Teade

Collapse
No announcement yet.

Atiivsubwoofri projekt, just begining

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Atiivsubwoofri projekt, just begining

Kuna siin on juttu vineerist ja nimelt kase vineerist, kuid kas keegi on kusagil kohanud müügis kuuse vineeri või oskab öelda, kus on seda müügis näinud, või oskab öelda kus seda Eestis võib olla müügis? huvitab just nimelt kuuse vineer, tean, et seda toodetakse ainult Soomes ja mitmesuguses paksuses.

Comment

Ja miks just kuusevineer, kui see saladus ei ole?
      Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

Comment

Ilusam näeb välja ja peaks kasest veidi jäigem olema.

Comment

Kuusepuu(vineeri) kõlaomadustel on teatavad omapärad
          Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Esmalt postitatud roomet poolt
            Ja miks just kuusevineer, kui see saladus ei ole?
            Pole seal mingit saladust, küll aga mitu eelist on selle materjali kasutamisel.Kuuse vineer on oma erikaalult tunduvalt kergem kase vineerist ja sellepärast tuleb kasti kaal tunduvalt väiksem. Muudelt mehaanilistelt omadustelt on ta kõlari ehituseks samaväärne.On veel olemas üks eelis ja seda minu jaoks, kuna on soov katta kasti välispinnad värviga siis eelnevalt tuleb need pinnad vastavalt töödelda ja selleks on pindade katmine õhukese klaasriide ja epoksüüd vaiguga liimimise teel, mis moodustab pealmisele pinnale nii nimetatud puitplastik pinna, mis hiljem, vajadusel pahteldatakse auto pahtliga ja lihvitakse siledaks. Seejärel kaetakse värviga. Sellise tehnoloogiaga saavutatakse selline värvialune pind, mis on väga sile ja millel ei teki iialgi mingeid mõrasid ega ka muid defekte värvi pinnal. Kuuse puidul on omadus oma poorsuse tõttu, imeda endasse epo vaiku ja seega tekib ideaalne nakkumine klaasriide liimimisel.Selline pinna ettevalmistus värvi alla annab latimatu tulemuse väga pikaks ajaks. Seda kasutatakse ka puitplastik paatide ehitusel ja pole mulle võõras teema. Selline on kuusevineeri kasutamise eelised, tunduvalt kergem kast ja ideaalne värvikate. Kasevineeri kasutamisel neid eeliseid pole. Mis kõlasse puutub siis märgatavat vahet pole, aga siiski... ( ei kommi ) kuid teatud kasti tüübi puhul on erinevus. Kaalul on määrav osa ja seda just suuremõõdulise ONKENI tegemisel. Mis kuusevineeri pindadesse puutub siis oksa kohad ja väljanägemine on palju halvem kui kui kasevineeril, aga see ei oma mingit tähtsust, küsimus on puidu omaduses ja kaalus. On ka võimalik sellist tehnoloogiat kasutades saavutada selline tulemus , et puidu pind on väga hästi nähtav ja oleks kaetud nagu imeõhukese klaasi kihiga, mis ideaalselt läbi paistab ja on vastupidav mehaanilistele vigastustele.
            viimati muutis kasutaja humax; 13 m 2007, 13:19.

Comment

Esmalt postitatud likoor poolt
              Ilusam näeb välja ja peaks kasest veidi jäigem olema.
              See nüüd küll õige ei ole, kas tõesti puidu omadusi nii halvasti tuntakse???

Comment

Tänud humax, väga põhjalik ja asjatundlik vastus.
                Nii võib veel isegi targaks saada ju!

Comment

Et teema ära ei vajuks, tõmban otsi veidike koomale tagasi. Jutt on ikka väga vineeri peale üle läinud.
                  Tegelikult on teema ikkagi woofer mida ma nüüdseks olen juba natuke ehitanud.
                  Kasti tükid olen välja saaginud (käsisaega). Augud on vaja kah saagida, kuid mul pole õrna aimugi millega ma seda teen, sest tikksaag läks just äsja katki.

Igastahes on kõik vajalik olemas ja kohaletoimetatud.
                  Nädalavahetusel maale kui võimalik on ja seal tahaks kasti kohhu panna.

Pilte:
                  http://fotoalbum.ee/photos/Sedman/sets/

Uusi pilte panen samasse albumisse siis kui tööjärk on jälle edasi liikunud ja digikas käepärast on.
                  Vabandan praeguste piltide halva kvaliteedi pärast, aku oli peaaegu tühi vms.

Comment

Augu saad ka teha , freesiga kui peaks käepärast olema ,Kui pole ka seda siis võta abiks puur ja puurid igaväikse vahe tagant augu ringjoones ja siis viiliga teed ilusaks servad

Comment

Esmalt postitatud humax poolt
                      See nüüd küll õige ei ole, kas tõesti puidu omadusi nii halvasti tuntakse???
                      Ilmselt jäi valesti meelde tööõpetuse tunnist...

Comment

Annaks siis väikese vihje, et paar uut pilti on jälle ülesse saanud. aadress ikka sama http://fotoalbum.ee/photos/Sedman/sets/

Kast on siis põhimõtteliselt kokkuliimitud, üks inverterava on vaja veel teha.
                        Viimistlus on praegu veel täiesti null ja vatiin on seest veel puudu ning silikoonringi ei ole kah veel jõudnud sisse teha.
                        Aga nii proovi mõttes panin kasti kokku vahepeal.

Comment

Siis ei hakka veel heli kohta küsima.

Comment

Helist räägin loodetavasti esmaspäeval, selleks ajaks peaks kõik tehtud olema. Peale värvimise, küll selleni kah jõuan.

Siinkohal küsiks siis, kellel kogemusi on mis värvi kasutada?
                            Ärge öelge, et musta värvi, seda ma tean niigi. Kuigi mõni muu värvitoon oleks kah päris huvitav, aga must on ikkagi selline "kindla peale minek".

Ütleks ära kah, et pahtliks kasutasin Fine pro Filler pahtlit, selle ostsin Ehituse abc-st, 0,6l potsik maksis mingi 30.- ja sellest jääb ülegi!
                            Minu arust sobis selleks tööks väga hästi.
                            Ehk on kellegil sellest teabest kunagi kasu..

Comment

Nonii, tänase päevaga võiksin siis kastiehituse kokkuvõtta, viimistlus küll puudub, aga see heli ei halvenda!

Ega ma midagi niiväga ei oskagi öelda heli kohta, hea on noh!
                              Rahul olen täiesti sest, et woofer annab ikka palju juurde, huvitav oligi vaheldumisi proovida woofriga ja ilma, vahe on ikka väga suur.

Minu 1. projekt läks siis kokku umbes 4000.-
                              Võim 2450.-
                              Element 890.-
                              Vineer 555.-
                              Lisaks veel pisemad kulutused solgitorude, pahtli, vatiini, silikoni ja paari kruvi kujul.

tore oli!

Kuna ise midagi kirjutada ei oska, ehk on kellegil küsimusi?

Comment

Working...
                              X