Teade

Collapse
No announcement yet.

Vaja woofer osta/teha.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Vaja woofer osta/teha.

Autobassikad enamasti mõeldud väiksesse ruumi undama ja taluma suurt võimsust ilma kahjustumata, valjuka tundlikkus ja võime madalaid sagedusi kvaliteetselt või valjult esitada ei oma tavaliselt tähtsust - autokere toimib madalsagedusi võimendavana ja seega pole eriti oluline, kui madalale ja kui valjult bassikas anechoic-kambris mängib. Ühesõnaga, mis autos kostab võimsa ja madalale mängiva bassikana, ei ole toas kumbagit (va kogenematu kõrva jaoks, kellele 100-vatise võimsuse juures tekkiv 50 Hz 100 dB ümin kõlab madala ja võimsana). See-eest võimsust taluvad nad hästi, muutes selle põhiliselt soojuseks. Kaduvväike osa võimsusest läheb isegi heli tekitamiseks. Erandeid muidugi on, aga neid leiab peamiselt kõrgema klassi nn SQ-valjukate seas, ja ka siis saab sama raha eest toa- või kontsertvaljuka, mis autovaljukale sada silma ette teeb suuremas ruumis kui mõnekuupmeetrine kong.
    Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Suurt vahe ei olegi.Enamus toasupparitel on lihtsalt sisseehitatud võim.

Comment

Viimasele küsimusele asjatundlikku vastust anda ei oska, teadjamad rääguvad, et autowoofer ei kõla toas hästi.

Aga ise ehitades saab sama raha eest muidugi parema woofri.

Usu mind, 10" on täiesti paras, ise mõtlesin ka alguses, et noh, mis see 10" ikka niiväga on, aga kui karbist välja võtsin W250S-i siis oli see suur ja nüüd on ta mul kastis ja sellest veel suuremat monstrumit küll tuppa ei tahaks.
        Muidugi ma ei tea kui suur tuba sul on..

Aaga mul läks 4000.- maksma kogu kupatus: Visatoni W250S, MDSi monovõim, vineer ja muu nipetnäpet veel.
        Et kui ühtteist kodus olemas on siis peaks ehk 3500.- jätkuma.

Kui vähegi tegija mees oled, muidugi tee ise!
        viimati muutis kasutaja roomet; 03 m 2007, 22:05.
        Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

Comment

Working...
        X