Teade

Collapse
No announcement yet.

Ehitaks bassikõlari. Aga mida valida?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Ehitaks bassikõlari. Aga mida valida?

    Tere!
    Nii, olen siis jõudnud punkti, kus http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...artnr=240-1054 bassikõlaritest hakkab väheks jääma. Seega on tekkinud tahtmine ehitada eraldi bassikõlar.
    Ise leitsin sellise elemendi: http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...artnr=240-1061. Juurde siis veel niipalju, et resiiver (yamaha rx-v350) lõikab väidetavalt bassikõlari 90Hz pealt maha. Vajadus oleks aga ka võimendi järgi. Võimendiks jäi silma see: http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...?artnr=615-333.
    Kas selline komplekt oleks normaalne? Annaks se komplekt ka midagi märgatavalt juurde?
    Kindlasti suhteliselt loll ja igav teema aga lihtsalt ei oskanud oma küsimustega kuhugi mujale pöörduda. Ärge siis näkku lööge

    #2
    Vs: Ehitaks bassikõlari. Aga mida valida?

    Selle võimendi kohta noo palju et sellele tuleb radikas ja trahvo juurde osta ja siis kujuneb selle hinnaks ümmarguselt 1000 raha. Bassikast mas võtaks äkki mõne audese oma.Ise endale ehitan ka 100w100-6 bassika tuppa.Audese oma on küll märgatavalt kallim aga audesel odavaimaidgi bassikaid.

    Comment


      #3
      Vs: Ehitaks bassikõlari. Aga mida valida?

      Soovitaks teise elemendi valida - WS 25E on sobivaim lahtisele kõlalauale, kasti ei sobi eriti hästi. Kas midagi Audeselt või Visatonilt, nt W250S, W300 või kui rahakott üle tuhande krooni ei kannata, siis W200S wõi T200. Eriti tuus oleks Visaton W 300S, millele paras häälestus 27 Hz ja kasti suuruseks vahemik 100...180 liitrit, esimesel juhul on F3 ca 35Hz, viimasel juhul ca 27 Hz, ruumis ilmselt madalamgi, kodukinno (või ka mõne spetsiifilise muusikastiili, nt. orelimuusika, puhul) äärmiselt mõnus lahendus:P Kui jõhkraid detsibelle taga ei aja, toas väga palju ruumi pole ja helikvaliteet primaarne (ja viitsid mässata ning raha kulutada), siis 2 W 300S 120L kastis Linkwitz Transform skeemiga ja nii 400...600W võimendiga saab f3 ajada 22 Hz-ni ( toas korraliku paigutusega oleks see vast miski 15 Hz kandis)...
      Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

      Comment

      Working...
      X