Teade

Collapse
No announcement yet.

Eminence BETA-12LTA, 12" Wooferi kast

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Eminence BETA-12LTA, 12" Wooferi kast

Küsimus siis selline, et mis mõõtmetega kasti peaksin ehitama ja mis materjalist. Olen sellel alal allaes algaja igasugune abi oleks tere tulnud.

Wooferi kohta on andmeid järgmisel leheküljel:
    Free support for loudspeaker projects, sourcing OEM speaker building supplies, and passive crossover design. We sell raw speaker drivers (tweeters, woofers, subwoofer, midrange drivers, full range drivers), speaker kits, amplifiers, capacitors, resistors, and inductors.

Vs: Eminence BETA-12LTA, 12" Wooferi kast

21mm vineer näiteks sobib materjaliks

Comment

Esmalt postitatud MartinA poolt
      Küsimus siis selline, et mis mõõtmetega kasti peaksin ehitama ja mis materjalist. Olen sellel alal allaes algaja igasugune abi oleks tere tulnud.

Wooferi kohta on andmeid järgmisel leheküljel:
      http://www.madisound.com/catalog/pro...oducts_id=8565
      Kasuta otsingut ja siis ei tohiks enam ühtegi küsimust tekkida.

Comment

Okei kast on nüüd tänaseks valmis 90l sai siis teadjad mehed ütelge palun kuidas ma nyyd sellest kastist vented kasti teen. Mingi toru läheb üheotsaga kasti ja teisega on kastist väjas ve ? Kui nii siis kui pikka toru ma panen?

Äkki oskab keegi ka subwooferit soovitada sinna. See mis välja valisin on liiga kulukas transportida.

Comment

Esmalt postitatud MartinA poolt
          ... See mis välja valisin on liiga kulukas transportida.
          Mis mõttes kulukas? Tahad Ameerikast tellida?

Teine küsimus, enne kui keegi Sind aidata saab - mida Sa õigupoolest ehitada tahad?
          Eminence BETA-12LTA on algaja puhul mõneti üllatav valik. Selgita palun.

Comment

Eminence Beta 12 LTA on üleüldse lairibavljukas ja bassikölarisse lihtsalt ei sobi. Delta 12LF on parem valik. Aga üldiselt sovitan enne suure hurraaga sae haaramist natuke kodutööd teha. Abiks siinne otsing ja googel-moogel.
            Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

T/S parameetrite järgi tahab BETA-12LTA saada üle 150 liitrist kasti.

Comment

...Ja siis on ta vöimsustaluvus ~20 W enne kui bassisagedustel Xmax ületatud saab. Piisav lampvöimendigurmaanidele, aga "tümakasöbrale" jääb ilmselgelt väheks. Ääremärkus: afterburner peaks inspiratsiooni andma.
                Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Ilmselt nii ongi. Erinevalt kasti mahust ja T/S parameetritest, pole ma veel õppinud näppude peal valjuka võimsust ja amplituudi mingis kastis siduma

Comment

Esmalt postitatud tehnofriik poolt
                    Aga üldiselt sovitan enne suure hurraaga sae haaramist natuke kodutööd teha. Abiks siinne otsing ja googel-moogel.
                    Mis nüüd enam saagi haarata kast on pm valmis 100l siis aint võim ja kõlarid on puudu google-moogle ytles et kui ostan võimu ja kõllid eraldi ja panen veel mingi kõlarid juurde hakavad nad üksteisest mööda mängima sellepärast küsingi et mida ma nüüd sinna kasti ostma peaks lõpuks ja kas ma pean kasti mvilla vms täis panema või saab ka ilma ?

Comment

Ühesönaga on sul üks lairibavaljukas, mis pole möeldud basside esitamiseks, mingisuguses suvalises kastis, mis pole arvutatud vastavalt valjuka T/S parameetritele ja loodad saada sellest aknaväristajat subwoofrit? Väga valel teel oled, nagu vanarahvas ütleb, 9 korda mööda ja 1 kord löika.

Selles 100-liitrises suletud kastis hakkab too lairibakas mängima küll, aga mitte bassi, alla ~80 Hz pole sealt eriti loota. Topi vatiini täis, lisa sobilik körgsagedusvaljukas ja filter ning ehita teine samasugune kast veel - saad kaks talutavat PA ülakasti, mida tüürima sobib vöimendi ca 2x300 W 8 oomi peal. Et bassi saada, siis 15"...18" bassikad juurde, nii 2x600...1200 W vöimu taha. Aktiivne 2-ribaline sagedusfilter, jaotussagedus 100 Hz. Ja saad teha kuskil paarisaja inimesega üritusi.

Teine variant - viskad selle suvalise kasti ära ja ehitad nt. minu ülalpool toodud lingil kujutatud kölarid tuppa mängima. Eraldi bassikölari järele vajadust pole, kui just enesekurdistamist ei harrasta.

Comment

Working...
                      X