Teade

Collapse
No announcement yet.

Tuppa subwoofer

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tuppa subwoofer

Sai kunagi auto jaoks soetatud starsound ssw 351.
    Asi jäi hoopis niisama vedelema . Kuna mini hi-fi-l kodus madalat otsa napib,nagu rahagi, otsustasin sellest kõlarist kinnise kastiga aktiiv subwoofri teha.
    Andmed mida tean selle elemendi kohta on 380w rms,800w peak,94 db/spl,4 ohm-i.Kasti mahu sain kunagi teada bassoundman-i käest...kuigi see oli mõeldud autosse,arvan ,et need liitrid sobivad ka tuppa.
    Olen kunagi näinud betoon torusid kuskil ehitus poes müügil ja sealt tekkis idee ,et juhul kui toru sise läbimõõt sobima peaks,oleks jäik ja stabiilne silindrikujuline kast olemas.Iseasi mis selline toru maksab.
    On keegi kunagi midagi sellist juba ise teinud ja kas betoon või keraamiline toru on üldse wooferi kastiks sobilikud materjalid?
    Veel selline küsimus,kui võimsa ja millise võimendi peaks sellele elemendile ostma.Hoolin rohkem heast helist,kui julmast jumakast.
    Tänud!

Vs: Tuppa subwoofer

Betoontoruna lõi mul esile kohe oranž korstna samottoru (kui mõtlesid seda.).
    betoonist kaste on tehtud küll. Betoonseined tunduvalt on jäigemad teistest materjalidest, mis mõnede sõnul tagab parema kvaliteedi. Miinusteks: õhuke sein on nõrk (füüsilistele kahjustustele, nt ümberkukkumine), samas kast läheb raskeks. Kasti õhutihedaks muutmine on vist kõige raskem osa selle juures, muidu normaalne ettevõtmine. IMO betoontoru vaevalt parema kvaliteedi annab, pigeb selline disainielement .

Kui tahad ka head kvaliteeti saada siis soovitan vahetada element ära. Autoelemendid ei tee üldjuhul toas head häält. Kui jätad samaks, siis peaksid kastimahu ikkagi uueti arvutama.

EDIT: kirjavead
    viimati muutis kasutaja yllar21; 27 August 2008, 15:32.

Comment

Kastimaht jah kindlat teine kuigi samas basssoundmanile meelidb neid jube madalale häälestada. Betoontoru tundub vähemalt minule mõttetu, nii palju jamamist tundub. Ilus korralik Vineerkast + enam vähem element ja võimendi jääb päris ok.

Comment

Idee selline,et tagumise otsa sulgeks vineerist tükiga,mille sisse paigutada ka veel võim. Või kui võim sinna ei mahu tuleb võimendus eraldi kuskile kapi taha peita.Mulle tundub HETKEL ,et see on lihtsam ,kui korraliku vineer kasti tegemine.(olen 1 kunagi teinud.Aga kas just korraliku)
        Selgeks sai see ,et uus maht tuleb arvutada.
        Ma siiski tahan proovida seda elementi(kõige odavam ta uuena teiste kõllidega võrreldes polnud,seega ehk on täitsa talutav)...võibolla teine kõlar tahab väiksemat kasti ja lühemaks saab toru ikka teha ju.
        Võimendist veel....uurisin oma Philipsit ja tundus,et sub out-ist tuleb juba
        töödeldud signaal.Ehk on seal madalsagedused reguleeritud juba vastavalt põhi kõlaritele....siit tuli mõte,et ehk on tarvis ainult mõnda lõppvõimu,millel saaks reguleerida ainult volüümi,millest peakski piisama vist...kas selline võimendi tuleks odavam ,kui spets. subwoofri võim ja kust sellist saada?

Comment

Mul siin vedeleb kellegi TDA7204 põhjal tehtud võim. Viisakas mustas sat-tüüneri kestas, taga vist faasipööraja ja vol nupp.
          Sai kinovaimustuses kunagi ostetud aga vedeleb kapi otsas. Palju välja annab, ei tea - muusikakuulamiseks, peaks piisama. tartu piires võin proovida tuua. Hind 500.-
          viimati muutis kasutaja marcor1; 01 September 2008, 18:58.
          -

Comment

Working...
          X