Teade

Collapse
No announcement yet.

Minu uus projekt!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Minu uus projekt!

    Minu kolmas woofri projekt ( seekord tuppa)

    26 septembil (2004) sai ostetud Audese 75W104-4 element. Kuna kasutasin ka varasemas projektis sama elementi, otsustasin ka sel korral kasutada sama kõlarit. Meeldiva kõlaga, puhta ja täpse bassiesitusega element. Eelmisel projektil kasutasin kõige levinumat moodust ( element ette suunatud kuulaja suunas), seekord aga hoopis midagi muud, nimelt element alla põranda poole suunatud ja inverter otse seina poole. Isiklikult selline lahendus meeldib mulle väga.

    Alustasin terminali valmistamisega 27 september 2004.
    Kasutasin: kahte kullatud polti, vineeri tükki mõõdus 5X6,5cm, musta värvi, lakki ( poolläikiv).
    Esmalt tegin joonise vineeri peale, seejärel saagisin vineerisaega tüki välja. Puurisin ka kaks auku millesse kullatud poldid kinnitusid.
    Kui tüki välja saagisin , lihvisin korralikult liivapaberiga üle ( Pind jäi sõna otseses mõttes klaassile) ääred kergelt kaldesse ka.
    Peale seda värvisin tüki üle musta puidu spreiga ( oli natuke järel seda).
    Võiski öelda, et terminal valmis

    Alustasin alusjalgade valmistamisega 8 oktoober 2004-10-08
    Disain isiklikult minu poolt.
    Kasutasin: Ovaalse kujuga Puujuppi, saagisin 5,5 cm pikkused jupid, ( väljasaagimisel kasutasin peene teraga rauasaagi, et võimalikult puhas lõige jääks). Lihvisin liivapaberiga jalgade küljed siledaks, samuti nurgad väikese kaldega. Katsin musta värviga ja hiljem lakiga. Samuti lõikasin valmis ma liistud, mis läksid tugevdamiseks supaka sisekülgedele.

    15 oktoober 2004-10-15
    Sai ostetud: Liim (Moment Superfix), viimistlus pahtel, silikoon.

    16 oktoober 2004
    Kaua mõtlesin, et millist materjali seekord kasutada, kuid lõpuks otsustasin vineeri kasuks ( hea viimistleda, piisavalt jäik, üldiselt hea materjal valmistamiseks)
    Supaka tükid sai tellitud Indreku käest, kuna mul endal vajalikke tööriistu napib siis otsustasingi, et kasuks tuleb külgede väljasaagimine lasta teha. Siinkohal tänan Indrekut!!!, kes täpsete mõõtudega vineerist tükid mulle valmis lõikas ( samuti ka terminali, inverteri ja elemendi ava välja saagis), tema poolt ka inverter. Tükkide paksus 21mm ja mõõtmed ( supaka pikkus 450mm, kõrgus 400mm ja laius 360mm) , tegu siis ( väliselt mõõdetuna kasti, ruumala 64 liitrit, sisemine litraaz – 50 liitrit) . Nagu ka eelmisel projektil otsustasin ka seekord kasutada sisetugevdusi kastil, ehk nurga liiste. Kinnitasin kruvide ja liimiga.
    Tagumise külje külge kinnitasin inverter toru ( silikooni ja liimiga) samuti ka terminali ja filtri.

    17 oktoober 2004-10-16
    Alustasin kasti kokkupanemisega. Tükid kinnitasin omavahel liimi+ kruvidega, toeks olid sisemised liistud. Hiljem lasin külgede nurgad veelkord silikooniga üle, et kast kindlalt õhukindel jääks. Samuti pahteldasin kasti väljaspoolt ( kruvi augud, väline ilu viimistlus). Õhtul tegin ka lõpp lihvimise kasti seintele ja liimisin ka jalad alla.

    18 oktoober 2004-10-18
    Sai ostetud must mööbli poolmatt värv ja mahuline vatiin. Värvi pealekandmine supaka külgedele toimus mitme kihiga katmises ( kahel päeval järjest). 23 oktoober otsustasin veel korra üle värvida, et välist viimistlust kenamaks muuta. Kokku on kast kaetud viie kordse värvikihiga. Tulemus jäi üllatavalt ilus isegi.

    22 oktoobriks oli kõik valmis.
    Toimus suur proovikuulamine. Proovikuulamisel kasutasin erinevaid plaate. Juba esimese loo ajal (ATB Ecstasy) sai tunda mõnusat madalat bassiheli. Ibiza sound kõlas tõeliselt mahedalt..Merelainete kohinat kuulates tekib selline tõeline tunne..helis on sügavus..Jazz muusikas on seda eriti tunda..Mike Oldfieldi kuulates mängivad Audese kõlarid mahlakalt ja samas lisab supakas madalat otsa kitarrile. Nii järgnes ka järgnevate loode kuulamise ajal. Supaka heli on mahlaka bassiesitusega, madalaid sagedusi esitab puhtalt. Hea on uinuda muusika saatel..kui kõrvu kostub mahe heli. Kuna mul mängivad kõik kõlarid võrdse helitugevusega, siis pole kunagi probleemi, et bass üle taoks või väheseks jääks. Alati on heli selline parajalt mõnus ja meeldiv kõrvale kuulata. Ütleksin veel, et uus supakas sobib helilt kui ka disainilt väga mu Audese kõlaritega kokku.
    Ka toa üldise interjöriga sulab kenasti kokku. Woofer on ühendatud võimendi eraldi kanalisse ja seoses sellega tuli ka häält palju rohkem juurde. Heli muutus ka ruumilisemaks mingilmääral. Mõne ajapärast teen ka logo esiküljele. Tagumisel küljel on woofri enda andmed ka kirjas. Olen ise väga rahul, ikkagi sain jällegi midagi valmis meisterdada.

    Muidugi siinkohal ka suured tänusõnad tevalo foorumi rahvale, kellelt alati head ideid näha saab uute projektide, või siis nõuannete näol. Suured tänusõnad minupoolt kasutajatele Intz ( kes mulle supaka tükid valmis saagis ja mind alati aidanud nõuannetega) ja kasutajale Ufonaut, kes alati mind heade ja huvitavate ideede ja nõuannetega aidanud on!!
    Pilte hetkel ainult kuni kasti kokkupanekuni, ülejäänud pildid tulevad järgmise nädala jooksul, siis saate näha ka valmis projekti.

    Pilte siit: http://www.pilt.ee/photo/222621/4254755

    #2
    ilge lahe, asjad ikka edenevad siin Eesti maal.
    S A C
    Siberian Audio Concept

    Comment


      #3
      Projekt on vägagi norm

      Aga kas dnb-d ka kuulasid?
      Et kuidas sellega lood olid.

      Comment


        #4
        tundub küll midagi väga lahedat olevat aga pilt.ee on nii panges et ma ei saa kahjuks pilte näha ,et äkki saad need kuskile hot-ivõi zone-sse või kuskile mujale panna?

        Comment


          #5
          ja vägagi muljet avaldav kast võib tulla aga kas peale värvimist ka pilte on ?
          TeamRMS

          Comment


            #6
            Pilte tuleb valmis kastist lähipäevade jooksul juurde!

            Comment


              #7
              Nüüd kõik pildid üleval!!!
              head vaatamist
              http://www.pilt.ee/photo/222621/4254755

              Comment


                #8
                vääääääääääääääääääääga hästi välja tulnud.selline tunne nagu oleks mingi poe suppar oled kõvasti vaeva näinud ja tulemus on mega.
                müts maha lausa sellise venna ees :P

                Comment


                  #9
                  Suured tänud!!

                  Comment


                    #10
                    Wau tõesti on väga hästi õnnestunud sul see projekt. 5+ mis muud ikka öelda

                    Comment


                      #11
                      Tänud!!!

                      Comment


                        #12
                        ilus töö
                        kasti detailide m66dud ka avaldad ning mis täpne element sees on? kui see k6ik muidugi firmasaladus ple

                        Comment


                          #13
                          Kõik ju mainitud eelpoolses tekstis

                          Comment


                            #14
                            Originally posted by kass@Nov 1 2004, 21:51
                            Kõik ju mainitud eelpoolses tekstis
                            sry, ei m2rganud, lasin texti silmadega yle, aga veelkord, kena töö tehtud

                            Comment


                              #15
                              Tänud sulle!!!

                              Comment

                              Working...
                              X