Teade

Collapse
No announcement yet.

Boschmann BOG-W12 DVC versus Pioneer TS-W306C

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Boschmann BOG-W12 DVC versus Pioneer TS-W306C

Tere!
    Andke nõu, kas valida see:
    http://pood.akustika.ee/index.php?GID=744&...st&currency=EEK
    või see:
    http://pood.akustika.ee/index.php?GID=288&...st&currency=EEK

Märkus: Boschmanni nimekirjas ei ole sellise nimega woofrit, ilmselt BOC on lihtsalt typo ja peab olema BOG.

Oleks reklaamlehel olevad andmed täpsed, siis poleks mul erilist probleemi - dual voice coil on hea asi ja valiksin ilmselt Boschmanni. Tootja andmelehel on aga tundlikuseks (SPL0) märgitud väga hea 95dB asemel närused 87!
    http://www.boschmann.com/images/parameter/...ent/BOG-W12.pdf
    Sellisel puhul oleks SPL poolest juba Pioneer 4 oomise takistusega samal võimul järel parem kui Boschmann 2 oomise puhul.
    Helikvaliteedis on mul Boschmanniga head kogemused, Pioneer peaks olema tuntud headuses tootja.
    Üks asi mis Boschmannil on hea - woofri Xmax on 18 mm, Pioneeri oma ei mäleta, aga ilmselt ta kuskil seal sentimeetri kandis oli max.

Niiet tõesti raske valik...
    Andke nõu!

Martin

kuulata neid mõlemaid ei saa? siis valida...
    Pluss on massis ja kõik on sassis

Comment

Selleks et kuulata, tuleks mõlemad osta...rahakott ei hakka peale...
      Olen küll ka sellele mõelnud, et mõlemad osta, see mis meeldib endale jätta ja teine maha müüa, kuid see ka pole kõige parem variant, nii kallile supparile juba raske ostjat kähku leida ja raha hoiab ikka enda all kinni.
      Äkki mõned sel alal kogenumad ütleksid oma arvamused, siis mul lihtsam otsustada...

Comment

JBL GT 4-12 <- tundub päris asjalik. Tundlikkust ära eriti tõsiselt võta, see on ilmselt mõõdetud 2,83V/0,5m stiilis, ehk siis 86-88dB/W/m oleks reaalsem. Ja see number 1000 tolmukuplil on kah nõme, aga mis teha Kast tee talle 60l 110*443mm toruga.

Sama raha eest saad Oomipoest Visaton W 300S, mille andmetes ma ei kahtleks ja mis ka kvaliteeti annab, aga mis tahab saada krdi suurt kasti - 110 liitrit on piisav ja läheb 110*130mm toru.
        Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Aga foorumi teemas välja toodud elemendid?

Comment

Selle JBL-i Xmax on 12mm, inverteriga kastis oleks võimsustaluvus üsna pisike... :huh:

Comment

Boschmanni ma igatahes ei võtaks. Juba ainuüksi välimuse pärast. Pioneer oleks parem valik, kuigi jah, nad mõlemad kipuvad sinna müriseb-koliseb, plärtsub ja lõriseb klassi, milliseid on kuulda igast teisest "korraliku stereoga" autost. Isiklikult meenutab see saund mulle kõige rohkem mikrofonisse p**retamist (vabandage väljendi eest). Tegelikult valiks ma ise vist selle Visatoni variandi, arvud on päris ahvatlevad: tundlikkus 92dB/W/m, käigu pikkus 28mm, liikuv mass 62g (sama suurel Starsoundil mälu järgi umbes 110g&#33, resonantssagedus 22Hz (pioneeril 32Hz) ja võib kindel olla, et see 150W on tõesti 150W, nii et võib julgelt "500W" autovõimu järgi panna . Ainult kast tuleb kole suur...
              Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Originally posted by tehnofriik@Aug 4 2005, 20:30
                Boschmanni ma igatahes ei võtaks. Juba ainuüksi välimuse pärast. Pioneer oleks parem valik, kuigi jah, nad mõlemad kipuvad sinna müriseb-koliseb, plärtsub ja lõriseb klassi, milliseid on kuulda igast teisest "korraliku stereoga" autost. Isiklikult meenutab see saund mulle kõige rohkem mikrofonisse p**retamist (vabandage väljendi eest). Tegelikult valiks ma ise vist selle Visatoni variandi, arvud on päris ahvatlevad: tundlikkus 92dB/W/m, käigu pikkus 28mm, liikuv mass 62g (sama suurel Starsoundil mälu järgi umbes 110g&#33, resonantssagedus 22Hz (pioneeril 32Hz) ja võib kindel olla, et see 150W on tõesti 150W, nii et võib julgelt "500W" autovõimu järgi panna  . Ainult kast tuleb kole suur...
                Visaton on küll kvaliteetne aga autosse ma seda ei paneks ,kuna elemendi ehituses üsna palju pappi ja auto niiskustingimused ei pruugi sellele hästi mõjuda. Kui tuppa siis on ta tõesti teistest valikutest parem aga hind on tal ka kõrgem. 28mm on mõlemat suunda kokku. Reaalne xmax on kuskil 10mm kandis. Kahjuks praegu bassbox databaseist vaadata ei saa ,kuna enda arvuti müüsin maha. Mina isiklikult nagu ei teagi midagi soovitada nendest ,kuna pole kuulanud neid. Siiski soovitaks sul uurida ka Starsoundi woofreid.

Kogemusi on vaid Visatoni W250S elemendiga (kahju ,et audesega võrdlemis võimalus puudub).

TIP: Tahad kõrge tundlikusega elementi siis otsi sellist tootjat nagu Ravemaster BSW seeria.
                Tõnis

Comment

Nende W --- S seeria elementide koonuse pind näib olevat mingi möksiga töödeldud, katsudes jätab üsna niiskuskindla mulje. (endal on kaks W 170 S toas ja bassi teevad paremini kui nii mõnigi nn subwoofer, mida kuulnud olen ) Pealegi on ka pappmembraaniga autovaljukaid olemas (nt JBL) ja igatahes tuleb eelistada pappi kahtlastele plastmassidele. Visatonil on ka üks selline huvitav valjukas, mis oomipoes maksab sama palju kui W 300 S, on küll "kõigest" 8" aga arvutuste järgi mängib sama madalale, omab kahte võnkepooli ja koonus on klaasfiibrist, mis on papist ilmselt niiskuskindlam. Ja tahab kõigest 40-50l kasti. Endalegi on see valjukas silma jäänud kui potentsiaalne järgmiste kõlarite bassikas, ehk plaanis oleks midagi taolist. Huvitab, et kas kellelgil on selle valjukaga kogemusi? (krt, läheb vist jube OT-ks jälle :angry: )

Comment

Working...
                  X