Teade

Collapse
No announcement yet.

Soovitusi algajale paluks.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Soovitusi algajale paluks.

Niisiis algan algusest. Kuu lõpus siis kodumaale loodetavasti tagasi ja juba on peas lollused mille nii mõnedki kohe maha laidaks.
    Hetkel peas selline idee, et osta mingisugune odavam bassielement mis hakkaks mulle kodus muusikat mängima. Olemas mul siis selleks nn eksperimendiks autovõimendi Signat ram 3. Kahe kanaliga. Sillatav. 2x30A kaitsmed. Salupa poolt mõõdetud ~350W RMS@4ohm. Ning arvuti toiteplokk.
    Ise mõtlesin oma lolli aruga, et kui sinna taha mingi ~150-200RMS bassikas panna peaks toiteplokil vunki olema küll, et mingi periood vastu pidada.
    Kuskilt sattus silma, et toiteplokile pidi mingi tarbija 5V väljundi peale panema.
    Mille jaoks siis see vajalik/kui üldse?
    Teie poolt siis paluks soovitusi odavate kuid korralikemate elementide suhtes.
    Kas toabassikas (visaton, audes jne) või siis midagi automaailmast?
    Ahjaa, hinnaskaala täielik lõpp 1000.- Tegemist siiski eksperimendiga.
    Kuid kui kellegil kasutatud elementi pakkuda eeltoodud parameetritega võib ka teada anda. Asja eesmärk üritada võimalikult odavalt läbi ajada seekord veel.
    Jalaga näkku mitte lüüa paluks.

Vs: Soovitusi algajale paluks.

see varjant toiteplokiga pole üldse paha idee. omal oli varem auto suppar 1600w, 500rms 12" vibe mingi mõtetu 600w võimuga toiteplokiga järgi ja vähemalt 2 kuud kui see minu oma oli, ei põlenud midagi läbi.

auto võim saab 5 või 6v auto antenni võimust(pole teada miks) ja samas võid sinna ka 12v peale anda.
    millsed bassikad oodatud oleks?
    midagi peaks vbolla leiduma .

Comment

Ei ei... Kindlasti läheb asi 12V peale. Selle 5V kohta pidi olema, et seal peab eraldi mingi tarbija olema. Kasvõi mingi pirnike vms...
      Bassikate poolest veel ei oska öelda.
      Loodan, et keegi veel selle teema kohta midagi kasulikku ütleb...

Comment

Esmalt postitatud sdr72715 poolt
        see varjant toiteplokiga pole üldse paha idee. omal oli varem auto suppar 1600w, 500rms 12" vibe mingi mõtetu 600w võimuga toiteplokiga järgi ja vähemalt 2 kuud kui see minu oma oli, ei põlenud midagi läbi.

auto võim saab 5 või 6v auto antenni võimust(pole teada miks) ja samas võid sinna ka 12v peale anda.
        kah naljamehed kokku tulnud. Neid übervõimsusi sa arvutiplokist küll välja ei võlunud.

Võimendisse anna igal juhul 12v (sama pinge ka remote signaali võimendi sisselülitamiseks, kuid see võib olla ka väiksem).

Arvuti toiteplokil pead mingi ahela ära pingestama, et saada stabiilne 12v (vist küll 5v, tarbija sinna aitab küll mingi pirnike, kui just võimsam toiteplokk ei ole.).
        Palju tootlikum oleks soetada toavõimendi, mõttetu jamamine tegelikult sellega. Juba 500W väljundvõimsusega toiteplokilt saad ainult ~350W 12voldise ahela pealt. Selline sinu võimendile oleks ilmselgelt vähe, kui soovi nuppu üle 3/4 keerata. (toiteplokkidele märgitakse üldjuhul nende tarbitav võimsus, väljundvõimsus sellest natuke vähem)
        viimati muutis kasutaja yllar21; 12 December 2008, 20:30.

Comment

Et mitte seda vana asja ketrada mõttetult,nägin vaeva ja kasutasin otsingut. http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...ighlight=trafo

Comment

See autovõimendi ja arvuti toiteploki ühendamine jäägu nurka paluks. Teema eelkõige tehtud sel eesmärgil, et soovitaksite mis bassielementi selle kompotiga ühendada.
            Selle mõttega ma soovisingi 150-200w reaalse võimsustaluvusega bassielemente, et ma ei peaks võimendit lõppu keerama.
            250w reaalset peaks see plokk mulle ikka võimaldama.

Comment

Need inimesed, kellel on korralikud süsteemid kodus, võiksid teha "lahtiste uste päevi", et need ossid, kes tahavad omale tuppa kõikvõimalikke kilovatte, kuuleksid, kui palju tegelikult näiteks 1W rms on ja siis tõestada, et 20W tuppa piisab maa ja ilm, et ükskord hakkaks kusagilt ka paistama mingi tulemus nendele teemadele ükstaskõik siis mis foorumis, kus inimestel on alati plaanis tuppa "...noh nii tagasihoidlikud 500W rms ikka ..." saada. Ma olen nõus endatehtud 18W rms plus Altod süsteemiga(mis ei kvalifitseeru korraliku süsteemi alla) algust tegema.
              Condemn the hive.

Comment

20W bassikas võib nüüd küll lahjaks jääda, 12" 160W dali annab korterisse alles 40% peal tõeliselt võimsa bassi.

Comment

Working...
                X