Küsimus siis selline, et oleks vaja teada, milliseid elemendi parameetreid läheb vaja kasti arvutamiseks? Tean, et Fs ja Fo erinevad kirjapildi poolest, aga kas nende tähendused on samad? Pe -le tahetakse mingeid watte, kas see on max või rms? Kas keegi teab Starsoundi ssw-3800 xmax'i? Mida see xmax üldse tähendab? Ja Z ja Zo pole vist ka samad? Soov oleks teha sellele samale Starsoundile kast, aga mitte tehase mõõtude järgi, vaid tahaks laiust veidi venitada ja kõrgust kasvatada, mistõttu sügavus väheneb ja sellepärast pean uued inventeri pikkused ja laiused kuidagi arvutama. Igatahes kes oskab aidata, sellele olen tänulik.
Teade
Collapse
No announcement yet.
Bassboxi parameetrid
Collapse
X
-
Räägitakse jah et inverteri ja tagaseina vahe peab olema pool inverteri läbimõõdust. Ma ei saa küll öelda et mõni vahe sees oleks kas ta on 5,5 cm või 2cm peaasi et ta päris vasta seina ei ole
SSW-3800 Xmax on teadmata aga no ta liigub suht palju no ma pakuks oma 10mm-15mm. Xmax on eesti keeles kõlari võnkeamplituud.
Pe on ikka max watid. Z ja Zo ei ole jah samad asjad. Z on kõlari takistus. Zo ma ei oska öelda.
Vaja läheb Vas, Qms, Qes, Pe, Z, Fs
Saan ma aru et sul on SSw-3800 probleeme?
Comment
-
Nats jah (Vaja läheb Vas, Qms, Qes, Pe, Z, Fs) Kõik peale Fs-i on nagu puudu, seal kodukal annab ainult Fo, mingi 37.2094. Kas sa tegid ´ise ka Star soundile kasti. Mul pole see veel soetatud, aga järgmisel nädalal võtan asja ette. Praegu disainin kasti, aga seda on raske teha, kui pole õigeid suurusi
Comment
-
No veel, et kui sisestan elemendi andmeid bassboxi, siis sinna descriptionisse põhimõtteliselt pole vaja kirjutada..vist, configurationisse ka mitte, kui seal on elemente 1, aga kas dimensionsisse, responsesse ja externalisse on vaja midagi märkida? Kas keegi oskab õelda ssw-3800 Fs-i, oleks tänulik.
Comment
-
Igatahes proovisin nii, et panin Fo väärtuse Fs-i asemel(ei tea kas oli õige tegu), siis määrasin ära kasti ruumala(116L) jne, ja tulemuseks sain et kaks inventertoru 100mm korda 267mm ja Fb on 33.1 Hz ja F3 39.2 Hz. Kas need oarvud on head või annab seda veel tublisti parandada ja mida nad näitavad?
Comment
-
Tegin küll. Fs on 26Hz. Auto makk paneb ka selle kõlari mängima, isegi taskuradio. No 150w peaks ta juba häält tegema. Mul on ta hetkel autos 35w Alpine taga ja esmaspäeva õhtul Raadio 2 on väga mõnna kuulata See tähendab seda et see sus võim käib talle küll, kui midagi paremat võtta pole.
"aga kas dimensionsisse, responsesse ja externalisse on vaja midagi märkida"
ei ole.
üks küsimus sulle kas sul on võtta selline auto kuhu see 116L sisse mahub? pärast on selline asi et teed kasti valmis ja ups ei mahu sisse
"Fb on 33.1 Hz ja F3 39.2 Hz. Kas need oarvud on head või annab seda veel tublisti parandada ja mida nad näitavad"
ma sain 116L juures Fb(ehk inverteriga kasti mängimis sagedus) 28Hz ja F3(sagedus kus kast mängib poole vaiksemalt) 28Hz. Aga sinu andmed on ka täitsa parajad. Kui ajad selle Fb kole alla siis ei tule woofrist muud kui müra
Kui sul inglise keel selge siis loe BBP On-screen manual-i. saad asjast veidi aimu
Comment
-
Mul auto olemas, kuhu 116L kast sisse mahub
Anyway teemasse: Kui pikendada ja suurendada inverteri läbimõõtu, siis F3 jääb samaks punktiks aga graafik hakkab siiski nihkuma, seda saab kinnitada ranz, kes loomkatseid starsoundi peal läbi viis, ta seal tahtis seda optimaalset läbimõõtu/pikkust saavutada. Teine kühvel: miks jätta inverter kasti sisse, too välja ta siis sealt, vahet seal on, kummal pool seina ta asetseb? Põlve võid ka muidugi kasutada.
FS 26Hz on LIIGA madal. Soovitaks 30 või koguni 35 peale tõsta.-
Comment
-
Mida rohkem sa seda programmi uurid, seda keerulisemaks ta läheb Igatahes hakkasin neid "plot" graafikuid järgima ja tekkisid mõned küsimused:
NA - tavaliselt algab see graafik mul 10 Hz juures, siis tõuseb ja haripunkt on kuskil 35 Hz juures, seal on ka väike kühm (on see vajalik?). ja siis läheb sirgjooneliselt lõpuni.
CA - on umbes sama graafik, ainult db- si näitab kuskil 117, mida rohkem seda parem vist?
AP ja EP on tühjad (hmm)
CD - selle graafik on üldse paremal pool ääres
VV - see näitab 30 Hz peal 20 m/s, kas see näitab nüüd seda, millise survega õhk torudest välja tuleb?
I - joon liigub koguaeg alla 10 ohmi
P - graafik liigub -90 nulli, sellest ei saa midagi aru
GD - läheb järsku üles 20 peale ja langeb järsku tagasi
Kas neid graafikuid tuleb hoolega jälgida?
Põhimõtteliselt sain vist sellest õigesti aru, et kui linnuke sinna lock vent dimensionsi teha ja muuta toru mõõte, muutub Fb, kas see tuleb siis võimalikult madalale ajada või hakkab ta heli "moonutama"?
Comment
Comment