Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
maht võetakse ikka nö töömaht ehk kasti siselitraas
seda kindlasti et siselitraas, aga kas sel sees on ka inverterite maht (antutjuhul inverterite maht 6,6l)
et kas ma teen 70L kasti mille sees on 6,6 liitrine inverter või teen 63l kasti?
ja siis veel supakate kohta selline küsimus:
kas sellińe variant on parem või halvem kui inverter on 4 jagatud ja avad on kõik eri suundades? (inverterite ristlõigete summa ja pikkus jäävad kokkuvõttes samaks)
kas sellińe variant on parem või halvem kui inverter on 4 jagatud ja avad on kõik eri suundades? (inverterite ristlõigete summa ja pikkus jäävad kokkuvõttes samaks)
Juhtusin kogematta lugema seda teemat ja.. oehh. Inverter on nagu... vilepill ütleme. Kui puhud läbi, tuleb hääl.
Kui sa nüüd paned neli peenikest vilepilli ja puhud läbi, siis sa ei saa madalat häält. Kui sa paend aga 4 madalat "vilepilli", siis sul saab "kopsust" õhk otsa enne, kui mingi korraliku hääle sealt kätte saad.
Edit: nõustun sellega, et inverteriga saab väga ilusa sagedusgraafiku.
Ma ei tea kas ma väljendan ennast segaselt aga oma küsimustele ma vastust kahjuks ei saanud...1. kas on vahet kui ühe inverteri asemel on 4 inverterit millede ristlõigete summa on sama mist 1 inverteri korral ja pikkused samad?2. kui esimese küsimuse vastus on "ei" siis kas on parem kui need inverteri avad on supaka erinevatel külgedel või ühel küljel?3. selle kasti maht ei annud mulle ikka rahu... kui suure kasti ma ikkagi pean tegema kas sise maht on 63l või 70l?nüüd peaksid küsimused olema suht selgelt sõnastatud... äkki keegi aitab veel mind natuke...
Neid inimesi kes selle elemendi kinnisesse kasti pistnud on on siis foorumis küllalt[ uuri vanasid teemasid (otsing!)].Nii palju tean peast rääkida et inverter filmide jaoks ja kinnine muusika jaoks.Ma arvan et kinnine kast oleks kompromiss sest kinnisega tuleb sealt piisavalt bassi.Endal 70w81-8 (mis on andmetelt palju nõrgem kui 100w100 )kinnises kastis ja seda on minu jaoks palju ja pean bassi vähemaks keerama.
kui teha kinnine kast siis jääb tymm kõik kasti sisse nii et mina oleksin vent kasti poolt kuna vent kastil tuleb tymm ikke ilusti kastist välja
Võtsin spetsiaalselt bb pro 6 lahti. Nii
Kui võtta 63l siselitraaz ja inverterid 2x103x350 siis oli häälestussagedus 41.04Hz. Ja kui võtsin 2x103x400 siis sain 39.05Hz.
Ja d'n'b sõbra woofer peaks tulema siis 62-63l ja 1x103x250-300mm
Ja kui ma enda meeldimise järgi teeks siis teeks ikka nagu endal kodus. 63l ja 1x103x400. Mul passiiv viib häälestussagedust tiba kõrgemale aga kui vineer lihtsalt selga tõmmata siis oleks 26.5Hz. Aga see on DO NOT TRY THIS AT HOME kast.
selline küsimus veel. Kui panna lühemad inverter torud nt teha kast 63l 2x103x350, siis peaks tulema rohkem SPL kast? võrreldes 2x103x400
Pms küll. Lühema toruga kaasneb kõrgem häälestussagedus. Mis üldjuhul tähendab valjemat kasti, kuid see kõik kvaliteedi arvelt.
Esmalt postitatud Fos poolt
1. On küll vahe. Inverteri häälestussagedus sõltub tema mõõtmetest. Mitu väiksest ei võrdu 1 suur.
Väike lausestuse viga. Mitu väikest just tähendabgi pms ühte suurt (selle suure ava oleks sama pindalaga kui väiksete avade pindala kokku, kuid pikkusi ei liideta kokku, sellepärast häälestussagedus tõuseb). Üldjuhul on parem üks suur, sest siis et teki nii palju toru lõrisemise probleeme jne.
Comment