Teade

Collapse
No announcement yet.

kui ehitad (bassi)kõlarit!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

kui ehitad (bassi)kõlarit!

kuna mulle käib vägaväga närvi see kuidas tulevad inimesed, regavad end foorumisse ja küsivad kõlariehituse kohta lolle küsimusi, siis otsustain teha väikse teema

juhul kui oled nõuks võtnud parandada enda helisüsteemi (iseenesest hea mõte), siis palun, kui tahad et keegi sinu eest teeks vajalikud arvutused kasti suuruse kohta, ja inverteri mõõtude kohta, siis kõigepealt:

1. sea endale eesmärk, kas vaadata filme, või kuulata muusikat.
    2. kas soovid võimalikult head kvaliteeti või just helirõhku.
    3. kuulamisruumiks on auto/tuba?
    4. kuulamisruumi kohta kõikvõimalik info? -autol, siis keretüüp jne, mis infot vajalikuks veel pead. ning -toas, kui suur tuba? (mitu ruutmeetrit) mis seinte materjaliks, jne
    5. kui element valitud, ja aeg juba arvutusteks, siis, ei piisa elemendi nimest, võimsusest ja tollidest (noh, kui aus olla siis on erand kah, kinnistel kastidel sõltub kasti suurus elemendi diameetrist suht koht.)
    6.vajalikud minimaalsed andmed: Qts, Vas, ja Fs. selle info peaksid koos elemendiga kaasa saama poest, kas karbi peal või eraldi lehena, see on juba iseasi. kui ei saa poest, siis abiks google, ja kui see ka ei aita siis ära karda, ütle seda et andmeid ei leidnud (või ei osanud otsida) ka enda postituses, ehk kellelgi kogemusi selle kohta, mine sa tea mille huvitavaga siin inimesed hakkama on saanud.
    7. pane ka kirja palju aega, oskusi, raha jne on. sellest sõltub kas on mõtet arvutada 3kambrilist bandpass kasti, kui sa ei suuda seda õieti ehitada, või ei jätku selleks materjali (raha)
    8. ja lisa ka endapoolne arvamus mida soovid, isegi kui midagi ekstravagantsemat plaanis on, ega me sind maha ei löö kui ei tee standartset inverteriga lahendust või kinnist vms. kõiksugu uued ja huvitavad ideed on vägagi teretulnud.
    9. ära pelga targemate poole julgelt pöörduda kui mingis konkreetses asjas abi vaja.
    10. loe ka varasemad teemad, otsi näiteks sama elementi meie foorumi otsingust, mis sulgi on, suure tõeneäosusega leiad levinumate elementide kohta ikka infot.

võimendite koha pealt aidab kasutaja "W@ldur"
    kõlari ehituse ja arvutuste koha pealt aidab kasutaja "basssoundman" (selle koha pealt on tema suht koht tipp keda tean)
    filtrite koha pealt aidab kasutaja "intz"

see viimane osa ei ole mõeldud reklaamiks, vaid põhineb minu isiklikul ja täiesti subjektiivsel arvamusel.

kõik täiendused on väga teretulnud, eks ma üritan seda teemat sis uuendada ja lisada/parandada vigu.

EDIT: nüüd siis kirjavead peaks ka parandatud olema.
    jõudu ja jaksu!
    Raiko

Arvutused tuleb teha ikka enne elemendi valikut, muidu võib tagantjärgi selguda, et vaja selline kast ehitada milleks pole resursse.
    Sd on ka väga oluline number, seda ei saa kuigi täpselt läbimõõdust tuletada, eriti uutel pika käiguga bassikatel.

Comment

elemendi valiku paigutasin nimelt ettepoole, sest väga palju on selliseid juhtumeid kus tulevad, küsivad-uurivad, et kuidas teha nii ja naa, ja väga pikalt, ise oled seal arvutanud tema jaoks mitu korda et saada sobivat tulemit. ja siis ta otsustab (korduvalt kusjuures) et ta valib uue... no okei vahest saana ru aga siis ei ole mõtet asja nii konkreetseks ajada <_<

Comment

Väike parandus kasutaja, kes saab aidata võimude kohapealt peaks olema siiski "w@ldur" mitte "v@ldur". Ja väike nõuanne, et kui sa ootad teistelt korrektsust ja täpsust siis proovi seda ka ise teistele pakkuda ehk loe oma teema läbi ja paranda kirjavead See ei ole norimiseks

Comment

tegelt ma mõtlesin et selle teema võiks väga vabalt "sticky" -ks teha, ning ka inimesed võiksid täiendada siis...

Comment

Tegelt sa võiks vabalt selle teema ära kustutada.

Comment

Originally posted by alaska@Nov 26 2004, 23:33
              Tegelt sa võiks vabalt selle teema ära kustutada.
              why´s that ?

Comment

Originally posted by saajatz@Nov 26 2004, 09:35
                kuna mulle käib vägaväga närvi see kuidas tulevad inimesed, regavad end foorumisse ja küsivad kõlariehituse kohta lolle küsimusi, siis otsustain teha väikse teema

Kuna teemaalgatajale käivad lollid küsijad närvidele, siis kõige lihtsam lahendus on tal endal enam mitte foorumit vaadata.
                Pealegi on selliseid õpetusi juba iga alafoorumi alguses.

Ei tea palju noori huvilisi on siit minema aetud kommentaaridega "kasuta otsingut" või "loe kõigepealt seda teemat".

Minuarvates võiks iga alafoorumi algusesse kirja panna hoopis sellise teksti:
                "Enne uue teema tegemist ära muretse, kas su küsimus on asjakohane või mitte. Me kõik oleme kunagi algajad olnud ja kindlasti keegi leiab aega, et sind juhendada."

Comment

Originally posted by alaska@Nov 27 2004, 13:55
                  Kuna teemaalgatajale käivad lollid küsijad närvidele, siis kõige lihtsam lahendus on tal endal enam mitte foorumit vaadata.

Ei tea palju noori huvilisi on siit minema aetud kommentaaridega "kasuta otsingut" või "loe kõigepealt seda teemat".

"Enne uue teema tegemist ära muretse, kas su küsimus on asjakohane või mitte. Me kõik oleme kunagi algajad olnud ja kindlasti keegi leiab aega, et sind juhendada."
                  Astun saajatz&#39;i kaitseks välja. No kuule, mõtle ka natukene mida sa räägid&#33; Näiteks juba otsingu kasutamine ON KOHUSTUSLIK, sest pole mõtet küsida ühte ja sama asja korduvalt ning väike võimalus on saada ka vastust, sest kes ikka mitu korda seletab.
                  Enne postitamist tee ikka endale selgeks, mida sa teha tahad ning küsi konkreetseid küsimusi. Keegi ei tee sinu eest asja valmis, see foorum ongi mõeldud abistamiseks. Ning kui sul mitte mingisugust aimu kõlarite ehitusest pole, siis ehk juba lased selle asja kellelgi teatud raha eest valmis ehitada?

Comment

Originally posted by marguz+Nov 27 2004, 12:24--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (marguz @ Nov 27 2004, 12:24)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-alaska@Nov 27 2004, 13:55

Astun saajatz&#39;i kaitseks välja. No kuule, mõtle ka natukene mida sa räägid&#33; Näiteks juba otsingu kasutamine ON KOHUSTUSLIK, sest pole mõtet küsida ühte ja sama asja korduvalt ning väike võimalus on saada ka vastust, sest kes ikka mitu korda seletab.
                    Enne postitamist tee ikka endale selgeks, mida sa teha tahad ning küsi konkreetseid küsimusi. Keegi ei tee sinu eest asja valmis, see foorum ongi mõeldud abistamiseks. Ning kui sul mitte mingisugust aimu kõlarite ehitusest pole, siis ehk juba lased selle asja kellelgi teatud raha eest valmis ehitada? [/b][/quote]
                    tähendab ma ka imetlen mingis suhtes härra saajatzi ülipüüdlikkust ja värki nagu.
                    siiski siiski, alaska räägib õigust. kui ei oleks olnud omal ajal häid mentoreid, siis ei teagi kus ma praegu oma teadmistega oleksin. muidugi, otsingul on suur osa, aga veel suurem osa on vahetul kommunikatsioonil. pigem ei ole asi selles mida küsida, vaid kuidas küsida. ja kuidas mitte selles mõttes, et on täidetud saajatzi poolt kirja pandud kümmet käsku. kui ikka inimene suudab juba interneti teel enda väljendamisega jätta endast ebameeldiva ja antipaatse mulje, siis ausaltöeldes ei kutsu miski teda aitama. kuulge targad arvutage mulle mõõdud oma tarkade programmidega, element seejasee. ei ole just väga meeldiv. aga kui inimese eneseväljendusoskus on pire kaugemal kolmanda klassi tasemest ja ta suudab endast jätta intelligentse inimese mulje, siis ei ole näiteks minul mingi probleem korraks bassbox lahti võtta ja mõni katsetus teha. keegi ei ole ideaalsena sündinud.
                    enamus meist on siiski inimesed ja juhindume suuresti emotsioonidest. kui aga inimene suudab endast kahe kirja pandud reaga jätta mingi degenerandi mulje, siis andke andeks. kui ikka ei taha, siis ei saa.

Comment

Originally posted by Zen@Nov 27 2004, 14:53
                      tähendab ma ka imetlen mingis suhtes härra saajatzi ülipüüdlikkust ja värki nagu.
                      siiski siiski, alaska räägib õigust. kui ei oleks olnud omal ajal häid mentoreid, siis ei teagi kus ma praegu oma teadmistega oleksin. muidugi, otsingul on suur osa, aga veel suurem osa on vahetul kommunikatsioonil. pigem ei ole asi selles mida küsida, vaid kuidas küsida. ja kuidas mitte selles mõttes, et on täidetud saajatzi poolt kirja pandud kümmet käsku. kui ikka inimene suudab juba interneti teel enda väljendamisega jätta endast ebameeldiva ja antipaatse mulje, siis ausaltöeldes ei kutsu miski teda aitama. kuulge targad arvutage mulle mõõdud oma tarkade programmidega, element seejasee. ei ole just väga meeldiv. aga kui inimese eneseväljendusoskus on pire kaugemal kolmanda klassi tasemest ja ta suudab endast jätta intelligentse inimese mulje, siis ei ole näiteks minul mingi probleem korraks bassbox lahti võtta ja mõni katsetus teha. keegi ei ole ideaalsena sündinud.
                      enamus meist on siiski inimesed ja juhindume suuresti emotsioonidest. kui aga inimene suudab endast kahe kirja pandud reaga jätta mingi degenerandi mulje, siis andke andeks. kui ikka ei taha, siis ei saa.
                      Täitsa nõus sinuga..
                      Küsida võib,aga seda peab oskama teha. Kui ikka tullakse ja küsitakse üleolevalt ning grammatikat oskamata, siis kaob kohe huvi midagi öelda. Paljud ikka ei võta õpetussõnu kuulda ning vahel saad oma abi pakkumise eest väikest sõimu kah&#33;
                      Aga kui ikka tullakse ja küsitakse ning ollakse hingega asja juures, siis pole mingit soovi mitte aidata. Koos leitakse ikka probleemidele lahenduse...
                      Samas kui tahad,et sind aidataks, siis pead end ise ka aitama ning ei saa nii,et foorumis tehakse sulle kõik ette-taha ära. Kuigi natukenegi sümpaatsemad algajad vajavad vaid natukene suunamist ning harivad end ise.....

Comment

Ei olnud plaanis teravusi tekitada.
                        Paar päeva tagasi leidsin siit foorumist häid nõuandeid teemal "analoogvideo arvutisse". Panin otsingusse märksõnad ja leidsin teema, mis oli algatatud igasuguseid reegleid eirates a´la " mul on videomakk ja arvuti, mida ma pean tegema". Loomulikult oleks võinud kohe teemapüstitaja bännida, õnneks seda ei tehtud vaid järgnes mitmeleheküljeline arutelu, kust leidsin ka omale palju vastuseid.
                        Mina olen alati leidnud rohkem vastuseid oma küsimustele sellistest teemadest, mis on algatatud võhikute poolt. Paljud teemad on sellised, kus parim vastus võib tulla inimeselt, kes ei tea kõlariehitusest mittemidagi. Võibolla teab ta palju viimistlusest. Kui ta on siit aga oma esimese küsimusega ära hirmutatud, siis ei julge ta ka vastata.
                        Ma ei vaidle vastu, et teemaalgataja poolt esitatud tingimuste järgi küsides on kõige tõenäolisem õige vastus saada. Sest lõpuks saab ju ka niimoodi suhelda, nagu seda keegi tark mees(Heminway? <_< )tegi: küsimusele "?" vastas "&#33;".

Comment

Siia sobiks vanasõna...
                          Kümmet teemat loe, ühte postita.

Ma ei ole siin foorumis just suur postitaja, kuid loen tihti ja huviga. Vägagi palju saab silmaringi laiendada ning tarkust ammutada ka ilma lolle küsimusi esitamata. Kui ikka kõik vennad lambist oma suppaka-kasti teemasid teevad, siis ei viitsi varsti enam ükski kompetentsem ning kogenum kasutaja siin oma suud paotada.

Ma ei taha öelda, et ei tohiks postitada, vaid seda, et tuleb ennem võimaluse piires endale asi selgeks teha ning siis lisa-infot küsida. Ei ole ju mõtet teineteist alati samade ebamääraste küsimustega väsitada.
                          tervitades: Tarzic

Comment

Mina ei leia isiklikult, et teemat oleks vaja teha stikkiks kuna tegelikult on see juba olemas teema näol "Enne teema algatamist loe seda", kuidki sinna võiks lisada paar asjalikku punkti kasutaja saajatz-i poolt välja toodutest, sest ma saan aru inimesest kes ei oska või ei suuda oma nt elemendi andmeid välja otsida aga inimesest, kes seda ei proovigi teha ma aru ei saa. Miks peaks kõik tema eest ära tehtama, kui ta ise ei üritagi?&#33; Ja lausega: "Ei tea palju noori huvilisi on siit minema aetud kommentaaridega "kasuta otsingut" või "loe kõigepealt seda teemat"." ei üritata kedagi halvustada ega mõnitada vaid rohkem uustulnukat harida, et on ka ise võimalik oma probleemidega hakkama saada ilma selleks alati teiste nõu küsides&#33;
                            See mu isiklik arvamus ning ei pea ühinema teiste omadega, niiet palun mitte teha kriitikat B)

Comment

väike kriitika kriitika osas, kriitika on siiski edasiviiv jõud. kui kriitikat ei talu siis ei ole mõtet ka avalikult oma arvamust esitada. btw ei tasu ära unustada, et ka kiitmine kui selline kuulub kriitika alla.

Comment

Working...
                              X