Nii kui sul oleks raha et osta omale poest kõlarid koos kõige värgiga korralikud woofer tornid no ütleme et korralik kodukino mingi technics Või 2 varjant isegi kui sul raha oleks sa teeks ise ? :huh: Aga mõeldes sellele vaevale ja tööle tulemus tihtipeale ei küündi poe omale ligidale et siis olekski küsimus kas ikka teeksite ise või ostaksite korraliku soundi ikka omaaale proffidelt Tänan Kõik kes vastavad
Teade
Collapse
No announcement yet.
Küsitlus
Collapse
X
-
ikka teex ise, kel seda mass toodangut vaja on.
Aga nuh siin kostax natsa teiste eest kah et kui ega kätega midagi teha ei oska siis vist tuleb osta valmis aga kui käed on kullast siis on tulemus vb paremgi kui poes ja mudugi oleneb mida sa üldse nende kätega teha oskad
kui oled spets elektri alal tee korralike võime
kui oled aga osav kõlari valmistaja siis tee kõlareid jne jne
-
[QUOTE]Aga nuh siin kostax natsa teiste eest kah et kui ega kätega midagi teha ei oska siis vist tuleb osta valmis aga kui käed on kullast siis on tulemus vb paremgi kui poes ja mudugi oleneb mida sa üldse nende kätega teha oskad
kui oled spets elektri alal tee korralike võime
kui oled aga osav kõlari valmistaja siis tee kõlareid jne jne [QUOTE]
täiesti nõus meistrimehega
aga mina teeksin kõlarid kyll ise olgu mul siis raha või mitte et osta poest aga võimendid ja muud asjad ostaksin poest, kuna pole mingi selline elektroonika spets
Comment
-
Originally posted by ripspeed@Aug 16 2004, 16:15
ma laseks spetsialistil teah tuleb ikka odavam kui poes ntx siin dixo teeb või siis basssoundman
Comment
-
Originally posted by SiimN@Aug 16 2004, 15:51
Foorumis siin teevad häid kõlareid näitex Bassoundman ja Intz!!
kui mul oleks valida kas osta poest või teha ise siis ostaks kll elemendid kuid laseks teha kellegil teisel kasti kuna ise ei ole suur meistrimees
Comment
-
see on kyll hästi öeldud- "Aga mõeldes sellele vaevale ja tööle tulemus tihtipeale ei küündi poe omale ligidale" naera või püksid jalast...eesti tingimustes kõlab see veel eriti hästi :P
ilusad unistused on inimestel, saan kunagi raha, vot siis lähen ostan omale selle "kõige parema" helisysteemi sealt plussmiinus või jaga ja korruta elektroonikast. aga jah, ex kunagi ole omalgi sellistlaadi unistused olnud ja umbes samamoodi mõeldud ka midagi pole teha, naerma ajab siiski.
ütlex pigem nii, et väga vähesed poe systeemid, eriti siis kõlarite poole pealt, kyyndivad ühe korraliku omatehtu tasemele! samas tuleb muidugi arvestada, et omatehtu võib ka VÄGA erineva tasemega olla!
üldiselt jah, "poest" (kui mitte eestis, siis kuskil...) saab idee järgi korraliku asja koju tuua, kuid see läheb ikka nii rämedalt maxma, et võtab rikkama mehagi värisema ja selle poe all tuleb mõelda ka pigem mingit hullu hifi nurka, mitte mingit all in one tehnikapoodi triikraudade ja pesumasinatega.
selle "omatehtu" kohta veel selline väike meeldetuletus, et kui tähele olete pannud, siis tavaliselt kallimate, paremate, kvaliteetsemate asjade puhul on tihtipeale ära märgitud v esile toodud midagi sellist- handmade by, handmade in, hand-crafted
unistame siis ka, kui mul oleks liiga palju raha, siis laseksin spetsiaalselt endale teha need jubinad, mida ise teha ei saa, ning teeksin ise selle, mida ise teha saan!
Comment
-
Ise ehitatud on kindlasti asjalikumad ja paremad kui poest ostetud kuna pood paneb oma hinna veel sinna otsa jne jne kokkuvõttes kõlar mis maksab poes näiteks 4000EEK maksab tegelikult 2000EEK. Kui aga investeerid omatehtud kõlaritesse 4K saad asja kogu raha eest. Pealegi saad valida meelepärased elemendid nende paigutuse ja kasti disaini jne. Kui ise ei ole meistrimees või ei ole kohta ja võimalusi ehitamiseks siis võid lasta ehitad. Mina näiteks lasin ehitada ja võin taaskord öelda olen väga rahul B)
Comment
-
Mtvx - esiteks on Yamaha, mitte Jamaha. Ja teiseks, Yamaha subbakad võivad vaid täiesti kurdile kõrvale tunduda võimsa bassina - tegelikult on seal üks suur mürin ja müdin, korralikust bassilöögist on asi kaugel.Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
indrek@sac.ee, +3725174765
Comment
-
Originally posted by mtvx@Aug 17 2004, 12:27
@wiltz Sinu jutt ajab ka mind naerma ma tahan tõesti näha meest kes teeb poe subwoofrist kõvema :P (Muidugi selliseid on) aga jah
Kle sa muidu oled poe woofreid kuulnud ve Pane mingi Jamaha oma oma kõrvale võtab vict kurku nutumaigu küll või mitte
Enne kui tuled teiste üle naerma, mine poodi ja võta mõni woofer ning uuri selle sisu, sis saad aru kui sitalt ta kokku on pandud. Nende eesmärk on rohkem tegijatele kasu toomine kui mingi korraliku heli tekitamine!
Comment
-
@wiltz Sinu jutt ajab ka mind naerma ma tahan tõesti näha meest kes teeb poe subwoofrist kõvema (Muidugi selliseid on) aga jah
Kle sa muidu oled poe woofreid kuulnud ve Pane mingi Jamaha oma oma kõrvale võtab vict kurku nutumaigu küll või mittealgaja audiomees............:P
Comment
-
RAUDSELT teeks ise... sest tõepoolest, olgem ausad, see poe-woofer võib tõepoolest tunduda juba hea ja jõhkra heliga nagu siin ennem teiste postitajate poolt mainitud, aga kui ta panna võidu mängima mõne korralikult isetehtud woofriga,mille tegemisega on ikka tõesti vaeva nähtud, on vahe märgatav(lausa hiigelsuur)
Nende poewoofrite ülistajatele ütlex nii, et kui pole kordagi saanud, ei oska ka tahta... kui saate kunagi ühe korraliku woofri häält kuulda siis saate aru millest räägin :P
Siis lendavad need poekõlarid kus seda ja teist ja ennem kui isegi aru saate saete juba kuskil keldris või garaazis paksu saepuruplaati, et tõesti üks korralik asi valmis teha.... igastahes minuga juhtus nii....
Praeguseks momendiks on kõik kunagi poest ostetud kõlarid oma maitse järgi ringi tehtud ja tulemuse üle ausaltõeldes kurta ei saa....
EDIT: ok... ma tean küll et saepuruplaadist proffessionaalid kõlle ei tee, aga ikkagi :PIntel inside.. Idiot outside...
Comment
-
Terv!
No kuulge! Mis summadest jutt on?
Kui mul oleks raha 100 tuhat kõlarite jaoks,siis ma küll ise ei teeks,sest vaevalt seda kvaliteeti saaks ja ma ostan ju need kuulamiseks.Miks ma peaks aega nende ehitamisele raiskama,kui saab juba neid kuulata?
Aga kui eelarve on piiratud,siis nii nimetatud technics jms.ei ole küll parim lahendus osta näiteks 5000kr.eest.
Ja YAMAHA kallimad sub-id alates 8000kr ,mida nad siin kauplustes kasutavad,teevad head häält küll,kuid poole selle raha eest teed ise sama kõlaga
ajude nus..ja!
Comment
-
Ja YAMAHA kallimad sub-id alates 8000kr ,mida nad siin kauplustes kasutavad,teevad head häält küll,kuid poole selle raha eest teed ise sama kõlaga
ajude nus..ja!
Räägiks veel sellisest asjast, et millegi pärast on inimestel kujunenud arusaam, et kui miski kõlar maksab 100000 krooni, siis ta raudselt on maailma parim kõlar. Sellises hinnaklassis eriti ostad sa omale juba toote, mis sisaldab suurel määral ka enesetunnet - ainulaadsus ja tohutult väiksemates tiraažides toodetud kõlar paneb kõikide suu maigutama... Ei arvestata sellega, et võib olla helipildi, tonaalsuse ja miks mitte ka kasutusvajaduste poolest ei ole ta SINU kõrvale kaugeltki parim valik.
Ka siin foorumis tundub levivat arusaam, et kallis asi on raudselt sigahea asi - sellest aga näiteks 3 korda odavam asi on ka hea, aga mitte nii hea...Mis sest, et pimekuulamisel korraldatud katses meeldis paljudele see 3 korda odavam variant rohkem.
See, MA TOONITAN, ei ole reegel - jumala pärast, algajad - ärge võtke seda endale rusikareegliks(nagu võetakse paljusid väljaütlemisi)!Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
indrek@sac.ee, +3725174765
Comment
Comment