Teade

Collapse
No announcement yet.

Subwooferi ehitamise võimalused

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Subwooferi ehitamise võimalused

Tere!
    Alustuseks tahan öelda, et olen selles asjas üsna roheline veel, kuid eks tarkus tuleb kogemustega.
    Plaan siis hobikorras endale subwoofer meisterdada. Sooviks teha sellist elukat, mida saab arvuti helikaarti ühendada. Sellega seoses tahaks teada, mis wooferikasti lisaks woofrile veel sisse käib(tehnika). Enda arvates peaks sinna siis minema mingi filter, mis eraldab madalad-helid. Järgmiseks peaks mingit moodi võim olema, mis näiteks 75W Audese woofrit toidaks. Võimuga tuli selline asi pähe, et kas oleks võimalik mingitelt saastadelt arvuti kõlaritelt(millel kirjade järgi peaks olema neil n. 150W võimsus) seest võim ja asetada ta siis woofrile voolu andma <_< . Kui seda võimu teisaldamise varianti ei saa teha, siis tahaks küsida, kust saaks osta sellise väikese võimu, mis subwoofri sisse mahuks. Kui ma praegu midagi unustasin, siis olge lahke ja teadvustage seda mulle.

arvuti kõlliseest ära võimu võta :lol: võim lase teha kellegil ntx siin foorumis teevad võime w@ldur,allar88,cheopps jne. Filtri poole pealt küsi nõu, abi kodanik Intz ult.
    TeamRMS

Comment

Arvuti kõllide võim 150w ? :lol:
      Sa parem ära usu seda pa**a, mis neil kleepsudel peal on. Näitena: sõbra arvuti kõllidel peal 2x100w (RMS aga puhtalt 2x3w ).
      Parima hinnaga õhksoojuspumbad Eestis 2a garantiiga.

Comment

jumala eest ära usu seda mis on nendel väikestel arvuti kõlaritel peal mul on ka millele on võimsus 2*150(PMPO) tegelt aga 2*2(RMS)

Comment

mis eelarve on?

parandage kui ma eksin, kuid kui muid kõlle pole ei tasu seda woofrit ära lõigata, sest siis saab muusikat ka kuulata enamvähem. filtriga aga tuleb ainult madalad helid.
          Kas vaja on kvaliteeti või helirõhku (tümmi)

Comment

Kõrgheli mängimiseks vajalik kõik olemas. Puudu ainult subwoofer, mis annaks mahlaka bassi kõigele lisaks

Comment

mõnikord on see ka p.mp.o s

Comment

Kõige suurem nali mis ma näinud olen..

1000kroonised kõlarid, kaks kõlarit ja üks bass..
                Mis te arvate mitu w oli märgitud?
                800w

tegelikult eelieeli 20w
                Vaesel ajal on kärbes ka liha.

Comment

Kurb elu sul kui see suurim nali on... ja mida te üldse kaevate siin.
                  Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Originally posted by andreas123@Jan 31 2006, 21:03
                    Kõige suurem nali mis ma näinud olen..

1000kroonised kõlarid, kaks kõlarit ja üks bass..
                    Mis te arvate mitu w oli märgitud?
                    800w

tegelikult eelieeli 20w
                    Arvatavasti on su elu nii lühike olnud või nii nalja vaene......mõtle selle üle järele. :blink:

Teemasse:

Soovitaksin alustada võimendi valimisest, sest võimendi on tavaliselt kallim kui woofer. Ja kuna sul on plaanis kasutada võimendi taga ainult üht woofrit siis soovitaks sulle sellist võimendit:
                    http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=VELL_K8060.

See nüüd monovõim ehk sinna saadki panna ainult ühe woofri. Võim on 4 ohmine ja 4 ohmi peal annab välja 100w nominaali ehk millega võim pika ajaliselt on suuteline mängima. Võimule on juurde vaja veel trafot:
                    http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=VELL_12030&

ja radikat:
                    http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=VELL_HSVM100

Siis paned kõik ilusti kokku, mis ei olegi väga keeruline. Kui otsustad woofrit kasutada siis oleks vaja ka madalsagedus filtrit:
                    http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...960-021&lng=est

Ja otsid võimul sobiva woofri. Soovitavalt võiks woofri nominaal jääda 100w~200w kanti ehk woofri andmetes võiks olla selline asi nagu 100w~200w RMS @ 4 ohm. Woofer peaks olema just 4 ohmine sest antud võimendi on 4 ohmi. Siis tasuks sul valida midagi auto woofritest. Sest need enam jaolt 4 ohmised. Üks näide millist woofrit võiks selle võimendiga kasutada: http://noortehnik.ee/?id=2&keel=ee&toode=221 .
                    Kui arvatavasti kõik asjad plaanid tuppa ehitada siis sellest woofrist on piisavalt. Kartma ei pea et võimendi lahjaks jääb, usu mind võimsust jääb ülegi. Ja signaali väljundist oleneb ka natuke. Võiksid täpsemalt rääkida kus hakkad muusikat laskma, kas arvutist, jne jne. Julgen seda võimendit soovitada, sest sai ka hiljuti sama asi hangitud ja olen väga rahul. Koju väga hea asi. Kastist tasub rääkida kui võimendi valmis ja woofer valitud.

Võimendi ja kasti ehitamisel või woofri valimisel võid minuga PS&#39;i või msni teel suhelda, aitan nii kuis saan. Pakkuda lai valik woofreid.

Edu.
                    In SPL we Trust! 136,4 db

Comment

Originally posted by renuu@Mar 7 2005, 15:36
                      mis eelarve on?

parandage kui ma eksin, kuid kui muid kõlle pole ei tasu seda woofrit ära lõigata, sest siis saab muusikat ka kuulata enamvähem. filtriga aga tuleb ainult madalad helid.
                      Bassikõlariga päris nii ei tohiks käituda, oht et saab liiga kiiresti otsa kui täisriba sisse lasta.

Comment

Originally posted by wert+Feb 1 2006, 13:16--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (wert @ Feb 1 2006, 13:16)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-renuu@Mar 7 2005, 15:36
                        mis eelarve on?

Bassikõlariga päris nii ei tohiks käituda, oht et saab liiga kiiresti otsa kui täisriba sisse lasta. [/b][/quote]
                        kindlasti võiks filter vahel olla sest isegi ilma filtrita on korralikul bassikal vokaali osa kaunis kehv.
                        In SPL we Trust! 136,4 db

Comment

See võimendi konstruktor on jah täitsa kena asi.Soovituslik on just panna võimendi ette filter.Sel juhul ei pea võimenid mässama kesk- ja kõrgribaga mida sul valjuhääldi niikuinii ei söö.Sel juhul ei ole ka vaja passiivfiltrit veel võimendi ja valjuhääldi vahele.Takistuste osas ei pea olema eriti valiv; valjuhääldi võimsus võiks olla 4R puhul 120...200W, 8R puhul 75...120W.Kõrgema takistuse korral on võimendi ka kergemas rezhiimis(soojust ei haju nii palju).Soovituslik on radiaator paigutada nii, et ta ulatuks kõlari kastist väljapoole(vajalik omaette kamber võimendi ja toiteseadme jaoks), et oleks tagatud korralik ventilatsioon lõppastmele.
                          The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                          Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                          Projektide pildid
                          Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                          http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Ega keegi juhuslikult seda märkand ei ole et teema on juba 9 kuud vana ja "isasander" va tarkpea suutis selle välja kaevata....
                            :lol:

Comment

Originally posted by Elukaz@Jan 31 2006, 22:10
                              Kurb elu sul kui see suurim nali on... ja mida te üldse kaevate siin.
                              Ma väljendasin valesti..Kõlarite koha pealt

EI ole elu õnnetu midagi Kõvasti saab nalja.
                              Vaesel ajal on kärbes ka liha.

Comment

Working...
                              X