Selline huvitav küsimus tekkis taas. Kõlareid olen ehitanud enamasti ikka bassboxi jne progrede abil, lihtne ju, toksime andmed ja asi arvutab kasti välja ning häälestuse. Siiski on siin miskipärast igal pool mingi erinevus sees just helipildis. Nimelt Fb ja F3 30Hz peale häälestatud StarSound ja 30hz peale häälestatud rockford on ikkagi totaalselt erinevad. Iseloomustuseks minu poolt, et Rockford on hoolimatta vähemast võimsusest sügavama bassiga. Samasuguse võrdluse tõi Ranz ühes vestluses välja Starsound vs Kicker (tema Audis Starsoundid ja ühes Volksus Kickerid) Võimud on kusjuures samad nii et võimu ei saa süüdistada.
Küsimus selline, et millest siis see bassi sügavus ikkagi seisneb? Ebatäpsuses, mingis kindlas parameetris, mingite parameetrite kooskõlas või milleski muus?
W ja dB/W/m on ju head näitajad aga nüüdse kogemusepagasi põhjal saan väita, et tundlikuim ja suurima võimsusega element pole sugugi mitte parim.
Selline mõttearutelu tekkis sellest, et müüsin maha oma R&F'id, et katsetada uusi elemente. Hetkel valinud uuteks jänesteks JBL GT 4-12 aga hinges kartus et ei ime sealt seda mõnusat värinat välja, mida Rockfordid mulle pakkusid. Vahepeal kaalusin ka Signat Rage 12 aga kahte sellist ei kannata rahakott välja.
Siiani arvasin et kõlli hääle määrab ainult kast aga katsetuste tulemused näitavad midagi muud: Kalkulaator väidab ühte, mõõdik näitab sama aga helipilt on hoopiski erinev.
Siia ootaks siis kogemusi, nõuandeid, huvitavaid tähelepanekuid jne jne.
Küsimus selline, et millest siis see bassi sügavus ikkagi seisneb? Ebatäpsuses, mingis kindlas parameetris, mingite parameetrite kooskõlas või milleski muus?
W ja dB/W/m on ju head näitajad aga nüüdse kogemusepagasi põhjal saan väita, et tundlikuim ja suurima võimsusega element pole sugugi mitte parim.
Selline mõttearutelu tekkis sellest, et müüsin maha oma R&F'id, et katsetada uusi elemente. Hetkel valinud uuteks jänesteks JBL GT 4-12 aga hinges kartus et ei ime sealt seda mõnusat värinat välja, mida Rockfordid mulle pakkusid. Vahepeal kaalusin ka Signat Rage 12 aga kahte sellist ei kannata rahakott välja.
Siiani arvasin et kõlli hääle määrab ainult kast aga katsetuste tulemused näitavad midagi muud: Kalkulaator väidab ühte, mõõdik näitab sama aga helipilt on hoopiski erinev.
Siia ootaks siis kogemusi, nõuandeid, huvitavaid tähelepanekuid jne jne.
Comment