Teade

Collapse
No announcement yet.

Mida arvata Hertz HX 380 D'st?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Aga kuidas siis ise teha soovitad? Et see HX 380 D eraldi kasti ja mis siis mujale?
    Odavamad Hertzid? Praegu ühed Estoniad ka siin, aga need jäävad ju lahjaks või mis?

Comment

bassiheli (madalad sagedused) ei ole suunatajutavad, sa ei saa aru, kust bass tuleb! seetõttu pole põhimõtteliselt ka subwoofri stereot olemas :P ...kuigi räägitakse, et tuleb midagi sellist nagu THX 10.2 digitaalheli standard, aga mina sellesse 0.2 eriti ei usu! :lol:

ma saan aru, et rajareits tahad omale teha nendest hertzi 15" bassielementidest peakõlarite madalad sagedused?! seda ei saa vist küll väga heaks ideeks pidada, sest need passiivsed lõikefiltrid tulevad küllaltki monstrumid ja kulukad teha ka! samas kõrgemale kui ehk maks paarsada hertzi pole sellist jälle mõtet mängima ajada :unsure:

Comment

Originally posted by wiltz@Apr 13 2005, 15:13
        bassiheli (madalad sagedused) ei ole suunatajutavad, sa ei saa aru, kust bass tuleb! seetõttu pole põhimõtteliselt ka subwoofri stereot olemas :P ...kuigi räägitakse, et tuleb midagi sellist nagu THX 10.2 digitaalheli standard, aga mina sellesse 0.2 eriti ei usu! :lol:

Ei ole küll kuuldavad, aga siiski tajutavad. Inimene ju tajub, kustpoolt heli tuleb.
        Kui ma panen enda kõrvale, ütleme vasakule subwoofri, siis on ju kuulda, et bass tuleb vasakult rohkem kui paremalt.
        Kuid võibolla ei ole ka, targemad seletage.
        Darkest beatz...

Comment

"Ei ole küll kuuldavad, aga siiski tajutavad" need, mis enam kuuldavad ka ei ole, on ikka kõixe vähem tajutavad suuna poolest! :lol:
          aga üldiselt on juttu justnimelt SUUNALISEST tajumisest, ilmselt nimetan mina seda valesti, aga ei tule praegu paremat definitsiooni, sry! see, et sa bassi tajud, või tunned, on teine jutt

mis sa arvad, miks on kõigis kodukino (ja ka päriskino&#33 setupides alati väga olulised center, surround ja esikõlarite asetused, subwoofer aga soovitatakse enamasti panna suht suvaliselt kuskile nurga või vähemalt seina lähedale?! ja paljud, kusjuures väga kvaliteetsed ja korralikud, woofrid on ju üleüldse element maa poole ehitatud! :lol:

muide, subwoofrit ei panda enda kõrvale, ei vasakule ega paremale! heli seisukohalt on kõlar...ja on ruum, ning kõlari paigutus ruumis! sina oled vaid kõrv, kes sinna ruumi asja kuulama läheb kui sa istud toa keskel ja mina panen madalsageduskasti kord ühte, kord teise nurka, siis ei kuule ega tunneta sa mingit vahet! parimal juhul tuleb ühe puhul kahest bassi natuke kõvemini, vastavalt toa kujule ja mööblile, mis toas paikneb...

Comment

miks ma subwoofer elementide datasheetidel frequency response graafikut ei näe? ja see 98dB tundlikkus on ka minumeelest reklaamitrikk, sest keegi ei kasut subwoofril seda 1kHz - 3 kHz ala kus tundlikkus on üle 100dB.

Comment

See graafik sõltub kastist, kuhu sa asja paned ja normaalne firma paneb graafikud (vastavalt kastidele) kaasa.
              Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Tahan jah peakõlarite madalsagedused nendest ehitada. Aga Teie soovitate siis ehitada peakõlarid ja siis veel subwoofer laua alla?

Comment

Originally posted by wiltz@Apr 13 2005, 16:04

subwoofer aga soovitatakse enamasti panna suht suvaliselt kuskile nurga või vähemalt seina lähedale?!
                  Ütleme , et diivan asub tagaseinas, vastaseinas asuvad esikõlarid, kui nüüd panna, ütleme üks võimas subwoofer, (mida on ikka tunda), vasakusse taganurka, kas siis ka paremalt tuleb bassi samapalju? Seda et, nagu idee järgi "rõhub" muusika vasakule poole rohkem (kuigi jah, seinad peegeldavad ka), ja seda on siis arvatavasti tunda ka.
                  otse kuulaja poole ei ole mõtet subwoofrit panna, sest nurgas mängib ta nagu kõvemini (ei oska seletada seda, aga nii see on)
                  Darkest beatz...

Comment

Originally posted by MosseVend@Apr 13 2005, 21:00
                    sest nurgas mängib ta nagu kõvemini (ei oska seletada seda, aga nii see on)
                    peegeldused, peegeldused. B-)

Comment

"...mida on ikka tunda vasakusse taganurka, kas siis ka paremalt tuleb bassi samapalju?" seleta mulle, mida see tähendab? mismoodi sa seda bassi "tulemist" omale ette kujutad? et kõlarikastist visatakse kuulikesi sulle vastu pead ja siis kumiseb? :P tegelikult ju mingit tulemist ega minemist ei toimu, toimub vaid rõhumuutus ruumis, kus sa kuulad!
                      see woofri tundmine, millest sa nii hoogsalt räägid, on hoopis midagi muud! millegipärast ajad sa segi KUULMISE ja TUNDMISE...heli ei tunnetata, heli siiski kuuldakse see bassi tundmine, mille kohta lugenud või mida vb ka ise tajunud oled, on liccalt omamoodi "boonus", ntx korraliku madalsageduskõlariga head mürglifilmi vaadates jne.
                      mis puutub sinu esitatud testküsimusse, siis juhul, kui sa ise istud sellel diivanil (tegelikult on oluline istumiskoht tagaseina ulatuse suhtes&#33 täpselt keskel ja ka diivan on tagaseine suhtes keskel, siis ei ole teoreetiliselt tõepoolest vahet, kas woofer esiseina juures on ühes või teises nurgas! teoreetiliselt sellepärast, et jällegi oleneb ruumi kujust ja mööblist ruumis + üks kõrv on rohkem koondavale nurgale natuke lähemal :P

kui tahad ise testida, kutsu sõber külla, anna talle woofer kätte (peakõllid jäta omale kohale&#33 ja käse selle asukohta toas sujuvalt muutes ringi jalutada...muusika ka mängima muidugi, ja hea kui piisavalt kõvasti, et sa ei kuule täpselt sõbra liikumist! ise istu või lama diivanile maha ja seo omal veel silmad ka kinni
                      mina pakun, et sa kuuled madalsageduste tugevuse muutumist, mingil määral...kuid woofri täpset asukohta ruumis määrata sa niimoodi vaevalt suudad. muidugi aitab sind (vb isegi päris palju&#33 see, et tead millal on rõhk kõige nõrgem ja millal kõige suurem...veel parem oleks kui sa seda ei teaks!

Comment

Originally posted by Rajareits@Apr 11 2005, 17:43
                        Seda ma usun, et raskeks läheb. Tegelikult tahaks üldse ressiivri toppida..
                        Kas muidu nii tuleks midagi välja, kui ma otsiks omale mõne normaalse, kvaliteetse ressiivri ja siis võimu selle taha veel? Ja kas autovõim siis tuppa ei sobi?

Endal praegu heli selline: Techincs SA-EX320, 2x Estonia 35AC-021 + 3x Kenwood CRS-25

Tahaks suve lõpuks hiljemalt ümber vahetada selle, tuleb ilgelt tööd teha. Teha tahaks heli umbes nii, et 2x HX 380 D kastidesse, täpselt veel ei tea, mis kõrg- ja madalheli panna, eks tuleb siin veel uurida. Ja mõtlesin, et kui raha veel üle jääb, siis võiks ju välja vahetada surroundi kõlarid, et midagi karmimat asemele panna. Ressiiver raudselt. 7.1 heli läheks vast liiga kalliks? Ega raha igale poole ka ei jagu. Loodaks ikka 15k'ga hakkama saada ning siis kui raha tuleb, hiljem täiendada.

PS! ressiiver ei pea olema tingimata ~1.5 KW, peaasi, et nominaali kätte saaks. Mõtlete, et miks siis nii karme? Aga miks mitte? Muidugi võib raha mujale paigutada, aga ilgelt tahaks neid..

Valik iseenesest väga lai, aga praegu ma vaatan, et need parimad. Võimsad ja kvaliteetsed.
                        sul on võimsustest arusaamisega vist midagi väga viltu või olen mina liiga unine hetkel aga kas sa tõesti usud et ressivrist saab 1,5kW ? h34r: :blink:
                        -

Comment

Originally posted by Deus+Apr 15 2005, 01:25--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Deus &#064; Apr 15 2005, 01:25)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Rajareits@Apr 11 2005, 17:43
                          Seda ma usun, et raskeks läheb. Tegelikult tahaks üldse ressiivri toppida..
                          Kas muidu nii tuleks midagi välja, kui ma otsiks omale mõne normaalse, kvaliteetse ressiivri ja siis võimu selle taha veel? Ja kas autovõim siis tuppa ei sobi?

Endal praegu heli selline: Techincs SA-EX320, 2x Estonia 35AC-021 + 3x Kenwood CRS-25

Tahaks suve lõpuks hiljemalt ümber vahetada selle, tuleb ilgelt tööd teha. Teha tahaks heli umbes nii, et 2x HX 380 D kastidesse, täpselt veel ei tea, mis kõrg- ja madalheli panna, eks tuleb siin veel uurida. Ja mõtlesin, et kui raha veel üle jääb, siis võiks ju välja vahetada surroundi kõlarid, et midagi karmimat asemele panna. Ressiiver raudselt. 7.1 heli läheks vast liiga kalliks? Ega raha igale poole ka ei jagu. Loodaks ikka 15k&#39;ga hakkama saada ning siis kui raha tuleb, hiljem täiendada.

PS&#33; ressiiver ei pea olema tingimata ~1.5 KW, peaasi, et nominaali kätte saaks. Mõtlete, et miks siis nii karme? Aga miks mitte? Muidugi võib raha mujale paigutada, aga ilgelt tahaks neid..

Valik iseenesest väga lai, aga praegu ma vaatan, et need parimad. Võimsad ja kvaliteetsed.
                          sul on võimsustest arusaamisega vist midagi väga viltu või olen mina liiga unine hetkel aga kas sa tõesti usud et ressivrist saab 1,5kW ? h34r: :blink: [/b][/quote]
                          Vabandust, kirjutasin valesti.
                          Kokku tahaks umbes nii palju saada. Praegu kõige parem viis oleks vast nii, et ressiiver ja sinna järgi veel kaks võimu, üks ühele, teine teisele.

Comment

täpselt nii oleks parim variant, võimud ei pea ilmtingimata ka ühesugused olema.

Comment

Working...
                            X