Teade

Collapse
No announcement yet.

Visatonid autosse?!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Visatonid autosse?!

Kuna oma küsimusele foorumist ammendavat vastet ei leidnud, siis otsustasin luua eraldi teema. Asi puudutab auto esikõlarite väljavahetamist.
    Praegune konf midagi sellist: makk 4x45, eraldi võimu pole, taga 5" (vist auto originaal) 2 ribalised kõllid, ees armatuuris ~2" (ka originaal) kõrged ja esiustes enda pandud 6,5" kaheribalised 70Wmax(kaheldav) häälekõvendid firmalt First.
    Kuna armatuuris üks kõrge on hakanud veidi krabisema (vanadus) ja ustes olevast kõrgest ribast pole suurt tolku ning madal ei kannata eriti koormust, siis mõtlesin need välja vahetada.
    Silm jäi pidama Visatoni toodetel: ustesse madalateks 4ohm W170 ja armatuuri kõrgeteks 8 ohm TW 6 NG, filterdaks lihtsalt kondega kõrgete ees.
    Kas see valik oleks sobiv või saaks parema tulemuse ostes selle raha eest juba autosse mõeldud komponentkõlarite komplekti?
    Kas see helipilti palju mõjutab, et kõrged on 8oomi, äkki hakkavad liiga vaikselt häält tegema(8 madal + 8 kõrge = 4 oleks parem?)? Kas filtriosa peaks olema keerulisem või aitab kondekast?
    Kui lisaks minu küsimustele veel midagi tarka on lisada, siis aga palun.
    Jään teie heasoovlikku tagasisidet ootama.

W170 on suht jama valjukas, mina seda ei võtaks vast...

Ja tegelikult ega see TW6-ki parem pole, nii et tuleks midagi nutikamat välja mõelda. Arvestades, et need Visatonid lähevad kokku maksma umbes 900 krooni, siis selle eest valiks ma vast midagi muud, nt Starsoundi kompod, mis peaksid enam-vähem samas hinnas olema.

Samas, keegi ei keela sul Tevalost prooviks paari valjukaid võtta ja neid korra autos proovida - see täitsa mõistlik variant minu arust.
    Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
    indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Ma otisn kah parasjagu esiustesse uusi kõlareid.
      Esialgu oli kah plaanis Visaton. Mul isegi olemas sellised: http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...13.html&lng=est
      ja pulli pärast proovisin neid esiustes. Need igatahes ei sobi kindlasti. Alumine ots on väga nõrk (vähemalt võrreldaes Opel Calibra orig. kõlaritega). Väiksed kah, 5" ju.

Otsisin ka muid variante ja leidsin komponentkõlaritest Alpine SXE-1750S (850kr).
      Alla 900eek vist rohkem ei leidnud, kui v.a. Boschmann jms. kahtlane toodang.
      Hetkel tundub, et kõige parem variant oleks Arizona Eagle GC62 (1100kr). Pole olnud veel aega otsida omanike arvamusi ja tagasisidet.

PS! Kui Visatone saad proovida, siis jaga siin muljeid

Comment

Üks point millest lähtusin oli see, et need TW 6 NG kõrged on suuruselt ning kinnitustelt identsed autos olevate originaalidega(milledest üks veidi krabiseb ja sellest ka vahetamise vajadus), seega paigalduse lihtsus. Üks mõte oli veel säärane, et kui võtta mingid kompod, panna need ette(paigutaks tweeterid ka kuidagi ära) ja armatuuri minevad TW 6 NG'd ühendaks taha minevate kanalite külge. Kui filtriga mängida, siis saaks(vastavalt vajadusele) kõrgeid rohkem majja, mida hetkel tundub kergelt vajaka jääma.

Comment

Kui kõrged kipub vajaka jääma, on see hoopis installatsiooniprobleem. Seega kobedama tulemsue saavutamiseks tuleks mõelda leida tweeteritele uus asukoht.
          Tevalo pakub ka sellised asju - Visaton CP13 hinnaga 416 krooni paar. Ei ole minu arust paha pakkumine.
          Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
          indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Nojah, vot ei kujuta ette, mis häält see kõrge tegema hakkab. Seda peaksid proovima.
            Ma proovisin ka Audese elemente k.a. kõrget 15T25. Asja juures oli oluline see, et mul ei õnnestunud Audese kõrgeid nende mõõtmete tõttu ukse sisse orig. kõrgete asemele ära mahutada. Otsisin siis neile kohta armatuurlaual. Kusjuures leidsingi ideaalse koha. Audese kõrgete takistus oli küll 8 oomi ja koos 4oomiste Visatonidega oli arvatavasti nende kõla audiofiilide arvates täielik õudukas, kuid mulle see meeldis. Igatahes etem, kui orig. süsteem, mille kõrged kõlavad peaaegu, et seljataga. Proovisin orig. kõrgete asemele ka S-30 kõrgeid - täielik õudukas.

Ideaalne muidugi oleks, kui leiaks kõlarid, mida saaks kasutada olemasolevate filtritega ja sobiksid orig. aukudesse. Ma nii palju juba katsetanud, et kahtlen kas see ongi võimalik. Kusjuures mul need kõlarid olemas ning ikkagi tundub hetkel mõtekam paarsada krooni lisaks ohverdada ning osta filtritega komponentkõlarid ning siis leida kõrgetele uus koht ja suund, kus nende kõla kõige meelepärasem oleks.

Edit(13.15):
            Pidasin silmas, et kuda Sul see TW 6 NG mängima hakkaks.
            Neid CP13'i võiks küll täitsa proovida.

Comment

Njahh, point selles, et tahaks uued häälekõvendid originaal aukudesse ikka pista ilma suurema ümberehituseta. Mingid pisikesed tweeterid võib ehk nurka kah kuidagi aretada(piilari kattesse hea meelega auke ei uuristaks). Esialgu pole ideeks saada mingit supersoundi vaid mõnevõrra paremat praegusest. Võibolla tulevikus suurem tegemine käsile võtta, kuid sellega on veel aega.
              Võib hetkeseisust pilte ka vaadata siit.

Kõrged peaksid olema 2", kinnitustel august auguni oli vahe 7cm. Esiustes on 6,5". Tagumised arvatavasti 5,25".

Tagakõllid on küll suht päevi näinud, kuid teevad häält päris kenasti, võimsusest ehk jääb vajaka. Sinna hetkel ei hakkaks vist asendust toppima, kuna olemasolev install tundub päris korralik aga asendamisel paneks sinna midagi suuremat, mis eeldab aga väikest lammutustööd, et ruumi tekitada.

Comment

Originally posted by intz@Jul 7 2004, 12:53
                Kui kõrged kipub vajaka jääma, on see hoopis installatsiooniprobleem. Seega kobedama tulemsue saavutamiseks tuleks mõelda leida tweeteritele uus asukoht.
                Tevalo pakub ka sellised asju - Visaton CP13 hinnaga 416 krooni paar. Ei ole minu arust paha pakkumine.
                Kas keegi neid CP13 proovinud ka juba? Plaan enda autosse muretseda. Nüüd hind veelgi soodsam.
                Sound Blaster Live! 5.1 + Sansui AU-9500 + TU-9500 + 2xEstonia 35 AC-021
                www.sansui.us/AU-9500.htm

Comment

Küsin siis teist asja. Kui sellised osta, kuidas filtrilahendus teha? Kondekas? Mingi "Crunch USA" filter on mul olemas, kuid selle sobivust ei oska nüüd kommenteerida (2 kondekat, 2 takistit ja pool on tal sees) :unsure:

Comment

Tegelikult oleks kõik päris lahe, aga 312.- tüki eest ma küll välja käia ei jõua. Nii head asjad nad nüüd ka ei ole.

Comment

ise kaldun arvama et soodsam tuleks juba Starsoundi komponent kõlarid muretseda...filtrid kah olemas ja puha B-) 5,25" saab 650eek eest kätte (sisaldab 5,25" elemente + kõrgeid + filtreid) ja ega see starsound nüüd pahaasi küll pole
                      mida sa lohh vahid

Comment

Seda minagi -_-

Comment

[QUOTE]Tegelikult oleks kõik päris lahe, aga 312.- tüki eest ma küll välja käia ei jõua. Nii head asjad nad nüüd ka ei ole.

See on ju paari hind! Tk. siis 156.-

Comment

Working...
                          X