Teade

Collapse
No announcement yet.

Subwooferi inverteritoru

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    See ei ole tehnoloogia väärkasutus, see on füüsika seadus, küll digitaalse signaalitöötluse vallas aga sellest viitest ei ole lineaarfaasi FIR filtrite puhul võimalik mööda saada. Kui DSP-sse tulevad sämplid sisse reaalajas, siis välja saavad minna ainult hilistusega ja just selle pärast, et konkreetse sämpli väärtuse arvutamiseks on vaja selle sämpli suhtes tulevikus tulevate säplite väärtusi teada. Sellist filtrit nimetatakse ka mitte-kausaalseks filtriks. Eestikeelne internet eriti midagi selle kohata ei paku aga inglise keeles leiab piisavalt kui otsida non-causal filter. Üks ilustratsioon ka: https://en.wikipedia.org/wiki/Causal...al_filters.svg
    viimati muutis kasutaja moi; 21 m 2024, 19:30.

    Comment


      #32
      Vaata natuke ringi, tänapäeval on FIR kasutusel igal pool, huvitav kuidas see kõik töötab. Tänapäeval hakata tegema kõlareid FIRi kasutamata, on sama mis hakata käima tööl hobusega, funktsionaalsus on ju täitsa olemas. FIR on imeline asi praktiliselt ükskõik mille ehitamiseks või parandamiseks.
      Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

      Comment


        #33
        On olemas ka FIR, mis ei ole mitte-kausaalne ja lineaarfaasne, ilmselt just need ongi sellised mida igal pool kasutatakse aga nendega ei saa faasi jõuga sirgeks keerata või sirgena hoida kui amplituudi muudetakse. Mina oma 1,2 sekundilise viitega FIR filtrites aga keerasin just faasi sirgeks ribas 20 Hz-20 kHz ja selle tõttu ka nii pikk viide.

        Comment


          #34
          Meyer, Labgruppen, JBLpro, ja teised, kõik on FIR. Vaata mida need suudavad teha, leiab igasugu lahendusi nii minimaalse-, maksimaalse-, lineaarse faasi järgi korrigeerimist. Keereta faasi terve riba ulatuses, aga milleks, mida see peaks andma. Kuidas kontrollid et see ikka õige on, ilmselt on eelduseks arusaam et valjukas ise on fassi lineaarne süsteem, samas kõik korrigeerivad just nimelt valjukai.
          Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

          Comment


            #35
            Nagu sa arvata võid korrigeerisin ma faasi kuulamiskohas mikrofoni järgi, ehk kogu süstemil kokku. Minu arust ongi FIR filtri eelis see, et saab faasi amplituudist eraldi reguleerida.Kõiki muid DSP asju on nii tehniliselt kui kasutajale mugavamalt hea teha tavalise IIR filtriga.
            Kes täpsemalt teada tahab kuidas FIR DSP töötab, siis päris hea leht, kus osa asju on päris puust ja punaselt tehtud aga tehniliselt on kõik detailid olemas, on: https://howthefouriertransformworks....-introduction/
            FIR-i kohta on seal kokku 4 lehte, esimese lehe all servas on link kust saab edasi järgmisele. Konvolutsioon ja mittekausuaalsus on seal ka ilusti ära seletatud.

            Comment


              #36
              Vabanda, aga mida ma selle artikliga peale hakkan, keegi bloger reeklamib oma raamatud. Kui ma talle 100Hz crossoveri amplituudi ja faasi arvutused annan, kas ta suudab need mikrokiipi panna. Ei, sellepärast ta bloger ongi. Millegipärast kõik jätavad mainimata, et lõppus peab tekkima impulss karakteristik, või vähemald midagi mis seda meenutab. Sina panit enne süstemi kokku, pärast lasid filtriga üle, kas ka impulsi vaatasid. Mina nii ei tee, korigeerin enne valjukad ära, alles pärast panen kokku. Minul on teatud piirangud kõlarite tegemisel. Aga tahaks veel lisaks näiteks trummide faase reguleerida, käsitsi on seda väga tuutu teha, live esitlustest ma üldse ei räägi.
              Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

              Comment


                #37
                See link näitab teooriat, kuidas FIR DSP sees asjad käivad ja seda natuke arusaadavamal kujul kui puhas kõrgem matemaatika ja ega kuskil tasuta internetis sellist korrektset FIR DSP teooriat ei leiagi, vähemalt mina pole leidnud paremat kohta, üldiselt peab selle jaoks raamatu ostma.
                Kui sa minu süsteemi ilmpulssi tahad näha siis ma panin neid oma kõlarite teemasse, mul neid nii IIR kui FIR variandis piisavalt, nii kõigist valjukatest eraldi kui kõik koos.
                viimati muutis kasutaja moi; 23 m 2024, 21:55.

                Comment


                  #38
                  Vahe on igal juhul olemas, ilmselt positiivne, valjuka inerts läks väiksemaks, aga minu meelest läks ASK halvemaks. Aga ega kuulmata pole mõtted midagi rääkida. Võta parem kinnine kast ette, seal kogu see jama jääb kasti sisse, kui on mineraalvati piisavalt ei tule midagi välja.
                  Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

                  Comment


                    #39
                    OB pealt ma kindlasti ühelegi kastile enam tagasi ei lähe.

                    Comment


                      #40
                      Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                      OB pealt ma kindlasti ühelegi kastile enam tagasi ei lähe.
                      Siin on vastus väga lihtne, sinu kõlaritele ei tee keegi kontenti, selletõttu jääb palju kuulmata, nii juba on see eluke, muusikatööstus on orienteeritud teatud standarditele. Näiteks, minul on kaks tolmuimejad, üks teeb C häält, teine D bemol, et täpselt sama kuulda OB kõlarites peab arvestama lisahelidega juba salvestamise ajal. See ei tähenda et mina neid maha teeks, lihtsalt minule see ei sobi, ja tehniliselt on see kõige keerulisem lahendus.
                      Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

                      Comment


                        #41
                        No kui palju peab siis erinevaid kõlareid omama, et kõike toodetud muusikat kuulata kannataks?
                        Mul neid kõlareid niigi juba liiga palju.

                        Comment

                        Working...
                        X