Teade

Collapse
No announcement yet.

Kas osta või ei ?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kas osta või ei ?

Kinnine kast tuleks vast nii ~50 liitrit (tegu ikkagi 10" elemendiga... 30 liitrit on 6,5...8" paras). Võid muidugi ka 60 liitrise teha odavast/käepärasest materjalist ja siis hakata ruumalaga mängima - kuulad, lisad kasti sisse raamatuid/telliseid/muud jama, et ruumala vähendada, kuulad veel, vajadusel vähendad/suurendad ruumala, kuni kõrvale meeldiv tundub, siis vaatad, mis ruumalast järele jäi ja teed korralikust materjalist korraliku viimistlusega kasti... Kuubikujulist kasti ära tee - kastis tekivad siis seisvad lained, mis ei ole hea. 30*40*45cm kast oleks paras, arvan (välised mõõdud).
    Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

http://salupa.exe.ee/index.php?leht=10/kkk&menu=teo Samas siin on kirjas: Kinnise kasti soovituslikud suurused sõltuvalt elemendi läbimõõdust:
      6.5"

10..15 liitrit

6x9"

15 liitrit

8"

15 liitrit

10"

30 liitrit

12"

60 liitrit

15"

120 liitrit

18"

170 liitrit

Ma selle järgi mõtlesin ,et 30 liitrit ? Aga samas kas selline kõlar on ültse mõeldud kinnisese kasti?

Comment

Need Salupa lehe andmed on autosse mõeldud basskõlaritele (autokere võimendab teatud määral madalaid sagedusi, seega saab hakkama basskõlariga, mille alumine sageduspiir vabas õhus on kõrgem (ehk siis väiksema kastiga)), toas kehtib põhimõte "big sound comes in big box", tõelised SUBwoofrid (alla 20 Hz) on riidekapi suurused. Seda, millisesse kasti antud element sobib, on võimatu ilma T/S parameetriteta öelda. Ehk kinnine kast kõige mõistlikum valik.
        Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Siis on vist sellele kõlarile mida suurem kast seda parem ?
          Ma mõtlen kinnine kast!

Comment

Esmalt postitatud kalzip poolt
            Siis on vist sellele kõlarile mida suurem kast seda parem ?
            Ma mõtlen kinnine kast!
            Teatud piirides. Liiga suure kasti puhul kaotad tundlikkuses ning alumisele sageduspiirile see kah juurde ei anna.

Comment

Öhesõnaga kui keegi on nõus kinnise kasti arvutama välja sellele ,et ütleb mulle mõõdud!

Comment

Teen kasti 40L kõlar on tellitud! Selle nr võitsin suvalt peast! See on 10 L rohkem kui Salupa lehel. Aga asi läheb ka vahel autosse selle pärast otsustasin 40L!

Comment

sai siis ostetud see black subwoofer 10" . esimese raksuga sai proovitud 62l inverterkasti, mis on mõeldud audes 100w100-6 jaoks. mängis suht hästi ja võttis toa veidike värisema küll et noh, ma küll ei tea mis ta võib teha 40l kinnises kastis ?

Comment

Äkki avaldad kasti mõõdud ja inverter torude pikkuse?

Comment

sai natu valesse kohta vale asi kirjutatud Kustudasin.

Comment

ei hakkanud uut teemat tegema aga kas on mõtekas osta http://www.omitron.ee/_index.php?sis...d=14&itmid=185
                        või saab 700-1000kr eest parema?. muidu 15'' hind oleks 750kr.

Comment

Ja see starsound on hea(Y)

Comment

enda arust on vist parim mida selle raha eest saab.

Comment

Esmalt postitatud kalzip poolt
                              Äkki avaldad kasti mõõdud ja inverter torude pikkuse?
                              basssoundman tegi kunagi samasuguse kasti, ainult et aktiivi. kahjuks ei mäleta ma praegu enam inverterite suurusi (2tk) ja kasti mõõte, aga 62L ta sai. ja basssoundmani kodulehte ma ka ei leidnud

Comment

Miks te valjukat kõlariks nimetate? Kast on kõlar.

Comment

Working...
                                X