Teade

Collapse
No announcement yet.

Vaja abi kasti arvutamisel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vaja abi kasti arvutamisel

Niisiis, endal on muidu bassbox olemas jne. Aga pole kunagi kasti teinud ja arvan et jääksin hätta. Kasti teeb valmis üks sõber. Niisiis ...

Vaja kasti Vibe Black Air II+ 12" elemendile. Äkki leidub keegi kes arvutaks sellele korrektsed andmed? Inverterkasti mõõtmetes. Mürtsuja läheks mahtuniversaal autosse. Samas, võiksite soovitada materjali jne.

Infot ise elemendi kohta ei leidnud kahjuks ...
    Kui keegi on sellest midagi teinud, siis võib ka aidata.

Ette Tänades!
    Estonian SPL & Sound
    @gargru

Vs: Vaja abi kasti arvutamisel

Sellele elemendile ei leidu konkreetseid parameetreid, seega panin BBpro Vas 100l ja xmax 25mm ning Qts 0,3. Selliste näitajate juures oleks kast 31L venditud ning vent suurusega 50x280mm.
    kast ise oleks sellisel juhul 515x317x196mm ja soovitaks 22mm MDFi.

Kui kellelgi on õiged parameetrid, siis kasuta nende mõõtmeid...
    Ise soovitaks 35L, vent sama suur ja topi villa sisse. 22mm MDFist.
    Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Sama siin, otsisin nagu segane. Aga ma saadan Vibe'le kirja ja küsin.

Samas, noortehnikus on 32L kinnine kast olemas, aga ei usu et sellest mingitpidi kasti saaks. Muidu soov oleks, et asi mängiks 30-60Hz enamvähem rõhku andes.

Edit: Kusjuures, Vibe lehelt sain just parameetrid pdf failis.
      http://www.vibeaudio.co.uk/support/t...blackair12.pdf

Edit2: Vabadan jälle hullu editimese pärast, aga selle parameetrid mis lingi pealt näha. Selle omad peaks kehtima ka sellele samusele. Sma element suhteliselt. Võimsus sama, suurus sama, muudest asjadest ei teagi.
      viimati muutis kasutaja Garol; 10 m 2009, 21:54.
      Estonian SPL & Sound
      @gargru

Comment

Name: Vibe BlackAir II+ 12"
        Domain: FreeAir
        Model: STD
        Revc: 3.600Ohm
        Fo: 34.995Hz
        Sd: 53.000m M

Vas: 46.311Ltr
        Cms: 116.102u M/N
        Mmd: 144.112m Kg
        Mms: 151.128g
        BL: 15.373TM
        Qms: 1.952
        Qes: 0.550
        Qts: 0.429
        Levo: 1.205m H
        No: 0.447%
        SPLo: 88.521dB

Kriblasin need siis siia ka, et kui kellegil näiteks Adobe Reader'it pole. Proovisin nende andmetega ise ka BassBox'is proovida - aga ei tulnud midagi asjalikku.
        Estonian SPL & Sound
        @gargru

Comment

See on paras pähkel BBpro programmi jaoks, valemite järgi oleks sellele elemendile Vas=82L...Expert modes arvutatud olemas olevate parameetrite järgi...
          Suurem kast= väiksem tundlikus, väiksem kast=kummipump.

Mina soovitaks teha 60L kasti, Fb jääb 34Hz juurde. Kast tee 22mm MDFist, mõõtmetega 643x397x245mm.

Natukene filtriga tööd tehes sain sulle soovitud 30-60Hz kätte...
          Järjestikku 2000 ja 1000yF lüüdid ja 22+22mH poolid.
          60Hz on 0dB ja 30Hz on -6dB.

Sellest ka pilt... http://nagi.ee/photos/photo_sizes.ph...lbum_id=182403
          Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Suured suured tänud!

Kuidas inverteriga lood on? Ikka nii suur kui sa ennem soovitasid? Samas, millist inverterit valida? Kumerate äärtega (mõlemast otsast)? Ma ei tea kas on õige, aga teravade äärtega võib "peeretama" hakata?
            Estonian SPL & Sound
            @gargru

Comment

Inverter oleks läbimõõduga läbimõõduga 100mm 250mm.
              Kumerust on vaja, kui on väikse läbimõõduga toru, jaotab surve ühtlasemalt, siis oleks hea toru ots ka salongi poole suunata.
              Suurema läbimõõdu korral ei saa õhk nii suur kiirust et hakata iseennast moonutama vilistamise, peeretamise või mida iganes asjaga...
              kui tahad mõnusamat ja ühtlasemat bassi, siis pane kumerus sissepoole, muutub ka helikara natukene lamedamaks...see oleneb sellest, kui suurt SPLi elemendist kätte tahad saada

Comment

Mõtlesin, et korjaks selle inverteri üles. Peaks piisama ma arvan

Samas, kas invertertoru asetusega ka mingeid reegleid on? Kuskilt vist lugesin välja, et sisemise poole toruots ei tohiks olla elemendi ligidal vms. Muidu mõtlesin, et päris ilus jääks kui inverter jääks vasakule poole kasti (kasti eestpoolt vaadates - elemendi poolt). Et juhtme terminal läheks ka vasakule, terminal oleks kasti vasaku külje keskel ja inverter sealt terminali ja alumise seina keskpunktis vms.
                Estonian SPL & Sound
                @gargru

Comment

muudab helikara, sest tekib kiirem surve ja sellega seoses ka rohkem "plärtsu".
                  kõige parem on siis, kui elemendi üks faas jõuaks toruni, siis leviks vastasfaasi ajal torus ja uue faasi ajal tuleks suurem surve selle arvelt. Soovitatakse paigutada keskele, ehk mitte väga elemendi juurde ega ka mitte väga kaugele, seda asja arvutatakse xmaxi abil mida sellele elemendile pole antud...
                  Aga kui peab ilus jääma, siis head nahka sellest ei saa, peab väga hea silm olema, kes paneb asja praktiliselt ja ka ilusalt paika

mina soovitaks yldse inverterikasti peale mitte mõelda ja teha kinnine kast...

Comment

Mnjaa, võiks ka kinnine. Endal mängib toas siin üks niiöelda 500w woofer kinnise 60L (oli vist) kastiga ja hääl on tohutult hea. Väga mahe bass jne, seega kinnine oleks ka täitsa ok. Samas, kui suur kast siis peaks olema?

Edit: Tegelikult ma arvan, et jätaks selle praegu pooleli. Peab rahalisi asju veel vaatama.
                    viimati muutis kasutaja Garol; 12 m 2009, 05:55.
                    Estonian SPL & Sound
                    @gargru

Comment

kuna ma lugesin pdfist välja et tegu võib olla free air elemendiga, siis paneks umbes 50L kast, sest ma tõesti ei oska enam midagi öelda...seda pagana xmaxi on vaja ikka hädast
                      Teemat võib alati edasi arendada, sõltumata finatsidest...pärast hea igasugu võimalusi kaaluda lähtuvalt projekti rahadest

Comment

Mnjaa, samas ma mõtlesin et lammutaks oma ühe 12" kinnise kastiga woofri ära. Võimu sealt viskaks müüki (Simex SH-250) ja hetkelisest woofrist aretaks midagi. Tuleks palju odavam. Panin PDF faili kaasa postiga.

Hetkel on asjandusel vist 60L kast nagu eelmine omanik mulle ütles. Kinni kast. Üllatavalt head häält teeb. Aga ma ei teagi, peab veel natuke mõtlema. Kuigi pisut tahaks ikka Vibe elemendist midagi aretada. Mitte võimsuse pärast (ei usugi et see nüüd päris 1600w on vms) vaid, et lihtsalt olen häid sõnu kuulnud selle kohta ja tuntud firma.
                        Estonian SPL & Sound
                        @gargru

Comment

Working...
                        X