poolt toetatud telefon "tagataskust" võtta. Kõik töötas nii nagu tehasest ette nähtud on, aga asi jube piiratud ja kasutada sai vaid üksikuid appe, kuna asi tehtud rohkem Apple fanboydele. Seejuures on developerid teinud kõva tööd, et pakkuda Androidi kasutajatele full-mirrorit koos touchscreeniga (BT + HDMI). Ideena asi ilus, aga ei telefoni ega tahvliga asja korralikult tööle ei saanud. Telefoniga sain pildi ette, aga ei saanud kasutada puuteekraani, tahvliga resolutsiooni- ja XY telgede probleemid, puudutused toimisid. Iseenesest mõne teise telefoniga saaks asja vast tööle, aga tundub olevat palju jamamist.

eelised:
                        * minu arvates ülikena välimus
                        * füüsilised nupud esipaneelil
                        * tõenäoliselt mõne teise telefoniga oleks võimalus full-mirror koos touchiga
                        * telefoni ja head-uniti ühendus HDMI kaabliga, mis edastas väga puhast heli

puudused:
                        * maru nikerdamine, et asi tööle saada
                        * BT ühendus võttis kaua aega, vahepeal ei saanud üldse ühendatud
                        * kulukas lahendus, arvestades seda, et tuleb hankida head unit ja sinna PARIMAT LOOTES mingi nutifon lisaks osta.

On muidugi olemas ka MirrorLink, aga see ei võimalda full mirrorit, seega umbes sama nagu AppRadio, mõned üksikud appid ja see on ka kõik (vähemasti nii olen aru saanud)

3) Android x86

Hakkasin nüüd peas mõlgutama ka mõtet, et laksida nö. tavalisele PC-le või läpparile peale Android. Proovisin ennist läppari peal Android KitKati RC1 buildi ja peaks mainima, et üllatavalt hästi töötas see asi, mõned bugid muidugi on, tegemist ka unstable versiooniga. Tõmbasin nüüd ka 4.2 JB, näis, kuidas too töötab. Igatahes see on nüüd üks viimaseid ideid, mis pähe torkas.

eelised:
                        * riistvara kerge uuendada/vahetada. Tahvlile naljalt RAMi juurde ei sura
                        * saaks palju inspiratsiooni "vanakooli" CarPC ehitamise õpetustest, milliseid toiteplokke kasutada ja muid juppe kasutada jne
                        * puudub aku (samuti jälle nii ja naa, talvel vähemalt pole probleemi sellega ja on olemas vist miskeid nö spets CarPC toiteplokke)
                        * palju võimalusi lisavidinate jaoks, igatsugu USB pordid, kangem helikaart jne. Ei pea lootma USB host toele vms

puudused:
                        * lisatoiteploki vajadus, mis sööb erinevat toitepinge, mis küllalt kalli hinnaga
                        * vajalik jällegi eraldiseisev touch-screen. Aga kuna arvutil hakkaks jooksma Android, siis vist jällegi probleeme draiveritega??
                        * ilmselt suhteliselt pikk boot aeg. Samas äkki kui toiteploki abil lisada konstantne vooluahel, saaks niimoodi simuleerida Androidil deep-sleepi ja seega saaks tekitada olukorra, kus asi tegelikult välja ei lülitugi. Seejuures võiks veel lisada vahele lüliti, et ööseks saaks ikkagi vooluahela täielikult katkestada.. hommikul tean minuti jagu varem kodust välja ronida, et asi üles bootida, vähemalt ei peaks pärast poeskäiku bootimisega jamama ja saaks kohe autosse istudes muusikat jätkata. Mida arvate sellisest lahendusest, on võimalik?
                        * teistest lahendustest enim ruuminõudvam, aga see pole vast eriline probleem, tänapäeval võimalik pisikesi arvuteid ehitada küll.

See pikk jutt nüüd see, mis ma olen suutnud vahepeal välja mõelda. SAMAS olen mõelnud ka Windowsi peale, olgugi, et ma mõnes mõttes nö Androidi fanboy. Windowsil olemas Centrafuse ja mõned teised frontendid (Centrafuse mulle tegelt eriti ei meeldinud). Mul aga puudub õnneks või kahjuks Win 8 kogemus, seega ehk oskab keegi adekvaatselt öelda kas ja mis eelised on Win 8-l Androidi ees. Win 8 just võrdluseks, kuna see vist mõeldud puuteekraanide jaoks nagu olen aru saanud. Puutetundlik tavaline Win 7 oleks vist väheke kohmakas lahendus autosse. Oskab keegi kommenteerida?

Ma loodan, et kellelgi on aega, viitsimist ja tahtmist mu variandid läbi lugeda, pakkuda võimalusi puuduste elimineerimiseks ja muidu arutamiseks. Ma juba segi minemas, ehk oskab keegi mõnda lahendust kommenteerida ja mind aidata. Igaks juhuks mainin ära ka oma põhilisemad vajadused:

* Võimalikult kiire boot
                        * Otseloomulikult muusika
                        * Navigeerimine [kas Windowsil on ka korralikku (ehk isegi eesti keelset) offline mapsidel töötavat turn-by-turn navigatsioonotarkvara?]
                        * Videod/Youtube/Internet ja muu selline pudipadi kui vaja aega surnuks lüüa kedagi parklas oodates vms. Ei kavatsegi sõidu ajal seriaale vaadata.
                        * Võimalikult soodne hind (mis tõenäoliselt elimineerib Pioneerid, Alpined ja muud kallid headunitid)

Loodan tõesti, et keegi oskab aidata, sai päris pikk jutt kokku keeratud

Comment

Keerulise portsu otsa oled sattunud. Võimalikult kiire boot tuleb winni masinaga sleep või hibernation režhiimiga + näiteks SSD ketas. Unest tuleb välja 1-2sekundit. Enda makiga...noh...kohati mõtlen ikka, et see nupp võiks siin olla või too seal, et miks tehti asi nii lollisti või mitte.

Comment

Keeruline ports jah. Tundub, et peab ootama tehnoloogia arenemist ja seni oma vana (aga tubli!) Pioneeriga edasi majandama. Windows tundub olevat kõige paindlikum, edasiarendatavam ja parima boodiajaga. Teisalt autosse pisut jama UI kui just mitte kasutada neid autode Front Ende, aga need ka kuidagi kohmakavõitu. Android oleks ikkagi super, aga ei oska leida riistvara, kuhu seda kurivaimu surada

Comment

Ma tellisin omale prooviks miracasti vastuvõtja. Plaanin selle autosse panna.

Comment

Miracastiga vist ei saa kahjuks edastada kuidagi puudutuse signaale jah? St wireless ekraan ainult?

Comment

Working...
                                X