Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimendi paigaldus autosse

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Võimendi paigaldus autosse

:huh: See teema on küll siit mitmeid kordi läbi käinud ja ma sain neid lugedes palju uut teada, aga tahan üle küsida mõningad asjad:

Nii tahan siis panna autosse Roadstar AM-533 4 oomise võimendi 4*100W (???). Kaitse on kõigest 10A, niiet ma ei kujuta ette, mis selle võimendi reaalne võimsus on, igatahes võimsusarvuti andis võimsuseks 2*15W, mida ma ka kahjuks uskuda ei saa, kuna see asi sillatuna toidab 300W rms subwooferi suhteliselt probleemideta ära. Nüüd endal vaja sinna panna 200W RMS Power Acoustic. Kuna pole sellist asja varem teinud tahtsin üle küsida paigalduseks vajalikke asju.

Nimelt kui paksu toitekaabli pean ma võimendile vedama, kas piisab 8mm2 kaablist, kuna kaitse ainult 10A või oleks vaja ikkagi 16mm2 kaabel vedada. Sain ma õieti aru, et akust tuleb välja ainult üks juhe plus poolelt ja et ma pean võimalikult aku lähedale panema kaitsme? Mitme amprine kaitse see peaks olema. Kas 60A sobib? Või peab see olema sama väärtusega kaitse, mis võimendil (minu loogika ütleb, aga võib vale olla)? Kui plus juhe akult veetud, siis vean massijuhtme kusagilt auto kere küljest. Siis pean vist autostereo tagant mingi juhtme tooma, mis võimendi sisse ja välja lülitab (milline see võiks olla)? Ja muidugi RCA'd mingite kõlarite väljundist. Mul on suhteliselt uus Clarion cd-stereo. Ma lugesin, et lillat värvi rca-d on subwooferi jaoks, aga mul vist lillat värvi juhtmeid pole (pean vaatama järgi, täpselt ei tea), aga see kust ma signaali võtan peaks ju suhteliselt suva olema, ma arvan, et tagakõlarite väljundist oleks sobiv. Kas 2,5mm2 rca-d sobivad? Ja kui ma ostan poest ise kaabli mitte valmisjuhtmed, kas ma pean siis nende makitaha käivad pistikud ja RCA-d ise juhtme külge panema? RCA-dega vast saan hakkama, aga ma seda praegu ei tea missugune see toitejuhe on, mis maki tagant tuleb? :unsure:

Äkki keegi viitsib mõningatele minu lollidele küsimustele vastata? Olen tõesti suht algaja, aga mingeid kalleid juhtmekomplekte ei taha osta ja paigalduse eest ka ei tahaks maksta ... raha läheb isegi palju.

Tänan ette neid, kes võtavad vaevaks vastata.
    Muusikahull!

muide mis võimu sisse ja välja lülitab on remote ja sõbral oli see sinist värvi aga RCA'd minuteada küll ei saa tagumistest kõllidest võimu, sealt peaks saama high inpulti panna, RCA tuleb ikka maki tagant vedada.
    Kaabil kohta niipalju et mada paksem seda parem rohkem ei oska midagi ölelda. 10A kaitse ei saa tõesti 4*100 lubada kui 30A kaitsmega võim on 2*35 w 4 ohm ja 1*100w 4ohm

Comment

10A*12V=120W. nonii, kasutegur kokku umbes 50 protsenti ehk siis teeb 60 W kokku...jagame neljaga....Vist on mõeldud tippvõimsust ühte kanalisse, siis kui teised vait on, moonutus pole muidugi tähtis
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Tähendab ega ma kõlarite tagant ei tahtnudgi signaali võtta ikka maki tagant ja selle võimendi võimsuse kohta niipalju, et ta ikka nii vähe ei saa võimsust olla, sest 300W rms kõlari toidab ilusti ära, kuigi minu kodus olev 100W võimendi ei toida.
        Muusikahull!

Comment

Originally posted by Extrance@Jun 10 2004, 17:39
          Tähendab ega ma kõlarite tagant ei tahtnudgi signaali võtta ikka maki tagant ja selle võimendi võimsuse kohta niipalju, et ta ikka nii vähe ei saa võimsust olla, sest 300W rms kõlari toidab ilusti ära, kuigi minu kodus olev 100W võimendi ei toida.
          See ainult tundub sulle nii, kuna autos on moonutusi tunduvalt raskem kuulda, eriti kui woofer kuskil pagasnikus vedeleb, mis elemendiga selle 300w näol yldse tegu on? Lisaks sellele toimib auto kere ise kah võimendava keskkonnana.
          kris@andmevoog.eu

Comment

http://www.dc-ice.ee/home/index.php?action...brand=202&x=202
            MDS AC35, sellel küll tundlikus ka väga hea, aga ikkagi, asi ei ole mitte helivaljususes vaid kõlari võnkumises. Kodus 100W w@lduri tehtud võimu taga, mis ka reaalselt sada on umbes 70A kaitsmega vist ja mida olen mitmeti testinud ei suuda seda kõlarit eriti võnkuma panna, aga 200W (tehase andmete kohaselt)sillatud AM-533 võimendi suudab selle isegi üle Xmax-i mängima panna. Ma ei tea milles asi on. Ma saan aru jah, et auto kere võimendab, aga üldiselt see on silmaga ka näha kumb ära toidab kumb mitte. Ja noh see moonutuste värk ei ole kuulatud autost seest vaid pagaasniku luuk lahti ja vähemalt selle kõlariga on heli suhteliselt moonutustevaba niikaua kuni kõlar võimaldab. Aga kõlar ise muideks väga hea, vähemalt minu arvates.
            Muusikahull!

Comment

ega see kah on ikka kahtlane et see MDS ikka 300w on

Comment

Kui see võimendi sul 300W oleks, siis oleks ta tarve u. 600W, mis kipub ületama keskmist auto generaatori võimsusut. Tõenäoliselt laseks ta ka su autol aknad eest ära- nii-et mõelgem reaalselt. Iga kõlari peale kirjutatud numbreid ei saa ka uskuda.

Comment

Sa ei saa ise asjast aru, ma ei ole rääkinud, et mu võimendi 300W on, ma räägin, et see autovõimendi sillatuna (paberite järgi 2*200W) peab olema võimsam kui minu 100W koduvõim, kuna see autovõim paneb selle MDS-i kõlari rohkem võnkuma kui kodus olev võimendi. Järelikult ta ei saa olla nii lahja nagu siin välja on pakutud või nagu võimsusarvuti näitab 2*15W, sellise järel ei teeks piuksugi ka KA.
                  Muusikahull!

Comment

w@lduri võim ei pidavat kuulu järgi lubatud 100w üldse olema.

Comment

Ta on jah suht palju lahjem kui 100W, näiteks arvuti tagant signaali võttes ei pane ta eriti KA-dgi võnkuma, aga kui võtta sisendsignaal 50W RMS võimsusega keskuse kõlariväljunditest ja see takistitega madalamaks võtta, siis tuleb sealt 100W välja küll, kuna siis suudab ta ka üle 100W rms-iga kõlari peaaegu et üle oma Xmax-i mängima panna, kuigi kõik on suhteline, kuna me ei tea ju ühegi kõlari ega võimendi võimsust täpselt öelda. Kõik firmad teevad neid numbreid suuremaks, lihtsalt tahan öelda, et see autovõim ei saa olla 2*15W! Öelgu need arvutused meile mida tahes.
                      Muusikahull!

Comment

Originally posted by Extrance@Jun 13 2004, 14:12
                        Öelgu need arvutused meile mida tahes.
                        see oli nüüd küll ülimalt madalalaubaline lause.

Comment

Sa võid siin rääkida mida tahes... kuid see võim (millel on 10A kaitse) ei anna sul mitte mingil juhul rohkem kui 18Wx4 või siis sillas miski ~30Wx2.
                          Sa võid seal teab mis kõlle seal sellega liigutada ja teha mis tahse... kuid läbi 10A kaitsme lihtsalt ei tule üle selle!

Comment

roadstar annab andmed, et võimendi on 4x100W, vaadake roadstari kodulehelt.

Comment

Suuremosa firmasid valetab tegeliku võimsuse kohta... nii et neid andmeid tõepähe küll ei võtaks.
                              Samas on see 10A seal peal ikka kuidagi väga vähe??? kas äkki on ise see välja vahetatud? kui siiski tehase poolt juba, siis sellise võimuga ei ole eriti midagi peale hakata.

Comment

Working...
                              X