Nimelt kui on nt 20 liitrine kast vaja ehitada,siis kust ma kasti mõõtmeid tean.1l on vist ju võrdne 1dm3 ja selline asi küll paika ei pea.et kui ma nt 20 liitrist kasti teha tahan,siis ei saa ju nii,et korrutan 1dm3 *20 ja saan 20 dm3....Ebaloogiline.Ma olen seda vist isegi millalgi koolis õppinud või midagi taolist,aga ei ole enam midagi meeles .Ok ehk keegi oskab selle koha pealt aidata..
Teade
Collapse
No announcement yet.
Kasti mõõtmete arvutamine
Collapse
X
-
20l = 20dm3 = ruumala ja ruumala sa arvutad pikkus x laius x kõrgus. 20 x 1dm3 on siiski 20dm3 kuid kõlari kastil on sul kolm mõõtu mille järgi sa arvutad neid liitreid samamoodi arvutad koolis matemaatikas risttahuka ruumala. kui kõlari kasti arvutad siis ei arvuta sa 20dm3 x 1 vaid hoopis näiteks 2,5dm x 2dm x 4dm ja saadki 20dm3=20l. Kui mul on vale tekst siis keegi parandage!
-
5 klassi matemaatika!Peaks olema igas matemaatika õpikus sisekaantel need valemid...The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
Projektide pildid
Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm
Comment
-
Originally posted by Elukaz@Jan 11 2006, 18:14
Häbi ei ole kasvõi natuke?
Tee umbes kast valmis ja vaata kas mahub 2 ämbrit vett sisse. Vastavalt sellele teed uue kasti suurema või väiksema.otsija
Comment
Comment