Teade

Collapse
No announcement yet.

Yamaha CA-610 värskendamine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Yamaha CA-610 värskendamine

    Tervist. Soetasin siis, sellise isendi. Oleks abi tarvis, kust sellise võimendi ravikuuri alustada ? Viga siis selles, et madalaid natuke vähevõitu ja kõrvaklapidega on kuulda väikest võrgu müra/urinat.

    Pilt sisemusest:





    E: Krt teema sai valesse kohta kogemata, saab keegi võimendi foorumi tõsta ?
    viimati muutis kasutaja rihard; 28 m 2008, 20:18.

    #2
    Vs: Yamaha CA-610 värskendamine

    Kas võrgumüra on ainult klappides, st. kõlaritest ei ole kuulda?

    Madalaid vähe - mida tähendab vähe? Kas tämbriregulaatorist saab mingites piirides juurde/maha keerata? Kas toonkompensatsiooni lülitus toimib?

    Comment


      #3
      Vs: Yamaha CA-610 värskendamine

      Kõlarites on ka müra väga vaikselt kuulda. Kuidas nüüd seletada, bassid on nagu täpsed ja neid on vähevõitu, sellist pehmet ja madalat bassi ei ole üldse. Äki selle võimendi tüüpviga. Lülitid toimivad kõik, kuid bassi defeat nupu lülitamisel käivad hirmsad krõpsud kõlaritest läbi.

      Comment


        #4
        Vs: Yamaha CA-610 värskendamine

        Millise mahtuvuse ja pingega on toitelüüdid? Need võivad olla mahtuvust kaotanud, kuigi, võrgumüra tekkimiseks peaks nad olema küll üsna otsakorral ja see on väheusutav.
        Proovimiseks võib panna paralleelselt peale umbes poole väiksema mahtuvusega lüüdid, nimipinge peaks olema sama suur või suurem. Väga suurt mahtuvust ei maksa korraga juurde panna, võib halvasti mõjuda dioodsillale. Lüütide asendus uute samaväärsetega peaks andma sama tulemuse -> kui võrgumüra kaob, on põhjuseks lüütide vananemine.
        See oleks katse-eksitus meetod, täiesti korrektne oleks muidugi kõigepealt mõõta ossiga võrgupulsatsiooni toite ja signaaliahela erinevates punktides.

        Pildi järgi otsustades pole ka see üldse hea, et väljundjuhtmed kulgevad paralleelselt võrgujuhtmega ja trafo läheduses. Proovi kõigepealt need kimbud ajutiselt eraldada (viia kõlarijuhtmete kimp võimalikult eemale toitejuhtmetest ja trafost), kas muutub midagi.

        Comment


          #5
          Vs: Yamaha CA-610 värskendamine

          nn "mahlakat bassi" võid y-101 saada, vähemalt cr-600 oli kõik ok, aga sellest samas nn "mahlakast bassit" võis und näha. nendel aparaatidel peaks bassiosa ikka suht vaoshoitud juba olema.

          Comment


            #6
            Vs: Yamaha CA-610 värskendamine

            Leitsin 3300uF kondekad 25V-sed, kas nendega ei või proovida, kui originaal kondekad on 6800uF ja 45V kui testriga otse kondekate pealt pinge mõõta ja se jääb alla 25V siis ju ei tohiks juurde panud kondekatega midagi juhtuda ?

            E: Tahtsin lisada, kui vol nup põhja keerata siis tuleb kõlaritesse üsna kõva kahin ka.

            E2: Keerasin alumise kaane maha ning sain otse lüütidelt 43V (ise küsisin ise vastan ) ei sa siiski neid 25V kondekaid kasutada. Kui kellegile peaks huvi pakkuma siis alt ka pilt:

            viimati muutis kasutaja rihard; 29 m 2008, 23:21.

            Comment

            Working...
            X