Teade

Collapse
No announcement yet.

Kohvervõimendi valjuhääldi vahetus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kohvervõimendi valjuhääldi vahetus

Võimuks on Hartke Kickback 15", HS1200 120 W 8ohm (kuigi ühes kohas on mainitud, et 4 ohmise takistuse puhul ja valjuhääldi peale on 6 oomi kirjutatud üldse) ja valjuhääldi teatud valjususe juures jääb vait, muutub katkendlikuks. Korra on seda pärast ebakohast kasutamist ka "restaureeritud", aga raskemat muusikat sellega enam teha ei saa.
    Olemasoleva valjuhääldi enda kohta parameetrid puuduvad, dokumentatsioonis ei leidu ka midagi eriti.

Välismaised kasutajad on vahetanud Eminenc'i Deltalite neo või Kappa Pro mudelite vastu. Ise olen vaadanud Gamma, Delta, Kappa standard seeria omi, mida saaks Ronex'i vahendusel (kuna ise pole varem välismaalt tellinud ja asi võõras). Siinse foorumi nota bene postitus soovitab Visatoni.
    Endale jäi viimasena silma Gamma 15, kuna sagedusvahemik ja soovitav kõlari maht paistavad sobivat. Kickbackil mõõtsin kasti 69 l olevat (tagant auguga =). Ja näiteks bassi madal lahtine E keel võngub sagedusel 41Hz ja hetkel on sellest isegi madalamale häälestatud, nii et valjuhääldi peaks neid madalaid suutma esitada. Ja lisaks võiks elemendi kaal jääda olemasoleva 5 kg piiresse.

Ja kokkuvõtvalt konkreetsem küsimus oleks nimelt, milline valjuhääldi siis targemate kogemuste põhjal sobiks ja kannataks?

Ette tänades

R

Vs: Kohvervõimendi valjuhääldi vahetus

Äkki teab keegi vastust, kuidas teada saada võimendi reaalset takistust? Siis teaks, kas tohib järgi panna 4 oomise valjuhääldi, et mitte kaotada võimsuses.

Comment

Esmalt postitatud Bozko poolt
      Äkki teab keegi vastust, kuidas teada saada võimendi reaalset takistust?
      Vajadusel on see mõõdetav, ainult et sellest poleks Sulle abi - tõenäoliselt on väärtus null koma millegagi oomi
      Esmalt postitatud Bozko poolt
      Siis teaks, kas tohib järgi panna 4 oomise valjuhääldi, et mitte kaotada võimsuses.
      Vaja oleks teada:
      1. Väljundastme toitepinget
      2. Mis marki transistorid on lõppastmes kasutusel

Siis saaks hinnata, millist koormust võim kannatab.
      Kuna tegemist on pooljuhtidel (solid state) võimuga, siis küsimus ei ole niivõrd võimsusekaos, vaid väljundtransistoride lubatud suurima voolutugevuse ületamises

Comment

Mul vedeleb taoline 15 tolline element,6 oomine,tootjat ei tea.Igal juhul miski 350 eeq eest annaks ära.Kõlar ise korralik.Müügiteema oli ka kusagil,aga pildid on sealt ära jalutanud ja seega ei ole enam teemat tõstnud(pole viitsinud uusi pilte teha).
        otsija

Comment

Tere,

Sul on vaja seda elementi: Hartke 3-15TP6 Speaker
          Nagu näed, on hind 1603 krooni ja ootama pead ca 30 päeva.

Edit: Või kui ei viitsi möllata siis võid mulle seda müügiks pakkuda

Comment

Samasugust Hartke valjukat mina teist korda ei julge sinna sisse panna. Mingi PRO seeria omad võivad küll head olla, aga sellised, mis neis Kickbackides on sobivad kuuldu järgi pigem kontrabassidele. Heli poolest võiks ka mõnd muud valjuhääldit katsetada.

Esmalt postitatud Fos poolt
            Edit: Või kui ei viitsi möllata siis võid mulle seda müügiks pakkuda
            5000.- ja kast+võim+vana valjukas on Sinu (madalamal võimsusel see valjukas isegi töötab normaalselt, kasutan praegu kodus harjutamiseks, aga proovikas ta hakkab jukerdama)

Comment

Kuidas oleks sellega lood?Taoline sai paigaldatud replacement-ina 100W Yorkville bassikombosse ning tulemus oli parem kui originaalil.Muidugi maitse asi taas...Fretless bassi taga oli väga bro!
              Minule isiklikult need Hartke originaal "alumiinumpotid/pannid" soundi poolest ei meeldi.IMHO
              Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Seda olen vaadanud jah. Üks miinus on tal see, et ta kaalub 3 kilo rohkem kui praegune ja kuna Eestist ei saa neid, siis tuleb tellida ja sellest kohast kust ma koos valjukaga muid asju ka telliks, seda CB15 ei saa :/ Isegi mitte Basslite seeria omi, mis oleks kohe teine valik võinud olla.
                Kui raha ikka ei ole, siis tuleb kompromisse teha või lihtsalt kõigest loobuda...

Comment

Mõtlesin ümber ja tellisingi seal Uraltone'st oma asjad koos CB15.
                  Valjukaga on paar proovi nüüd mängitud kah. Heli on hea, kuid päris madalaid raiudes tuleb kuskilt selline kaapiv "thump" või ... ma ei oska täpsemalt kirjeldada. Valjukast see hääl ei tule. Tagant august imeb tuntavalt õhku ka. Äkki ei saa valjukas vajalikul määral õhku peale, auk väike vms probleem, sellest ka äkki imelik ahmiv häälitsus?
                  Kasti resonantssagedust ma muidugi ei tea, kuidas ta valjuka 34Hz klapib?!
                  Kasti 69 l maht peaks jällegi andmete järgi sobima...
                  http://www.eminence-speaker.com/bass...5&SUB_CAT_ID=5

Natuke muretsen, et ega uus valjukas liiga ei saa :/

Comment

Natuke teemaväliselt: tead eht täpsustada kas see Hartke Kickback 15"
                    viiekeelse basskidra B-d ka lõdvalt mängib? Viienda keele alumie ots paistab juba sageduskarakteristikust välja jääma.
                    ehh... andrjusa

Comment

Ei oska öelda täpselt, kuid kahtlen. Läbi selle sama CB15 ei tahtnud Kickbacki sees drop D-gi puhtalt kõlada, nii et, ma ei tea :/ Ma arvan lihtsalt et, madalate jaoks peaks kast ise suurem olema.

Comment

Working...
                      X