Teade

Collapse
No announcement yet.

mähis

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: mähis

    Esmalt postitatud likoor poolt
    Vabandan, et trügin siia teemasse enda küsimusega.

    Kui on olemas 8 oomine S90 bassikas ja see mängib väga väga vaikselt U101 järgi, kas siis on ka mähise viga?
    Ma ei saa aru mis uus mood see on et võõras teemas küsid midagi, saad ju enda teema teha pealegi ma usun et paljud ei mõistagi mida sat äpselt küsida tahtsid. Kui mängib vaikselt siis pane volume juurde milles probleem, sõnasta oma probleem veidike konkreetsemalt. Iseenda teemas!
    TeamRMS

    Comment


      #17
      Vs: mähis

      Esmalt postitatud Siiasinna15 poolt
      Ausalt öeldes, kui tõestama hakata teoreetiliselt, siis seda ma ei suudaks praeguses olukorras, samas ei tea ka seda, kas 25W võimendi suudab "tappa" 500W valjuhääldi, aga reaalses elus 300W transsvõim suudab vähemalt madalatel sagedustel jagu saada 500W AES võismus, 1000 program võimsus 18" valjuhääldist.
      300 ja 500, võibolla isegi võimalik.
      300W RMS siinus võimsusega võimust tuleb klippimisel teoreetiliselt maksimaalselt umbes 600W RMS võimsust, tegelikult natuke vähem. Bassivaljukasse jõuab sellest veel vähem, kuna bassivaljuka takistus kasvab sageduse tõusmisega.

      Tuleks muidugi teha vahet soojusliku bassivaljuka surma ja mehaanilise bassivaljuka surma vahel:
      1) Mehaaniline surm (ehk valjuka membraan koos mähisega läheb lendu, või lõhutakse mähis vastu magnetahelat putumise tõttu) tuleb suhteliselt lihtsalt ja valjuka nominaalist väiksema võimsusega, kui kast on valesti tehtud ja/või signaali sagedus on tunduvalt madalam kui valjuka -3dB sagedus või sagedus mingile valjuka mehaanilisele resonantsile juhtub.
      2) Soojuslik tuleb siis lihtsalt kui mähisest alalisvoolu läbi lastakse ja mähis ei liigu ning ei jahtu piisavalt.
      3) Kui aga mähis liigub (olgu või klippiv aga siiski vahelduvpine on signaaliks), kast on korralik ning signaal ei ole palju madalam valjuka alumisest -3dB sagedusest, tuleb ikka bassikale anda tunduvalt üle nominaalse võimsust suhteliselt pikka aega, et mähise isolatsioon maha sulaks ja lühise keerud tekkiks. Seejuures on tunda ka kõvat kärsa haisu.

      Võimu tavalise muusikaga klippima ajades ja kui kast on bassivaljukale õigesti tehtud, on võimalik ainult 3) variandi surm, mis eeldab ikka vähemalt bassivaljuka nominaaliga lähedase võimsusega võimu klippima ajamist.
      Palju sõltub ka sellest, kui suured võimsuse numbrid valmistaja(d) on luuletanud oma toodangule.

      Comment

      Working...
      X