Teade

Collapse
No announcement yet.

Basskitarri võimu ehitamine (oli: Kas ja kuidas ?)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Basskitarri võimu ehitamine (oli: Kas ja kuidas ?)

    Ostsin just hiluti yhe subbaka... (StarSound SSW-3800) ja mõtlesin sellest sellise asja valmis ehitada ngu... ""basskitari võim"" .. Oleks vaja skeeme equalizeri kohta.. ja võimu kohta ja filtri kohta... ... Millise filtri ma peaks sinna vahele panema... ja millise võimu ma peaksin sinna panema ..( või millise võimu ma peaks ehitama) ... ????????????????????????????????????????????? (olen algaja ja ei jaga eriti asjadest nii palju

    #2
    kui oled algaja siis ei tasuks ise vast võimu hakata sellisele elemendie tegema

    Comment


      #3
      Ma ei usu, et sul midagi sellest välja tuleb, parem osta võim.Vahel on midagi päris kobedat ärifoorumis.

      Comment


        #4
        konstruktor.pri.ee tegeleb selliste asjadega saad suht odava rahaga

        Comment


          #5
          memo võim.... (kui ma õigesti mäletan) -- Memo võimu skeem on mul olemas ... lasen selle onul valmis ehitada .... http://www.ptt.yu/korisnici/s/r/srmarkovic/poweramp.htm ... mulle soovitati seda skeemi kasutada... :blink: aga... oletame et kui see skeem sobib sinna .. siis kas ma peaksin kõlari vahele ikka filtri panema või mitte... sest kui see on basskitarri võim... siis ei ole ju vahet sest sealt tulevad ainult madalad helid.. ?? Aga noh.. kui sellest kitarri võimust nüüd tõesti midagi välja ei tule... siis saaks seda kõlarit siis kasvõi tümpsukõlarina kasutada... ja siis oleks igal juhul filtrit vaja... aga millist ? (kasti olena valmis ehitanud sellele elemendile juba ... maht on 70 liitrit . . nii nägu nõutud oli ) ..

          Comment


            #6
            kui kidravõimul on kõrged ära lõigatud siis pole eraldi filtrit vaja aga kui sa kasutad seda woofrit "tümpsukõlarina" ja teise võimu taga siis pead kõrged filtriga ära lõikama. woofer peab nii või naa aind madalaid sagedusi esitama.

            Comment


              #7
              suffakas?
              Õpi ennem rääkima.

              Comment


                #8
                kle vahet ple kas suffakas või subbakas ...... okei ytlen siis edasipidi subbakas.. oled rahul ??? :angry:

                Comment


                  #9
                  okei... filter on siis vajalik asi... aga... kas basskõlaritele on mingid eraldi filtrid----- ja yldse... kas kõigil kõlaritel on erinevad filtrid ( erinevate firma kõlaritel ) või läheb neile mingi kindel filter... ja see ka veel et... kas filtril peab ka mingi kindel võimsus olema ? ???? :huh: (natuke segaselt sõnastatud.. .. )

                  Comment


                    #10
                    filtri võimsus? filter ei ole võimendi. bassikõlaritele pannakse selline filter vahele mis lõikab kõrged ära. siin foorumis on üks kasutaja "intz"..räägi temaga, ta selle koha pealt teadja mees ja võib-olla teeb sulle filtri..muidugi raha eest

                    Comment


                      #11
                      Vaata mu projekti heade mõtete foorumis,mõlemad võimud sobivad.Eelvõimu võib Sulle keegi meisterdada,soovit. lampide peal või siis ainult väljatranssidega.

                      Comment


                        #12
                        tuli idee... et võiks kasutada hoopis vana radiotehnika võimu... (see S-30 oma ).... või siis S-90 ... juhul kui võimu ise ehitamisega hakkama ei saa... ja kui ei taha raha selle peale ka panna et mingi proff selle valmis teeks....... siis kas S-90 võimuga mängiks see kõlar korralikult....... ja kui võimas üldse see S-90 -nete võim on..... ??? ja võib olla ma olen üldse valesti aru saanud et S-90 ja S-30 -tel... mingid erinevad võimud on ... aga loogiliselt mõeldes on helil ja kõlaritel suur vahe.. nii et .. siiski ikka peaks eraldi võim vict olema... On ka olemas spets juhe millega saab basskitarri võimuga yhendada.... (10 EEK) .. Selle kavatsen osta kui saan spetsialistidelt heakskiidu Võimidagi sellist <_< .. KAS S-90 VÕIMUGA TEEB SEE KÕLAR KPRRALIKKU HÄÄLT JA KUI VÕIMAS SEE ON ???? :huh: pikk ja segane jutt
                        [COLOR=green]

                        Comment


                          #13
                          njah
                          näiteks radiotehnika u101 s90 ära ei võimenda. ja u7111 ka mitte.
                          woofer, mille RMS on 300W, vajab ikka võimast võimendit.

                          Comment


                            #14
                            Sa ajad lootusetult segamini kõlarid ja võimendid. S-90 ei ole võimendi, vaid nõuka-aegne 3-ribaline kõlar. Pillimüristamiseks võid ju kasutada, aga sealt tulev heli on tõenäoliselt jube. Võimendiks kasuta kasvõi sedasama paljukiidetud-neetud Radiotehnika Y-101 asja.

                            Bassivõimuna võid kasutada ükskõik millist madalsagedusvõimendit, kuid see ei tee sellest veel bassivõimendit. Pillivõimul ja "hi-fi"-võimul on ühist ehk niipalju, et mõlemad võimendavad helisageduslikku signaali.

                            Ma ei saa aru, miks peaks basskitarri läbi subwooferi laskma? h34r: Kui Sind huvitavad pillivõimude valjukad, siis uuri selliseid tootjaid nagu Jensen, Celestion, Eminence...

                            Comment


                              #15
                              ega jah sellest subwoofrsit sa nüüd pillile küll mingid soundi ei saa, igaljuhul mitte talutavat

                              Comment

                              Working...
                              X