Teade

Collapse
No announcement yet.

Estonia 35 AC 021-1 kärgbassiga probleem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Estonia 35 AC 021-1 kärgbassiga probleem

Tere! Tekkis siis selline probleem et kuulasin musa (võimendi on AKAI AM-2250, minuteada on see 35W per kanal, kõlarid on 2 tükki estonia 35ac021-1) ja järsku lõi ühe kärgbassi vait. Kontrollisin võimu üle, sel töötasid kõik kanalid. Imelik on aga see, et kui tol hetkel kuulasin, ei teinud ma seda üldse kõvasti. Viimati said kõlarid kõvasti vatti kaks päeva varem. Ei tea, millest võis selline asi järsku juhtuda? Ei ole veel julgend kasti lahti ka kiskuda, pole tegelt minu kõlarid. Aga küsimus on et kui palju maksaks selline originaal kärgbass ja kas seda üldse on veel saada? Tänan ette...

Et siis ma ikkagi võtsin elemendi kastilt eest ära. Näha polnud seal midagi, st. sukad olid paigas. Kui liigutasin membraani kostis selline heli nagu miski käiks jubedalt kuhugile vasta. liigutasin veel elementi natuke kõvemini ja siis heli enam ei kostnud. Siis panin elemendi külge tagasi ja mängis. Vahepeal küll kostub selline metalne heli aga see on siis kui oled just korra kõvaks pannud. natuke lased tasaselt kaob see jälle ära. Niisiis tahaks teada mis see olla võis:P kas element oli tsentrist väljas???:P
    viimati muutis kasutaja taavikopli; 29 m 2008, 20:45.

Vs: Estonia 35 AC 021-1 kärgbassiga probleem

Täpselt sellele mudelile elemente ei müüda enam suht ammu.Kas löi ainult bassi elemendi vait vai terve kölari?

Comment

Eks murenes magneti küljest tükike, mis kiilus õhupilusse ning mille siis kätega liigutades jõuga ära nihutasid. Kuna ta magneti tõttu sealt ise kuhugi ei kuku siis krabistab ta edasi vastu võnkepooli.
      Ravi on vaid lahti võttes võimalik. Uusi just sellise kujuga (eeldan et kandilise korviga?) ei toodeta ega müüda, aga võimalik et foorumis keegi pakub müügiks. Mina olen mõned remontinud ka Audeses kuid hetkel kuidas nad sellele vaatavad oskab ehk hr Scanspeak öelda.
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

Vahepeal uurisin siin erinevaid foorumiteemasid ja hakkasin mõtlema et äkki on ikka tsentrist väljas :P ma võibolla lahtivõttes nihutasin ta mõnesmõttes paika aga ta käib ikka vastu. ja kuulda on seda krabisevat heli just siis kui vaikselt kuulad. mõnikord pole ka seda heli, ka vaikselt kuulates... a kokkuvõtteks, kui palju ma nendega ikka vaikselt kuulan:...

Aga kui ka on magnetitükike sinna õhupilusse sattunud, siis mismoodi ma selle sealt kätte saaks????

Comment

Omatahtsi pole minu praktikas õnneks ükski membraan tsentrist välja läinud. Ei usu ka nüüd et plaksust välja läks.
          Lahustitega kummiääris ja tsentreerimisseib lahti leotada, magnetpilu üle kontrollida, tehases võeti ka membraani ketas koonuselt lahti - nii oli parem võnkepooli tsentreerida pärast. Ja muidugi sukad lahti joota enne.
          Konfutsius

Comment

Ma olen näinud selliseid elemente kus on poolil alumiinium osaliselt ära oksüdeerunud ja muusika mängides on valget puru ja tükke pooli ja magneti vahele jooksnud. Seda valget sodi on küll lihtsam puhastada sest ta ei jää magneti külge ja kui membraani liigutada, siis see puru läheb peenemaks ja ta hakkab vähem vastu käima, aga suurem jama on see kui pool vigane on.
            Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

Comment

Bassi elemendi enda vuntsid on korras?

Comment

Vuntsid on korras jahh

Comment

Nüüd on ikkagi nii et üks sukk on lahti... noh ta pole täielikult lahti vaid selle liimi vms. asjaga veel kinni. kui peale vajutad siis annab ühendust, muidu mitte... peaks jootekolvi kätte võtma?

Comment

Kättevõtmine olukorda ei lahenda - pead ikka selle suka kinni ka jootma .
                    Üldiselt peaks see lihtne asi olema. Kui veel säärast nalja koged siis liiguta töötava valjuhääldi "vuntse" - saad kohe aru kas või mis. Sellega väldid asjatuid soovitusi mida siin olen pakkunud (eeldades et "vuntse" "vaadati" näpuotstega).
                    Konfutsius

Comment

vaheta ikka täispikkuses sukk välja
                      mida sa lohh vahid

Comment

Veits OT.aga vaja endalgi hakata samadel elementidel vuntse vahetama .Siin otsingut kasutades sain niipalju targemaks et asenduseks kõigeparem tina sukk?Milline neist valida ntx elfa kataloogist
                        http://www.elfaelektroonika.ee/ec/18a4b2c/tinasukad

Comment

Working...
                        X