Teade

Collapse
No announcement yet.

Milline kast teha

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Milline kast teha

Selline küsimus siis, et on olemas 2 15" tesla bassielementi ja 2 15" beag elementi, mõlemad on pappmembraaniga. Valjukate parameetreid ei tea aga sooviks teha subwoofri tuppa kuulamiseks. Tean küll et tegelikult on need elemendid mõeldud suuremas ruumis kuulamiseks või väljas aga kuna nad on mul olemas siis mõtlesin et proovin ära. Äkki keegi teab soovitada kuidas need toas mängima panna. Üle mõistuse suurt kasti ei taha teha.
    Nii nagu mina aru olen saanud siis üks probleem antud elementide puhul on vist see, et nad päris madalaid sagedusi ei mängi välja nii u30.. 40 Hz
    Kuskilt on veel selline asi kõrvu jäänud et kui üks element paigutada teise peale ja vastandpolaarsusega, et siis mängib madalamale.

Vs: Milline kast teha

ma teeks 4 erinevat kasti (liitreid ei oska soovitada, kuid kinnised kastid) ja paneks need erinevatesse toa nurkadesse

sul kindlasti ei ole teslade ega beagide peal kirjas midagi, mis näitaks asja täpsemat marki vms ?

edit: muidugi 4 15" bassikat on selge overkill. sa võid tulla kuulama mida teeb üks 18" mitte just väikses toas
    (kui mingil võimalusel peaks sul üks-kaks elemeti üle jääma siis võid mulle öelda, võibolla ostan ära)
    viimati muutis kasutaja jannozz50; 16 m 2007, 16:36.

Comment

panin pildid ka üles http://www.hot.ee/taivo/valjukad.html
      Äkki oskab öelda kust nende valjukate parameetrid teada saaks?
      Või kas keegi on varem nende isenditega üldse kokku puutunud?

Tolles suures kastis (ruuporkast 1mx1mx0.5m) on samasugune tesla valjukas mis kõrval pildilgi. Aga iseenesest tolles kastis on valjukas suhteliselt väikesesse ruumi pandud(enamus on ette avanev ruuporikoonus) ja sellest nagu võiks ju järeldada et valjukas mängib ka väikese ruumalaga kastis või mis?

Comment

Ruupori tagakambri suuruse põhjal ei saa teha mingeid järeldusi valjukale sobiva kinnise või inverterkasti kohta - ruuporis tehakse tagakamber alati väike, see suurendab tundlikkust ja võimsustaluvust. Aga 15" kontsertpappidele peaks üldiselt paras olema ca 150 L kast häälestusega 40...45 Hz. Alla 40 Hz pole neist küll suurt loota. Kui aga asi läheb tuppa, ja vatti väga ei saa, siis võib kasutada EBS printsiipi - suur, 200...250 L kast häälestusega miski 30 Hz kanti. Muuseas, tegelt pakkusin arvud suht lambist, paljude erinevate valjukatega tehtud simulatsioonidest tulenev "educated quess". Aga alati on võimalus T/S parameetrid ise ära mõõta - googel-moogel abiks õpetuste leidmisel.
        Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Ma arvan et peangi ise parameetrid ära mõõtma. Aga ainus asi mida ei ole on mikker. On kellegi kogemust ja oskab mingit mõõtemikrit soovitada?

Comment

Working...
          X