Teade

Collapse
No announcement yet.

jackhammer

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Originally posted by ranz@Mar 28 2006, 13:41
    Eks ta miski 140db+ on juba pigem rõhk kui heli (kas isegi mitte madalamalt juba). Minu küsimus oli suunatud pigem selle 210db peale... et kuskohast selline nr välja on võetud? Oman ise mõõturit mis on suuteline täpset tulemust näitama kuni 180db, üle selle peaks asi valetama juba hakkama ning selle stardiplatformi rõhu suhtes olengi kuulnud ainult teoreetilistest nr-test, keegi seda seal millekiga minuteada mõõtnud pole... veelvähem 210-t db-i.
    Lehe lõpus on kirjas, kuidas need tulemused on välja arvutatud. Justnimelt, välja arvutatud - ükski mõõteriist ei pea vastu tingimustele stardiplatvormil, aga saab mõõta ohutus kauguses ja seejärel välja arvutada, mitu dB oli sündmuskohal - kauguse suurenedes 2x väheneb helirõhk teatavasti 6 dB. Pole küll kõige täpsem tulemus, aga mingi aimduse annab, ja selliste helirõhkude juures ei ole küll see mõni dB siia-sinna nii oluline.
    Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

    Comment


      #17
      Originally posted by tehnofriik@Mar 28 2006, 13:30
      No seda rõhku "heliks" nimetada... see juba pigem lööklaine... Siin on mõned helirõhu tasemed alates lehtede sahinast lõpetades vulkaanipursetega, täitsa huvitav lugemine, soovitan.
      See leht on päris huvitav. Eriti tuleks tähele panna seda:

      85 BEGINNING OF HEARING DAMAGE, EARPLUGS SHOULD BE WORN

      Comment


        #18
        Soovitaks alustuseks minna Tallinna Lennujaama startivaid lennukeid vaatama ja seega oma .... SPL k6rvaga üle kuulata (kasvõi meerikuga). Hakkaks seda helir6hu(mis on tegelikult ju õhuliikumine) Db olemust siit arutama?
        Elagu aerodünaamika...
        MSN- taneltreima182@hotmail.com
        telefon katki.

        Comment


          #19
          Hm huvitav huvitav millist tüüpi mikrofoni Sul selles 180 dB mõõtjas kasutatakse ka ja kui saladus ei ole siis mis selle hind ka oli, kui täpselt ei saa ütelda siis no ehk +-10k eksimust (valet) lubaks...? 190 dB raketi stardil ei ole ainult teoreetiline tulemus, kui natukenegi huvitab siis kosmosetehnikaalastel lehekülgedel ikka sellist lugemist võimalik kohata. Ja 210 dB-gi pole mul lambist välja mõteldud nr.-see juba aastakümnete eest saavutatud tulemus.sandia, kes otsib see leiab... Loodan, et järgnev kedagi ei solva aga teaduslikud numbrid ei tohiks ikka mingeid madalheli järele pööraseid rullareid nii märjaks ajada, et elektromagnetsüsteemi tekitatud lainetust ainsaks jumaluseks pidada, et muud reaalsust enam mitte uskuda.

          Comment


            #20
            Hm huvitav huvitav millist tüüpi mikrofoni Sul selles 180 dB mõõtjas kasutatakse ka ja kui saladus ei ole siis mis selle hind ka oli, kui täpselt ei saa ütelda siis no ehk +-10k eksimust (valet) lubaks...?
            Selline seade on: http://www.termpro.com/storefront/pr...b2case640W.jpg
            Aga ega ei oska ikka öelda küll mis mikrit seal kasutatakse. Hinnaks asjal tiba üle 8K (USAs siis seda).
            Ja 210 dB-gi pole mul lambist välja mõteldud nr.-see juba aastakümnete eest saavutatud tulemus.sandia, kes otsib see leiab
            Sellepärast tõestust küsisingi, et egas ma ka kõike maailma asjadest ei tea

            Comment


              #21
              Ajage rahad kokku ja ostke Harry käest üks isend ära...siis saate teada, kas on tegu lustikummutiga või tõsise asjaga.
              S A C
              Siberian Audio Concept

              Comment


                #22
                Heh selle jaoks küll midagi ajama ei hakkaks, kui tahaks, läheks lihtsalt pangakontorist läbi, mõni ärgu nüüd mõtelgu jälle ei tea mida aga-no andke andeks-kui tahtnud oleks seda siis oleks juba olemas aga no vot, ei taha löö või maha.

                Comment

                Working...
                X