Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Sai natuke mõeldud ja mõtlesin et võiks panna bassikad äkki Push Pull reziimis tööle. Kodus kaks audest P-P.s mängisid ja oli imo parem kui lihtsalt kaks elementi.
Väga õige mõte see push-pull (mitte segi ajada isobaarilise paigutusega), endalgi see plaan ammu peas tiksunud. Esialgu pead siis küll eelarvesse mahtumiseks ühe bassikaga leppima, aga see pole eriline miinus. Tõsisem miinus läbude tegemisel on see, et väidetavalt on push-pulli moonutused sedavõrd väikesed, et tavakodanikule selline heli ei meeldi
Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...
Ma usun et mahuvad isegi kaks bassikat eelarvesse ära , kulutsed tõusevad ju ainult ühe valjuka ja kasti materjali hinna võrra. Ning kasti materjal on minul tasuta. Endale igatahes push pull meeldib ja loodan et teistele meeldib ka.Ja kui mulle endale meeldib kuulata push pull -is ja läbu ajaks saab ka panna bassika tava reziimis tööle
Nii, sain lõpuks Master Audiost vastuse valjukate parameetritega:
PA15:
Fs = 35, Hz
Qms = 2,91
Vas = 215,6 liters
Cms = 0,21 mm/N
Mms = 103, g
Xmax = 2,5 mm
Xmech = 6, mm
P-Dia = 329, mm
Sd = 855,3 sq.cm
Qes = 0,29
Re = 7,6 ohms
Le = 1,24 mH
Z = 8, ohms
BL = 24,36 Tm
Pe = 200, watts
Qts = 0,26
no = 3,073 %
1-W SPL = 97,08 dB
PA18:
Fs = 40, Hz
Qms = 6,11
Vas = 334,7 liters
Cms = 0,1 mm/N
Mms = 160,5 g
Xmax = 6,7 mm
Xmech = 10,4 mm
Qes = 0,66
Re = 7,6 ohms
Le = 1,79 mH
Z = 8, ohms
BL = 14,7 Tm
Pe = 500, watts
Qts = 0,48
no = 2,93 %
1-W SPL = 97,15 dB
Nende järgi PA15 sobib midbassiks 80-liitrisesse kasti häälestusega 45 Hz (F3=55Hz), PA 18 kohta ei oska midagi tarka öelda hetkel, kuna andmed eriti ei klapi (Qts, Qms, Qes, Re, Z, Bl on "kahtlased")
Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...
ma olen nii aru saand et üks element on nii pandud mängima, et pluss ja miinus on õigesti kõlariga ühendatud ja teisel elemendil on nad ära vahetatud, nii et kui üks element lööb papi paugu pale välja siis teine imeb sisse ja siis on ohoo kui hea saund
Push-pull on selline konf, kus üks bassikas on kastis, korv väljapoole ja vastupidises faasis (+ juhtme ots - klemmile ja vastupidi). Vähendab 2. harmoonilist moonutust. Töötab nagu "shorting ring" magnetpilus, aga ühe olulise erinevusega - push-pulli efektiivsus suureneb sageduse langedes, "shorting ring"-il sageduse tõustes. Seega kesksageduskõlarite puhul pole mõtet kasutada.
Suurem element mängib harilikult madalamale. Pole ikka mõtet välimuse järgi elementi osta, eriti veel kui 18" ja isegi 15" toas kasutust leiab. Võimendi pole ka tea mis mainimisväärt, et kusagilt sünnipäeval sõpradele oma "kw supakat" demostreerida.
Comment