Teade

Collapse
No announcement yet.

Projekt: Audes Subwoofer 1'he Passiiv Radiaatoriga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by feel_the_bass@Feb 4 2005, 17:59
    ei ei eii!!!

olen näinud ühte philipsi keskust millel on PR ja vent...ise ka enne ei uskunud kui nägin ja ma arvan et ta võib täitsa häält teha...
    olen ka näinud ja kuulnud. on olemas küll selline asi.
    Minu kodukas

Comment

Originally posted by vahurkiv+Feb 21 2005, 19:53--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (vahurkiv @ Feb 21 2005, 19:53)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-feel_the_bass@Feb 4 2005, 17:59
      ei ei eii&#33;&#33;&#33;

olen näinud ühte philipsi keskust millel on PR ja vent...ise ka enne ei uskunud kui nägin ja ma arvan et ta võib täitsa häält teha...
      olen ka näinud ja kuulnud. on olemas küll selline asi. [/b][/quote]
      h22l oli ka veel suht meeldiv
      Mäll-mäll

Comment

No niih
        Kaevasin jälle teema ülesse, pole erilisi suuri muutusi olnud vahepeal kuna raha läks mujale (ostsin NAD&#39;i resiiveri)
        Vahepeal sai ostetud
        Audes 75W104-8 -675EEK
        Ja joodetud filter valmis ja tükk aega pusitud kuni käima sain, krt tegin näpuka sisse esialgu, ja mõned rajad olid lühises. Vahepeal oli soov vihast prükkarisse filter visata 4&#39;l kontrollil peale ühe vea leidmist. Siis mitu päeva pusinud vaatanud vahelduva eduga kui tuju oli ja võtsin luubi kätte ja hakkasin radasi chekkama. Ohh milline tunne kui asi käima läks
        Trükkplaadi disain ei olnud just eriti hea, väga palju kohti potentsiaalse lühise jaoks. Samas söövitamine õnnestus väga ilusti.
        Lisanduv kulu on MDF ca 420EEK&#39;u
        ja kulunud raha on siis selline:

1440 +Woofer(675) +materjal (420)

2535.-

Njah ei ole kuigi odav <_< ootab ees võimule korpuse tellimine ja värv&#33;
        Loodan et ta hakkab ka vastavalt selle raha eest ka häält tegema&#33;

Vahepeal sai siin kalkuleeritud pasiiv radiaatorite osas ja kaalu tuleb ligi 500Grammi PR kõlari kohta. Aluseks sai võetud: http://www.stryke.com/prfaq.htm
        Arvutasin kui inverter 45L kasti häälestatud ~20Hz
        Niih järgmine kuu jätkan uues hoos kui rahasüst olemas

Comment

Selline küsimus aga kas Eestis ka müüakse kuskil spetsiaalseid PR&#39;e?
          Mäll-mäll

Comment

Originally posted by XXXHARDCORE@Mar 19 2005, 20:43
            Vahepeal sai siin kalkuleeritud pasiiv radiaatorite osas ja kaalu tuleb ligi 500Grammi PR kõlari kohta.
            Midagi on sul tõsiselt mööda, pool kilo PR-i kohta on palju h34r:

Comment

Aluseks võtsin lingi: http://www.stryke.com/diyprdesign.htm
              Üldiselt tundus ka kuidagi eriti raske, samas hakkasin uurima ja vaatama ja polegi nii metsas.
              Kui vaadata siis stock 15 tolli PR elemendid on kaalus Mms=1050gr. See number nagu lohutas mind

http://yellow.mynethost.com/~bv126368/shop...e4ab7943f9af87c

Eks ma arvan siiski et alustan väiksema kaaluga ja hakkan kaalu lisama. Teen ka inverteri võrdluseks.

Comment

Originally posted by XXXHARDCORE@Mar 21 2005, 08:21
                Eks ma arvan siiski et alustan väiksema kaaluga ja hakkan kaalu lisama. Teen ka inverteri võrdluseks.
                Oot kas sa teed siis vendi ja PRi mõlemad? ja ühte kasti?
                Mäll-mäll

Comment

Originally posted by feel_the_bass+Mar 21 2005, 18:57--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (feel_the_bass @ Mar 21 2005, 18:57)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-XXXHARDCORE@Mar 21 2005, 08:21
                  Oot kas sa teed siis vendi ja PRi mõlemad? ja ühte kasti? [/b][/quote]
                  Mina sai aru asjast nii, et ta teeb 2 kasti - 1kast PRi ga ja 2. võrdluseks inverteriga.
                  Darkest beatz...

Comment

Ehh nu kahte kasti ma ei tee
                    Ma teen kasti mis on kuubi kujuline, mille aktiiv element hakkab vaatama põrandasse, siis külgedele üksteise vasta tuleb pasiiv elemendid. Inverteri proovimisel võtan pasiiv elemendid välja ja asendan lihtsalt aukude kattetega. MDF plaat 12&#39;tolline rõngas mis on PR asemel kruvidega kinni ja ära tihendatud, ühele neist aga teen inverteri ava. Proovin ehk järele ka kinnise kasti, kahelt poolt avad lihtsalt kinni. Kui meeldivam varjant leidud, viimistlen kasti ära ja värvin üle.
                    Nii lihtne see on
                    Njah Sain ülafreesi, teaks vaid ka kuidas sellega ümber käia B-)
                    Eks näis, järgmine kuus suures hoos alustan, vaatan kuhu jõuan, taganeda pole kusagile, kopsakas summa kulutatud :huh:

Comment

Ohh vahepeal nädalavahetusel palju saagimistööd tehtud, saetolmu kõik kohad täis isegi kõrvade sees
                      Vahepeal tegin konstruktsiooni muutuse, 2 pasiivi asemel tuleb üks&#33;
                      Kahe pasiivi kasutamine toob probleeme, nimelt iga pasiiv elemendi kohta langeb väga suur kogus kaalu pea 500grammi mis on tõesti raske "12" KA elemendi jaoks. Niih ühe KA elemendiga peaks kaal sinna 250grammi kanti minema eks peab pisut arvutusi tegema, see kaal peaks täitsa OK olema, täitsa paras kaalu poolest.
                      Kast sai tehtud mõõdus laius-438mm*pikkus-483mm*kõrgus-456mm. Sees on vahesein millest üks ruum jääb võimendi jaok, seega kasti sisemõõdud tulid 400*300*400. Kuna kast sai tehtud 19mm MDF&#39;ist pöörasin suuremat tähelepanu seinade tugevdamiseks. Põõhja e. aktiiv elemendi seina tegin toppelt paksusega et tagada stabiilsus, kõlar sai sissefreesitud, siis 19mm jäi ilmselgelt väheks.
                      Kuna fotokas on katki siis tegin paar pildikest oma telefoniga, kvaliteet pole teab mis aga saab ettekujutuse, Kast veel kokku panematta ja liimimatta, kast sai vahepal kruvidega kokku tõmmatud et korralikult teha sisekonstruktsioone, seina tugevndused ja vahesin. Lähipäevil läheb liimimiseks, proovin saada kusagilt norm fotoka et pilte teha.

Comment

sorry et OT aga mis marki telefon neid pilte tegi?

Comment

Alcatel 756 oli vist
                          Päevavalgusel teeb väga ilusaid pilte, need esimesed 3
                          aga viimased 2 oli juba õhtul kui väljas oli pime ja lambi valgusest oli vähe pildistasin ööreziimis

Comment

Trahvo 300VA (25V-0-25V) -350EEK&#39;u

tohib küsida, kustkandist selle omandasid?

Comment

Firma SALOININ&#33;

Comment

Tubli töö, sa ikka viitsid jännata Igaljuhul kui valmis saad tulen ka kaema.
                                Kui kõlari valmis saad pead ilmselt naabritele mõeldes seintele ja põrandale heliisolatsiooni paigaldama Sul on hea vähemalt on kivi seinad. Mina oma güprokist toas ei saa väga võimsa woofri peale mõeldagi.

Comment

Working...
                                X