Teade

Collapse
No announcement yet.

Xmax, Xmech küsimus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Xmax, Xmech küsimus

    Sisuliselt mis juhtub valjuhööldiga kui Xmax ületatakse???Sisuliselt vigastused jms peaksid tekkima ju Xmech ülatamisel. Küsimus tekkis sellest, et RCF bassikõlaril on märgitud 1000W RMS ja 2000W program. Oli see sillas QSC RMX seeria võimendi taga ja muusikaline võimsus oli kindlasti 1500W lähedal. Kõik toimis ja valjuhääldi amplituud oli kindlasti väiksem kui Xmech(25mm siis märgitud). Kas on oht valjuhääldi kahjustamisele kui Xmax ületatakse?(sellel siis 9mm).

    #2
    Vs: Xmax, Xmech küsimus

    Xmax on suht moonutusevaba liikumine, Xmech on mehaanilise takistuseni.
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

    Comment


      #3
      Vs: Xmax, Xmech küsimus

      Xmech on igal tootjal suht suvaline aga Xmax on väga ühene ja tuleneb konstruktsioonist. Ehk Xmax on mähise kõrguse ja magnetahela esiplaadi (see kus vahel mähis liigub) paksuse mõõtude vahe. Idee on selles, et membraani võnkumise amplituud (tipust tippu) ei või olla moonutusteta heli mängimise puhul suurem kui mähise kõrgus miinus esiplaadi paksus, muidu liiguks mähis tugevalt muutuvas magnetväljas ja tekistaks moonutusi.

      Comment


        #4
        Vs: Xmax, Xmech küsimus

        Lihtsalt õeldes kui mingeid moonutusi ei toimunud siis on element korras.

        Comment


          #5
          Vs: Xmax, Xmech küsimus

          Ei selles polnud muidugi probleemi, sest soovitatav võimendi ongi 1000-2000W RCF service sõnul. Küsimus tekkis sellest, kui täpsed kasti mõõtmed ja pordid jms bassboxi lõin, siis ühel sagedusel Xmax ületati 1200W juures(vahemikus 30Hz-100Hz vahemikus sagedusel vist 50Hz)

          Comment

          Working...
          X