kui võimas on estonia um010 võim ja selle hind???? soovib keegi osta???
Teade
Collapse
No announcement yet.
estonia võim
Collapse
X
-
Täiesti vale vastus.Pole EST010 lõppvõimu kunagi valmistatud 4oomise koormusega ja pole neid ka mitmes variandis valmistatud.See et neid vägistatakse ja 4 oomiga tööle surutakse on ise teema.Kui täpselt ei tea siis lillemüüate tasemel pole mõtet vastata.Sellest võimendist on siin foorumis väga palju juttu, kui veidi vaeva näha ja otsingut kasutada siis vastuseid sellistele küsimustele on piisavalt palju.
Comment
-
Kuule Rom, kui Sa sellele vastu vaidled ehk valgustaksid, millsed olid need kõlarid, millega see pill komplekteeriti ja mis ajakirja puutub siis selles avaldati vahtu ikka üpris palju ja oli küllaltki raske määratleda, kas asi oli väljatöötluse tasemel, eksperimentaalis katsetusel või tootmises.Nii et, niipalju kui ma sellel ajal RET-I tehasega suhtlesin, siis oli sellest juttu küll niipalju et oli asi eksperimentaalis katsetusel kuid tootmisse ei jõudnud ja 021 kastide eelkäia oli 8 oomise takistusega kast ja kasutati kummiäärtega valjukaid, kuid seda varianti toodeti väga lühikest aega ja vähe, sest need ei kannatanud CD mängijale mingit konkurentsi välja.Küll aga oli tehase eesmärk anda tootmisse esimene kõrgema klassi riist, mida sai kasutada CD mängimiseks ja minna sellega läände ja lääne standart oli juba sellel ajal 8oomi koormus venelastel aga 4 oomi.Igaljuhul ajakirjas avaldatud ma ei usu eks ta rohkem raadiohuviliste" murzilka "oli.Uue toodangu kohta oli selles ikka väga palju, pehmelt öeldes plära. Eks partei edumeelsus ja direktiivid nõudsid oma osa.Prototüüp, mille järgi see pill tehti oli 8oomise koormusega võim, aga see on teine teema. Huvitav oleks teada?
Comment
-
Originally posted by xenon300@Jul 3 2005, 12:50
..mul igastahes 300w ja 4oomine woofer taga igastahes paneb üle küll!The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
Projektide pildid
Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm
Comment
-
..mul igastahes 300w ja 4oomine woofer taga igastahes paneb üle küll
Lauseehitus ja mõtte väljendus on juba selline et...........
mida siin ikka kommida, ehk teiste sõnadega ühel hetkel rakendub kaitse relee seda ilmselt pikemaks ajaks , kui mitte igaveseks.Elagu remont ja varuosad!!!
Sümboolselt 270.-kr tund +osad +I8%käibemaks. Asi on lihtne ja loogiline.Ega sellised paugud tulemata jää neid ikka juhtub
Comment
-
Kuigi lõppvõim figureerib ajakiri "Radio" esikaane pildil juba aastal 85 (nr.4). Seal on pilt kogu estonia komplektist ILMA kõlariteta, esimene Estonia UM-010 tutvustus on aastal 87 (nr.4; lk.16-17 vahel) ja seal on järgmised teh.andmed avaldatud:
P.nom 2*50W takistus 4 oomi
P.max (musikaalne) 2*85W;
F 20-25 000Hz;
jne...
Ma oleksin sinuga nõus, et estonia on koguaeg olnud 8 oomine, kuid on mitu fakti mis kinnitavad, et 4 oomised olid algusaegadel tootmises või oli nii palju eksperimentaal eksemplare. Näiteks kuidas sa seletad kahe erineva traadiga kerituid trafosi? Kuidas seletad osadel toitepinge +/- 30V? Kuidas seletad et osadel on juba tehasest 4-oomised (ometi selliseid olen kohanud ja sealt tekis endalgi kunagi mõte teha kaheksaoomiseid neljaoomisteks)? Kuidas seletad, et osadel skeemidel on võrgu kaitsmed 5A ja teistel 3,15A? Ma arvan, et see nimekiri pole veel lõppenud aga ei tule hetkel midagi meelde enam. Natukene palju kokkusattumusi või mis?
Minu versioon Estonia komplekti arengust on selline (kõigest versioon).
Alustan seal maalt, kui RET tuli Komplektiga 009 välja, hiljem RET vehkis ühe SHARP (täisvõimendi) pealt Estonia UP-010 eelvõimendi (väliselt peaaegu nagu kaks tilka vett). Seda eelvõimu hakati komplekteerima Estonia 010 tuuneri ja 25AS-311 aktiivsete kõlaritega. Alles siis tuli Etonia lõppvõimendi mida tehti nelja oomisena, kuna ENAMUS vene kõlarid olid 4-oomised (Amfiton, S-90, Korveti modifikatsioonid neid oli maa ja ilm mis projekteeriti ilma kindla võimendita). Mõni aeg hiljem tulid 35AS-021 kõlarid ja lõppvõime hakati ainult 8 oomistena tegema.
Selline on minu versioon ärge siis väga pahaks pange, kui eksin.
Comment
-
Selline on minu versioon ärge siis väga pahaks pange, kui eksin
Seda kohe kindlasti mitte, pole siin midagi pahaks panna.Tegelikult tahaks teada RET-I tehase toodangu kohta kõike võimalikult täpselt teada ja seda sellepärast, et ikkagi Eestis tegutsev tehas ja heal tasemel,sest toodang oli selle aja kohta parem kui näiteks meie lähinaabritel.Kahju, et kui oli õige aeg asja uurida sai nendega väga tihedalt suheldud, kuid ei osanud kõikidele asjadele pedantse täpsusega tähelepanu osutada.Ei osanud ette näha selliseid radikaalseid ja põnevaid muudatusi meie elus.Peale tinutamise on vaja ka ajalugu teada ja seda enam ,et sealt on väljaarenenud AUDES.Olgugi, et on neid, kes suhtuvad asjasse negatiivselt, kuid on palju fakte mis tõestavad vastupidist.Asi on huvitav ka veel sellepärast, et on ju kaks analoogset tehast, mis tootsid laiatarbe kaupa.Need on RET ja Popovi tehas ja mis on meilgi veel kuum teema momendil.
Comment
-
Originally posted by humax@Jul 3 2005, 20:43
Tegelikult tahaks teada RET-I tehase toodangu kohta kõike võimalikult täpselt teada ...
mind üllatas, et punases retis toodetud aparaadid kandsid sama reti logo, mis vabariigiaegsed.
Minuteada tehti ka võimendeid Estonia 016 ja tuunerit olen ka näinud samast seeriast, kuid kas see ka tootmisse jõudis, ei tea.
Comment
-
Pakutud osa on juba väga ammu uuritud ja enamgi veel, kuid on väga palju detailseid asju mida oleks huvitav teada.Seda just tehnilste detailide osas.See mis logosse puutub on tähelepanu vääriv fakt ja sellepärast, et ta algkujul kasutusel oli ja sälitada osati. Taolised detailid tehti tavalislt maatasa ja muudeti kurat teab milleks.Ega punane sõna otseses mõttes pole vist kunagi olnud ja kui siis ehk roosa ja sedagi olude sunnil.Eesti tehas on ta küll alati olnud.
Comment
Comment