Teade

Collapse
No announcement yet.

basselement tuppa

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: basselement tuppa

jah siis ei lülitanud

Comment

siis ei sobi jah selle filtri oomid

Comment

inimesed siin rääkisid, et see ei loe ja ainult lõikesagedus läheb kõrgemaks, aga ma ei tea ka. Mis tuleb ära vahetada et parandada?

Comment

filter näeb välja muidu selline http://liit.planet.ee/UPLOAD/filter.JPG. Mis tuleks seal ära vahetada, et asi oleks 6ohmine?

Comment

kui sul on need 2x8 jadamisi, siis teeb jah 16 oomi, kui rööbiti, siis 4 oomi.

Filtriga on nii, et oled sa 100% kindel, et ilma filtrita välja ei löö?

4 oomine filter tähendab seda, et ta on 4 oomisele kõlarile mõeldud filter, mitte, et tema enda takistus on 4 oomi. St, kui sa ühendad sinna järgi 4 oomise kõlari, siis saad sellise lõikesageduse, nagu paberi peal kirjas. Kui sa ühendad sinna 6 oomise, siis saad pisut erineva lõikesageduse lihtsalt.

Kui sa vaatad kogu voolu ahelat, siis filter lisab takistust iga bassi löögi ajal, seega takistus on pidevalt 6 + x oomi, niiet viga ei ole selles, et filter on 4 oomine. Ma ise arvan, et sul võimendi lihtsalt ei suuda 100w100-6 ära toita ja kuumeneb üle.

Kui ikka ei saa asjast jagu kuidagi ja ilma filtrita ei löö välja, siis võta tinutuskolb ja jooda kondekas välja vahelt... nii, et ahelasse jääb ainult pool - jadamisi!! Sellega teed omale 6db/okt filtri ... lõikesagedus jääb enamvähem samaks. Anna teada, mis sai.

Comment

nii olen nüüd 100% kindel, et ilma filtrit välja ei löö, tegin testi. Täpselt sama asja (msnis keegi salvestas mikrofoniga oma bassi) kuulasin ja sama kõvasti, ilma filtrita oli kõik timmis filtri panen taha siis lööb punane tuluke vilkuma ja lülitab välja resiiver. Kusjuurest hääl ei olnud üldse põhjas, vaid said veel 20db peale keerata.

Ja need teised kõlarid võivad olla 4 ohmi vist, nendega ei löö kuidagi välja, enneb lähevad läbi.

kondekat vel ei proovind välja võtta, homme teen selle ära. Aga mida see kondekas siis üldse seal vahel teeb kui sagedus eriti ei muutu?

Comment

Esmalt postitatud aerox poolt
                kondekat vel ei proovind välja võtta, homme teen selle ära. Aga mida see kondekas siis üldse seal vahel teeb kui sagedus eriti ei muutu?
                Arvestades, et see filter lõikab 120 Hz pealt 12db/okt ja pildilt on näha, et konde on 188 uF ja filter mõeldud 4 oomile, siis järelikult pooli induktiivsus on umbes 6,5 mH. Kui sa võtad kondeka ära, siis ta lõikab 6db/okt, st on esimese järgu filter, mitte enam teise ... ja esimese järgu filter 6,5 mH pooliga annab umbes 100 Hz lõikesagedus 4 oomi puhul ja umbes 200 Hz 8 oomi puhul.. kuna sul on 6 oomine kõlar, siis lõikesagedus tuleb sinna 150 hz juurde umbes, seega eriti ei muutu. Loodan, et said midagi aru ka.

Konde ära võtmine lihtsalt teeb sinu puhul 12 db/okt filtrist 6 db/okt filtri ja muudab pisut läikesagedust.

Comment

nii võtsin kondeka vahelt ära. Praegu testin.

Mida üldse tähendab okt? kuidas neid loetakse? Pole ise eriti elktroonik, aga huvi oleks küll.

Comment

nagu ma aru saan, läheb see konde seal otse võimendi väljundisse? Ja kas konde mitte väga hästi vahelduvvoolu ei juhi? Ja kui nii, kas siis mitte see konde kõrgemad sagedused lühisesse ei lase? Selline filter ei ole vist eriti effektiivne ma kujutan ette. Mõtekkam oleks ikka võimu sisendsignaali filtreerida.

Comment

Esmalt postitatud virx5 poolt
                      nagu ma aru saan, läheb see konde seal otse võimendi väljundisse? Ja kas konde mitte väga hästi vahelduvvoolu ei juhi? Ja kui nii, kas siis mitte see konde kõrgemad sagedused lühisesse ei lase? Selline filter ei ole vist eriti effektiivne ma kujutan ette. Mõtekkam oleks ikka võimu sisendsignaali filtreerida.
                      Ükski kondekas ei juhi normaalsetes töötingimustes voolu, ei alalis ega ka vahelduvvoolu. Vahelduvvoolu korral toimub pidev kondensaatori täis ja tühjaks laadimine ja sulle tundub, nagu ta juhiks. See, et tekitada teatud sagedustel takistus, see ongi filtri tööpõhimõte.

To Aerox: oktavit võid vaadata lihtsalt, kui ühte kindlat sagedusvahemikku. Näiteks nagu klaveril on 1 oktav 8 täis-noodi vaheline vahemik. Do'st Do'sse näiteks.

Lihtsa näitena võid endale ette kujutada, et 12 db/okt filter teeb sellist asja, et klaveri peal hakkad tampima noote 12 db helitugevusega ja lähed järjest vaiksemaks - hetkel, kui jõuad 8'nda noodini, on täielik vaikus.
                      NÜÜD, kui hakkad uuesti 12 db'st tulema ja lähed nagu 6 db/okt filter, siis jõudes 8'nda noodini, oled sa täpselt maha keeranud pool oma algsest helitugevusest .. pool on veel minna. Loodan, et said aru.

Edit: sageduse seisukohalt on 1 oktav suhe 2:1 . Ehk. sagedus 100Hz - 1 oktav kõrgem sagedus on 200hz, 2 okt kõrgem on 400hz. Üks oktav madalam on aga 50Hz. Sinu filtri puhul (12db/okt), lõikesagedus 120hz tähendab seda, et sagedusel 240 hz on filtrit läbinud heli 12db vaiksem ja pidevalt läheb vaiksemaks iga oktaviga 12db. Võtad konde ära, on 240 hz juures heli ainult 6db vaiksem oma algsest tugevusest.
                      viimati muutis kasutaja Fos; 25 May 2007, 11:14.

Comment

Paranda siis oma tekstis kõik vead ära, muidu kisub vägisi huumoriks.

Comment

ma sain küll kõigest normaaleselt aru.

aga nii, filtriga ikkagi probleemid, võtsin konde ära ja enam välja ei löö, kuid nüüd on mingi imelik ragin nagu tugevama bassi löögi ajal. Ilma filtrita muidugi seda ei ole.

Ma olen vist mingi eriline juhtum.

EDIT: pool oli halvasti tinutatud kinni, sellest ka ragin.
                          viimati muutis kasutaja aerox; 28 May 2007, 14:14.

Comment

ja nüüd on kõik korras?

Comment

Esmalt postitatud moi poolt
                              Paranda siis oma tekstis kõik vead ära, muidu kisub vägisi huumoriks.
                              Väga tubli postitus sinu poolt. Aitähh aitamast inimesi nende muredega ja hea, et ma sulle suudan endiselt huumorit pakkuda.

Comment

Working...
                              X