Teade

Collapse
No announcement yet.

4 kanaliga võimendi ja 6 kõlarit?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

4 kanaliga võimendi ja 6 kõlarit?

Tere

Ühendasin autosse võimendi Hertz HCP 4 (65 W x 4 (4 Ω)) http://www.hertzaudiovideo.com/car-a...mplifier-hcp4/

Järgi ühendasin 2x Hertz ecx 130 (4Ω ja 50W RMS)

Teised 2 kanalit hõivasin 2x Hertz dcx 130 (4Ω ja 40W RMS) ja Alpine SPG-10C2 (4Ω ja 45W RMS), paralleelselt.

Ma ei ole kuigi pädev selles vallas. Ma tean, et selliselt ühendades on oomidega mingi kamm. Tean ainult, et nüüd on heli palju kehvem kui oli enne. Bassi ei ole absoluutselt ja nats valjemaks keerates hakkavad kõlarid üle mängima. Plärisema ja praksuma.

Autoks on e90 2006 "base" helipaketiga. Esimesed kõlarid saavad signaali millel on madal ots (bass võimendatud) ja tagumisted kõlarid on võimendatud kõrgetega ja madal ots ära lõigatud. Ma kasutasin võimendile signaali andmiseks esimeste kõlarite signaali ja high input sisendit.
    http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=395987

Minu küsimus teile, kas nõnda võib ühendada?
    Minu järgmine samm oleks maki kodeerimine, nii et signaal oleks flat.

Vs: 4 kanaliga võimendi ja 6 kõlarit?

Maki väljund: märgitud takistus (4 oomi kanalile) on minimaalne. Vähem ei või olla.
    Valjukad/kõlarid: paralleeli ühendades koondtakistus on R1*R2/(R1+R2). S.t kahe 4-oomise paralleelitamine teeb kokku 2 oomi. Ja see on liiga vähe. Samasuguseid asju võib ühendada järjest, siis saad 8 oomi. Erinevaid pole kasulik ka järjest panna.
    Erilahendused.
    PS või mail.

Comment

Ma pean siis natuke ringi ehitama. Panen ühed kõlarid otse maki taha aga signaali pean siis Hi-Low converteriga võtma. Või kuskilt 6 kanaliga võimendi hankima.

Comment

Ma vaatasin võimendi tehnilistest andmetest et võimendi annab välja ka 4x95 @ 2 Ohm. Kas nii tohib, et 2 kanalit on hõivatud 2 oomise takistusega ja teised 2 kanalit 4 oomise takistusega?

Comment

Esmalt postitatud Andruss poolt Vaata postitust
          Esimesed kõlarid saavad signaali millel on madal ots (bass võimendatud) ja tagumisted kõlarid on võimendatud kõrgetega ja madal ots ära lõigatud.
          Oot-oot, kuidas see nüüd välja näeb? Kuidas see kõrgete või madala otsa võimendamine välja näeb? võimendist on hi-pass/lo-pass filtreid kasutatud? Eest lõikad kõik kõrged maha ja tagant kõik madalad? Kus sul need kõlarid kõik asuvad, ees ustes on midbassid ja kõrgete elemendid ja taga ustes lisa midbassid või mis?

Comment

Originaalis on makk 4 kanaliga ja 6 kõlariga.
            Ees on 4 kõlarit, istmete all bassi kõlarid ja ustes midbassid. Need on paralleelselt maki taha esimesse kanalisse ühendatud. Need saavad makilt signaali millel on bass ja kõrge ots võimendatud, eelseadistatud equalizer kui nii võib öelda. Bass on võimendatud, et istme alune bassikas madalat mängiks. Uste kõlaritesse on sisse ehitatud filter mis madala otsa ära lõikab ja kõrge heli saamiseks on kõrget sagedust peale krutitud.

See on bmw arvates ideaalne lahendus kuidas odavad kõlarid mängima saada.

Tagumisteks kõlariteks on samasugused elemendid nagu on ees ustes ja nendele on makist teele pandud kohe selline signaal millel bassi pole.

See on bmw kõige lahjem helipakett.

Siin jääb Flat signaali saamiseks üle 2 varianti. Kas kodeerida makk nõnda, et sealt tuleb flat signaal või siis osta dsp.

Kui rohkem huvi pakub siis siin on täpsem jutt koos mõõtmistega:

Comment

Ise küsin ise vastan. Jah nii võib ühendada, lihtsalt tuleb levelitega volume paika ajada, see 2 oomise koormusega kanal hakkab vaiksemalt mängima.

Comment

Working...
              X