Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Kui ma asjast õigesti arusaan, siis elemendil nn vuntsi 4mm traadiga asendaja asendaja võiks võtta ca 10 cm pikkuse 4mm jämeduse vasktraadijupi ja peaks murdma seda: nurga alla (ca 90 kraadi) ja jälle sirgeks tagasi. Sellest tuleb teha omad järeldused. Seda katset võib teha umbes 100 korda, siis peaks vast aitama. Järgmiseks tuleks asetada vasktraadijupp püsti lauale ja asetada teise otsa paber, ning suruda paberilehte nii vertikaalsihis kui ka vahepeal horisontaalselt liigutades ning vaadata, mis juhtub. Jõudu. Element teeb madalatel sagedustel sääraseid liigutusi ca 40 korda sekundis ja kõrgematel enamasti väga palju rohkem
see pole risustamine, kui tahetakse aru saada, kas on sukk, nagu sukk on teisel pool või kange 4mm, peaaegu kaabel vasktraat, mille omadused just ära seletati. Siis pole ime et nii kiiresti metsa läks. Sukk, vunts vms nimetusega kiududest põimitud toru, mis on spetsiaalselt valjuhäälditele tehtud.
Anna andeks, kui sulle veitsa käru keerati selle 4 mm traadiga
Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts
Minu praktikas pole see tinasukk kunagi vastu pidanud, alati murdus kuskilt pooleks. Sai küll ilusa kaarega pandud, mitte liiga pingule ja otsad kinni liimitud, kuid ikka mingi aja tagant olid puruks. Kord proovisin varjanti, et koonuse külge jootsin ja liimisin originaal vuntsi ja edasi klemmideni panin tinasukast jupi. See aretis kestis muretult üle aasta, edasi ei tea mis neist kõlaritest sai. Koonuse võnkumisele ei pidanud tinasukk vastu, kuid klemmide poolel pidas vastu kenasti. Proovi, äkki toimib.
Minu praktikas pole see tinasukk kunagi vastu pidanud, alati murdus kuskilt pooleks. Sai küll ilusa kaarega pandud, mitte liiga pingule ja otsad kinni liimitud, kuid ikka mingi aja tagant olid puruks. Kord proovisin varjanti, et koonuse külge jootsin ja liimisin originaal vuntsi ja edasi klemmideni panin tinasukast jupi. See aretis kestis muretult üle aasta, edasi ei tea mis neist kõlaritest sai. Koonuse võnkumisele ei pidanud tinasukk vastu, kuid klemmide poolel pidas vastu kenasti. Proovi, äkki toimib.
proovin kindlasti, seekord otsustasin teha seda ise, pole varem peale juhtmete näppude vahel kokku keerutamise midagi muud harrastanud, siit ka küsimus - kuidas vana liimi(hetkel miskine silikoon) lahti saab ja mida peaks kasutama uue liimina(sobib ka mõni usaldusväärne asendus vahend).
proovin kindlasti, seekord otsustasin teha seda ise, pole varem peale juhtmete näppude vahel kokku keerutamise midagi muud harrastanud, siit ka küsimus - kuidas vana liimi(hetkel miskine silikoon) lahti saab ja mida peaks kasutama uue liimina(sobib ka mõni usaldusväärne asendus vahend).
Oleneb kõvasti see liim kinni on, vahest tuleb kenasti kangutades ära. Võib muidugi juhtuda, et lõhud koonuse ära, kui jõuga rebid. Ükskord näiteks sulatasin jootekolvi otsaga selle liimi ära. Tagasi liimisin momendiga, see jääb selline elastne ja hiljem saab kenasti kätte ka, kui vaja peaks olema. Poest võid uurida, ega juhuslikult pole seda originaalset "vuntsi" materjali saada. See oleks kõige parem asi.
Oleneb kõvasti see liim kinni on, vahest tuleb kenasti kangutades ära. Võib muidugi juhtuda, et lõhud koonuse ära, kui jõuga rebid. Ükskord näiteks sulatasin jootekolvi otsaga selle liimi ära. Tagasi liimisin momendiga, see jääb selline elastne ja hiljem saab kenasti kätte ka, kui vaja peaks olema. Poest võid uurida, ega juhuslikult pole seda originaalset "vuntsi" materjali saada. See oleks kõige parem asi.
liim üsna kõvasti ja kangutada ei saa, proovin hiljem kipsi noaga selle sealt lihtsalt maha saagida juhtme pealt. orig vuntsi ei tahaks, kuna antud elemendil pidi tüüpviga olema katkine vunts, ei ole uurida saanud, kas vuntsi materjal originaalis jama, pikkus või kinnitus.
kui panen pikema vuntsi, kas see siis kuskile vastu ei või käima hakata ja häält tegema? ühtlasi endiselt õhus küsimus, kas liimina kasutan PVA või on mõni erilisem liim sinna vajalik?
ma olen kuulnud , et nende 6oomiste audestega on koguaeg üks vuntside jama. Miks need nii halvad võrreldes 4ste ja 8stega on ?
mina seda täpselt ei teagi aga ju siis vist pandi 4jstele ja 8stele pikemad vuntsid.
tänan omalt poolt kõiki, kes head nõu jagasid. sain esimest korda elus selle jootekolbi kätte võetud ja vuntsi korda tehtud, selleks kõigeks ei kulunud üldse kaua, ainult 5 õlut.
vasest suka leidsin töölt ja sain miskist ime head tina ka millega saaks vist isegi maailmasse rahu tuua kui õigest kohast tinutada, liimi kokkuvõttes ei pannudki sest ei olnud midagi panna, nüüd peale 2 õhtut kõvasti ragistamist asi täitsa peab aga samas olen valmis iga kell uuesti lahti kruvima.
tänan veelkord
Comment