Teade

Collapse
No announcement yet.

Graafik liiga mööda?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Graafik liiga mööda?

    ideaalis -3db@20hz kui bassikas lubab

    Comment


      #17
      Vs: Graafik liiga mööda?

      Nii nüüd on mul kastide maht valitud ja tükid välja joonistatud. Maht kummalegi valjukale 120L miinus elemendi ja toru või pordi maht....vast 110 liitriga võib arvestada.

      Aga mille järgi valida toru häälestus? kas nii et graafik saaks kõige siledam või on sellest midagi halba kui häälestussagedus on 20hz?

      Tegelikult ei olegi miskit muud vajadust, kui et võimalikult madalalt 80hzni mängiks normaalse karaga....sealt edasi saab niikuinii maha lõigatud

      ruum: tuba
      Valjukas:
      Sagedusriba 18-1500Hz, Võimsus 220W RMS, Tundlikus 94dB, Fs 21Hz, Qes 0.55, Qms 8.37, Qts 0.52, VAS 250l, Xmax 11mm, RDC 3.3 Ohm, SPL 94dB, Soovitav kast pordiga 85 L /port 100mm x 250mm.

      ja mis oleks ideaalne pordi pindala? kui kandiline teha siis tuleks ju ideaalne teha või mis?

      Comment


        #18
        Vs: Graafik liiga mööda?

        viitsib keegi häälestussageduse osas nõu anda?


        Asi nii kaugel:

        Comment


          #19
          Vs: Graafik liiga mööda?

          Esmalt postitatud jeff01 poolt Vaata postitust
          Valjukas:
          Sagedusriba 18-1500Hz, Võimsus 220W RMS, Tundlikus 94dB, Fs 21Hz, Qes 0.55, Qms 8.37, Qts 0.52, VAS 250l, Xmax 11mm, RDC 3.3 Ohm, SPL 94dB, Soovitav kast pordiga 85 L /port 100mm x 250mm.
          T/S järgi kipub kangesti ühe noodi subbakas tulema kui 120L kasti paned või ongi see eesmärgiks? Soovitus 85L on vist auto jaoks, kus väike salongi maht natuke asja parandab?

          Comment


            #20
            Vs: Graafik liiga mööda?

            ei ühetooniline pole eesmärk. Otsest eesmärki polegi või pole seda võimalik kirjeldada (tahan et mängiks nii nagu mul kunagi starsoundi 15" toas 100L kastis mängis)

            võiks mängida madalast otsast kuni 80hz ni ja häälestada tuleks kuidagi nii vist et võimalikult vähe ühel toonil mängiks.

            120L kasti valisin seetõttu, et see tundus veidi lamedamagraafikuga kui 85L kuid enam suuremat kui 120L ei raatsinud teha.

            Minule tundub et mida madalamale häälestan (pikemad torud) seda lamedamaks graafik läheb
            Esiseinast tagaseinani on 35 cm......mis tähendab et võiks vist panna kuni 30 cm vendid?
            30cm torude korral oleks häälestussagedus 25hz. Kas see oleks normaalne või absurdselt madal?
            viimati muutis kasutaja jeff01; 10 m 2010, 20:41.

            Comment


              #21
              Vs: Graafik liiga mööda?

              ei ole viitsinud ise neid andmeid bassboxi visata aga jälgi lihtsalt seda et 'cone displacement' ikka lubatud piiridesse jääks! Ja kui sul omal kõrvad peas siis ära esialgu üle pinguta võimu kruttimisega...proovi erinevaid toru pikkusi ja saad endale sobivaima häälestuse. Kasti mahtu saad ju alati millegi lisamisega ka vähendada...25Hz ei ole absurdselt madal kui kõlarid seda kannatavad

              Comment


                #22
                Vs: Graafik liiga mööda?

                Nii panin ühe kasti prooviks kokku ja valjuka sisse vuugid olid tihendamata ja inverteri pikkus oli plaadi paksus (22mm) -Tulemus kohutav
                Liimisin kasti igati tihedaks kuid puudusid veel vendi torud - Tulemus parem kuid õhu liikumine aukudes metsik....3m peale puhus julmalt. Heli halb kuid kast liikus iga bassilöögiga 5mm tagasi.
                Paigaldasin võimalikult pikad venditorud et graafikult muhk ära saada (2X30CM andis tulemuseks vist 24hz häälestussageduse) heli vaikne....vendist õhk justkui ei liikunudki....kast lõpetas põrandal kõndimise.
                Vaatasin bassboxist mis too minu mahu puhul optimaalseks vendi häälestuseks annab ja tegin tolle järgi järgi 21cm torud (FB 28 F3 28) Tulemus seni proovituist parim...Muutus valjemaks kui 30cm vendiga. Heli läks paremaks. Kast ei jookse mööda tuba....1-2mm liigub ehk edasi tagasi iga löögiga.

                Vatiini vajadust ei oska ma hinnata enne kui pole proovinud seda lisada.

                Kokkuvõttes pole tulemus see mis ma ootasin, sellist subi laksu nagu mul kunagi starsoundiga 12 ruuduses toas oli ei ole... Ehk on asi selles et tuba on nüüd 3x suurem? ka kujult ebharilik.

                Avastasin sellise huvitava asjaga, et kõige parem on heli lastes woofril täisriba mängida ja teistel kõlaritel ekvalaiseri abiga ülemist otsa mängida. Nii saab kesk-kõrged valjemini mängima panna ja ei jää nad 220w bassikale alla. Eemalt kuulates ja kõlarite poole vaadates pole nimelt võimalik tajuda mis sagedus kust valjuhääldist tuleb. Kui 15" vaid subina kuni 80hzni mängima panin oli asi kehvem.....125hzni enamvähem juba kuid ikka oli kuidagi imelik. Täisribaga minuarust üsna hea.

                Comment

                Working...
                X