Teade

Collapse
No announcement yet.

Korraliku subwoofri otsinguil

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Korraliku subwoofri otsinguil

Tere,

Võtsin nõuks endale osta korralik aktiivsubwoofer.
    Võiks olla korraliku elemendiga, peab olema võimeline mängima korralikult madalale (20Hz ja alla on väga teretulnud) ilma väga suure languseta jne jne. Lisaks peab normaalne välja nägema.
    Et enam-vähem saaks aru, mida ma otsin, siis praegu jäi silma Yamaha YST-SW1500, kuid ma pole kaugeltki veendunud, et see on oma hinda väärt. Tean, et SW800 oma esituskvaliteediga väga laineid ei löö.
    Seega ootaks häid soovitusi, mida soetada. Esikõlariteks on praegu Audes 064, keskkõlariks Audes CS525, tagakõlariteks Audes 012. Ja elu puhub neile sisse Yamaha DSP-AX2.

Yamaha unusta ära, kui seda bassikõlarit ka muusika kuulamisel kasutama hakkad, need Yamaha nn. subwoofrid on IMO täielik rämps, eriti selle raha eest - ainult jõmisevad-lõrisevad, bassilöögi täpsusest pole juttugi, lisaks alla 30 Hz ei taha eriti mängida (paberile kirjutatud andmed on pullikaka).
    Oled päris karmid nõuded bassikõlarile esitanud, neile vastavad vähesed tehasebasskõlarid, nt. REL, ja odavad nad just ei ole (sinna ~20000...100000.- kanti), ning Eestisse neid väga ei satu. Teine võimalus on ise ehitada, mis on odavam, aga mitte odav, sobiv valjuhääldi ja võimendi on kallid. Visaton TIW-300 või siis TIW-400 juba looks midagi. Võimendiks läheks näiteks see. Igal juhul, odava lõbuga tegu pole.
    Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Ma tean jah, et tahan palju häid asju ühes kestas
      Aga igal juhul tänud arvamuse eest. Sõnastaks veidi ümbes ja lisaks siis veel ühe kriteeriumi, et hind võiks olla kuni 13-14K umbes. Et siis selle raha eest parim, kus kõlar mängib tõesti madalale ning bass ei kolksu siis kui ise tahab, vaid on ka täpne, loomulikult peab sealt ikka korralikku mürtsu ja kärtsu ka tulema, seega ilmselt 8" elemendiga kasti ei taha. Yamaha numbrid olid tõesti ilusad muidu, kui kõik oleks nii ilus kui paberil kirjas, siis umbes sellist asja ostaks

Comment

OT: mis sul plaanis subwoofriga teha on? kvaliteeti ja võimast bassi nõuad ohtralt. mis sul siis kõrgemaid sagedusi edastab? ka midagi ekstra kvaliteetset?

Comment

Originally posted by traktorist@Mar 12 2006, 22:28
          OT: mis sul plaanis subwoofriga teha on? kvaliteeti ja võimast bassi nõuad ohtralt. mis sul siis kõrgemaid sagedusi edastab? ka midagi ekstra kvaliteetset?
          Midagi ekstrakvaliteetset pole, veel....
          Kuna varsti kolin uude majja, siis läheb kogu sound uuendamisele.
          Ning kuna praegu on sub nagunii mul puudu, siis otsustasin alustada sellest, et ostan endale kohe korraliku asja, et kui muud asjad uued ostan, ei pea jälle hakkama uut bassikat vaatama. Peaks olema OK nii filmide jaoks, kui ka muusika jaoks.

Comment

kasutaja tehnofriik soovitused ju head, need et kas ehitd või lased ehitdada nendest komponentidest.

Comment

kas t6esti on tuppa vaja 300W RMS ja 15" elementi (TIW 400)?

Comment

http://www.audiocenter.ee/?op=body&id=1116 mul endal juba see DALI bassikõlar pea aasta aega ja olen rahul sellega. Kõlbab nii muusikat kuulata ja kodu kino nautida.

Comment

Originally posted by yntz@Mar 13 2006, 19:54
                  http://www.audiocenter.ee/?op=body&id=1116 mul endal juba see DALI bassikõlar pea aasta aega ja olen rahul sellega. Kõlbab nii muusikat kuulata ja kodu kino nautida.
                  äkki räägiksid hinnast, kohe mitte ei leidnud hinda sealt lehelt. h34r:
                  TeamRMS

Comment

kodu lehel oli väljas 16500.- aga mina sain 14000 kandis. sellel on võimsus reaalne mitte pluffitud. võrgukaitse on 3.15A Yamahal on võrgu tarve 250 W mis teeb ümmarguselt 1Ampri

Comment

Vs: Korraliku subwoofri otsinguil

Sattus kätte just selline isend, nagu Yamaha YST-SW1500. Heli on tal tõesti selline suht kõmisev ja laialivalguv. Võib-olla on asi ka akustikas - ruum ei ole eriti soundisõbralik. Kas selle woofriga on võimalik midagi ette võtta, et tal heli paremaks saada? Ja üks mure on veel - kui ta on lihtsalt sisse lülitatud siis kipub ta suht kuuldavalt ise müdisema (mürad). Ja seda eriti siis, kui woofri enda peal olevat volume nuppu üle viie ühiku (5/10) keerata?

Comment

vb sellepärast hakab mürisema vm et sul need rca juhted või mis iganes signaali juhted pekkis ?

Comment

Juhe on korras. Woofri taga kasutusel Belkin Pureav kaabel. Kaabel on teise woofriga ära testitud.

Comment

Yamaha YST-SW1500 on selgelt ülepaisutatud võimsusega...vooluvõrgust tarbib ta 250w...mis teeb väga effektiivse võimendi puhul mingi maksimum 180-200w rms heal juhul, edasi mõelge juba ise. Kunagi oleks peaaegu ka ise selle ostnud aga poemüüa vastus reaalse võimsuse kohta oli see et 'jah tarbib 250w aga seal sees on bassigeneraator mis teeb selle 1kw-seks'

Comment

Esmalt postitatud tehnofriik poolt Vaata postitust
                              Yamaha unusta ära, ....
                              REL on hea variant. Otsi eBay - seal liigivad hea hinnaga REL Storm subwooferid hinnaga ~200-250GBP+transport ~120GBP = 400-450EUR
                              Mängib alates 18Hz (-6dB). Endal olemas upgraditud Storm (Stentori bassikas) mängib koos Audes Blues/Excellence1/modditud 105.
                              Sõbradel olemas 155+Storm, Studio+Storm, U30/50+Stentor

Alternativne variant: ehitada RELi kloon. Võimendi - BK Electronics (REL oem võimendid) (http://www.bkelec.com/Modules/Sub_Bass.htm) ja Volt B.2500 bassikas (http://www.wilmslow-audio.co.uk/b25001-487-p.asp).

Uued Stormi versioonid on B1/B2/B3, hinad alates 1000€.

Comment

Working...
                              X