Teade

Collapse
No announcement yet.

Küsimus elemenditakistuse kohta

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Küsimus elemenditakistuse kohta

    Mille poolest erinevad 4; 6 ja 8 oomised kõlarid, on nad omadustelt erinevad või on nende funktsioneerimiseks erinevad seadmed, kui valjukas osta kas siis on VÄGA tähtis seda oomide arvu jälgida või on see ükskõik?


    #2
    Arvestama pead sellega, mida võimendi kannatab. Kui on madal takistus, siis on väga suured voolud ja väikesed pinged sama võimsuse juures - seega peab võimendi seda taluma, tuleks jämedamad kaablid panna jne. Kõrgema takistusega on jälle vool väiksem ja see võimendile kehvasti ei mõju; lihtsalt ei saa kogu võimsust kätte. Võimendi võimsuse piiri seab kindlasti võimendi transside toitepinged. Seega mida väiksem takistus, seda suurema võimsuse saad. Kui just transistorid sellele voolule vastu peavad. Autos on toitepinge just eriti piiratud selle 12V-ga ja seetõttu on eriti kriitiline kasutada madala takistusega elemente.

    Samuti on oluline jälgiga takistust, kui kasutad mitut elementi ühes kõlaris korraga. Näiteks paned 2x8-oomist elementi paraleeli ja saad 4-oomise kõlari. Kui paneksid kaks 4-oomist paraleeli, siis oleks juba 2 oomi ja see võib paljudele võimudele surmavaks osutuda; 2x4 oomi jadamisi on 8 oomi, sellega võid jälle võimsuses kaotada.

    Comment

    Working...
    X