Teade

Collapse
No announcement yet.

Valjuka tuvastamine ja parandamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Valjuka tuvastamine ja parandamine

Oh seda noorust! Suure läbimõõduga kõlar võib Sulle kodus anda min.10VA. lihtsa võimuga suurepärase matsu.

Comment

Olgu, tänan paranduse eest
      Estonian SPL & Sound
      @gargru

Comment

Esmalt postitatud Shele poolt
        Suure läbimõõduga kõlar võib Sulle kodus anda min.10VA. lihtsa võimuga suurepärase matsu.
        Näiteks selline 2x12'' pappvaljukatega kõlar (mõõdud 110x45x30cm) võib mul 30m2 garaažis mängida 1,5W lampraadio taga sellise valjusega, et samal ajal garaažis normaalselt vestelda ei saa. Ma ei ütle, et "taob bassimatsu ägedamalt kui S90", ei ta tao. Õnneks. Aga bassid on täiesti olemas ja on ka kuuldavad igas ruumipunktis ka vaiksel mängimisel, mida ei saa öelda kõigi subwoofrite ja inverterkõlarite kohta.

Comment

Ruumipunktidest rääkides ongi minul subwooferit vaja just selle jaoks et saada kuskile mingi bass. Ukseava juures on s90'netega bass ja akna juures. Aga kus mina istun on täielik null. Olen proovinud natuke ka asukohti muuta, aga eriliselt ei ole tolku. Väike tuba ka mul ja kõlarid asuvad tornis üksteise peal. All suured VDST15'ned ja üleval s90F'id. Kahjuks teema kaldub vist niimodi kõrvale, aga ehk salaja saab keegi aidata natuke selles suhtes siin. Kui üldse mõtet on või ma ei tea ise kah
          Estonian SPL & Sound
          @gargru

Comment

Kontrolli üle et kõlarid oleksid gruppides samafaasilised ja siis omakorda ka kanalites. Alles pärast seda hakkad ruumipaigutusega asja uurima.
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

Comment

Kuulge seltsimehed, räägiks veidi ka sellest konkreetsest valjukast. Juba nende kehvade piltide põhjal tundsin ära ilmselt omale tuttava valjuka tootjalt McCauley. Tegemist ilmselt 15" PA valjukaga, 350W RMS, 3" võnkepool, või siis 500W RMS, 4" võnkepool. Sarnase ehitusega valjuhääldi valukorv lendas kauguse peale ka selleaastasel Elektroonikahuviliste Kokkutulekul muideks. Väikeses kastis kasutamine unusta ära, see valjukas tahab saada vähemalt 150 liitrise mahuga kõlakasti ja ei ole mõeldud mängimeiseks alates 16Hz, küll aga 30- 35Hz. Samuti ei võimenda seda valjukat ära mingine ressiivri junn, vaid läheb võim üpris kähku moonutama ja clippima, mille tulemusena võid valjuka rikkuda (ilmselt see võimendijunn küll seda ei suuda). Pakun vahetuskauppa, Sina saad omale 12" bassipumba koos kastiga ja mina saan omale tolle PA valjuka, siis on "hundid söönud ja lambad terved".

Comment

tundub maitsev pakkumine olevat. Mis bassikaga tegu, aktiiv? Arvan et PS teel suhtleme edasi, sest siin läheb liiga 'ärifoorumiks' kätte niimodi.
                Estonian SPL & Sound
                @gargru

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt
                  Pioneer A-705R võimendi ei ole HighEnd, ta pole isegi sinnapoole nagu sa ise tõestad - kui voluumi üle poole keerad siis basside osakaal väheneb, järelikult on sisse lülitatud Loudness...
                  Hmm, aga kui ma loudnessi välja lülitan ja siis kuuma annan on täpselt samamoodi. Poole peal vajub bass ära.
                  Estonian SPL & Sound
                  @gargru

Comment

Loudness on reeglina helitugevusregulaatori sageduskompenseerimisahela nimetus, selle väljalülitamine peab andma tulemuseks elektriliselt "sirge" karakteristiku. Sisselülitatuna on siis enim rõhutatud bassid ja veidi vähem kõrged sagedused, ulatus sõltub heliregulaatori asendist -mida vaiksem seda rohkem rõhutab.
                    Kui vastav nupp "Loudness On/Off" helis muutusi ei too (?) siis jääb üle kahtlustada et keegi on sekkunud signaaliahelasse omatahtsi ja midagi muutnud. Kas võimendi on käinud eelnevalt käest kätte? Ka on võimalus et mingil põhjusel on see lüliti oksüdeerunud ja on joodetud ühendused asendisse "On". Sellist pulli olen kohanud.
                    Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt
                      Loudness on reeglina helitugevusregulaatori sageduskompenseerimisahela nimetus, selle väljalülitamine peab andma tulemuseks elektriliselt "sirge" karakteristiku. Sisselülitatuna on siis enim rõhutatud bassid ja veidi vähem kõrged sagedused, ulatus sõltub heliregulaatori asendist -mida vaiksem seda rohkem rõhutab.
                      Kui vastav nupp "Loudness On/Off" helis muutusi ei too (?) siis jääb üle kahtlustada et keegi on sekkunud signaaliahelasse omatahtsi ja midagi muutnud. Kas võimendi on käinud eelnevalt käest kätte? Ka on võimalus et mingil põhjusel on see lüliti oksüdeerunud ja on joodetud ühendused asendisse "On". Sellist pulli olen kohanud.
                      Võimu sain mina kasutajalt jaansan ja võimul on teine viga ka, et hääl hakkab ragisema vahest. Viskab ühe kanali omadega kartulikotti. Loudnessi suhtes on nii, et kui sisse lülitan siis bassid lähevad tugevamaks ja dB arv terve riba peale kasvavad. Asjal on mingi "Subsonic" ka, et äkki hoopis see mõjutab? Subsonic on koguaeg sees.
                      Estonian SPL & Sound
                      @gargru

Comment

Nu eks siis see Loudness on ikka korras. Subsonic filter seevastu on hoopis basside vähendamiseks, õigupoolest üsna madala sagedusvahemiku lõikamiseks. Tavaliselt alla 40Hz toimiv filter on mõeldud vinüülgrammofoni nn rumble noise vähendamiseks - see on selline ülimadalsageduslik müra mida genereerib plaadimasina transport ja vahel harva ka väga madalale mängivad kõlarid, need nimelt võivad tekitada madalsagedusliku tagasiside membraanist õhu kaudu helipeale. Lülita see "Off" asendisse, siis jääb alumine ots puutumata.
                        Konfutsius

Comment

Olgu, tänud. Aga kas juhuslikult võib olla võimul olla lüüdidega jama, sest teises teemas öeldi mulle et mu Y-101 võimul on lüüdid läbi, et hääl ragisema hakkab jne. Et muidu see jama suhteliselt seondub mu hetkelisega. Ja kõige naljakam on see, et mul on olnud 2 pmst samasugust võimu ja mõlemal on sama jama olnud. Parem kanal vajub ära vahest kui näiteks arvutist natuke tugevam signaal sisse jookseb vms.

Edit: Sattusin ehmatuse ohvriks selle SubSonicuga . Proovisin ja tõepoolest ongi nii. Proovisin siis vaikselt s90 peal 16Hz jne. Kogematta tirisin Hertzid 1Hz peale ja käis võimus selline mõnus plõks. Lõi kaitsmesse ja lülitas välja ennast. Lülitasin uuesti sisse, töötab ilusti. Ehmatasin korralikult ära ikka
                          viimati muutis kasutaja Garol; 23 October 2008, 23:19.
                          Estonian SPL & Sound
                          @gargru

Comment

Working...
                          X