Teade

Collapse
No announcement yet.

Palub abi bassikate tundma õppimisel / valimisel.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Palub abi bassikate tundma õppimisel / valimisel.

Selge, aga kui vaadata nii nagu minu kõrvad kuulevad (Vaid kui madalale ja kui valjusti (mitte inverteri vilinat, grupi viiteid või ASKi siledust siis pmt mulle vist ikka kinnised kastid ei sobi)
    Bassbox pro-s ei saa kahte elementi samale graafikule onju?
    Kahjuks ei õnnestu mul saada samu numbreid 12 the boxi woofritega mis Hr. tehnofriik mulle ütles aga eks proovin edasi (Mõtlen 29Hz F3me nende torude ja ruumala juures) Aga eks proovin edasi, olen kindel et viga on minus mitte kelleski teises.

Comment

Olen järeldusele jõudnud et monstrum bassikat tuppa ei tule. Sorry, ei sobi ja laud mis meeldib ei taha sinna alla kuidagi woofrit.
      Tulevad võibolla miskit suuremad kastid mis ürituste ajaks tuppa saavad tassitud ja muidu peidus on.
      Ja tulevad kevadeks ka miskid viisakad põrandakõlarid mida silma alt ära ei pea peitma.

Nende põranda kõlarite põhinõue on BASS ja esitama peaks sagedusi 30hzni suht adekvaatselt. Teine nõue on Odav hind kuid hea välimus. Kolmas nõue on suur helirõhk madalas otsas. Suht ulme soovid või mis?
      Kui kõik räägivad et 8 tollistega peab pidu ja üle 10" pole kunagi vaja siis kahjuks pole omal kogemusi et nii kaasa rääkida. Tean vaid seda et s90netega võrreldes peaks ikka mõnevõrra kõvemini mängima ja seepärast 1x10" kasti kohta mind ilmselt ei rahulda.

Aga siit küsimus visatoni elementide suunas.
      Kas 2x10" ws25(420.-)
      või 1x12" w300 (1470.-)

Või mõni muu sarnases hinnaklassis variant?

Comment

2x audes 104-4 oleks hullem müdistaja, tal Qms 8,99

ja vaata visatoni asjus noortehniku poole, seal odavamad hinnad. W300S peaks seal mingi 900-1000 maksma

Pealegi on audes optimeeritud kinniseks kastiks ning ega sinna suurt vaja polegi. isegi 45L invertkuubis mängib üllatavalt kõvemini ja madalamale, kui S90 bass 2x...

2xaudese jaoks siis peaks olema mingi 50L kinnin kast paras
        Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Tänud hea nõu eest.
          Kas kirjeldaksid Qmsi suhtest bassiga? Loomulikult olen huvitatud ka teiste parameetrite suhtest sellega millist kasti vajab või kui madalale mängib
          viimati muutis kasutaja jeff01; 06 m 2010, 16:34.

Comment

Qms-il ei ole mingit seost bassi headuse või tugevusega.

Comment

Qms näitab elemendi mehhaanilist võimendustegurit. Qes elemendi elektrilist võimendustegurit. Qts on nende valemiga arvestatud keskmine. Qms on seotud koonuse massi ning lõdviku ja tsentriseibi tugevusega(seal tuleb mängu ka Rms, ehk mehhaaniline takistus...) Kui sul on kõrge Qms ja madala Qesiga isend, siis peab olema kvaliteetne võim, mis annab täpset signaali elemendile, muidu on tegu kumiseva ja nö kickita elemendiga(sp on see audese element mõeldud kinnisesse kasti ja vajab ka pisikest kasti jooksutamiseks) "madalale" mängimine on üpriski suhteline termin. See sõltub õigest kastist ja korralikust ehitustööst. Element ise tekitab värina ja helirõhu. Aga see on terve omaette teadus: ma tean vaid pinnapealset kirmet kriipida. Kui oma Visatoni W250S, SC13N ja SC10N kastid valmis saan, eks siis kogemust tuleb juurde toa kõllidega.

PS: 4+4 peaks ikka 8 Ohmi olema(tegelt küll vähem natuke, aga kes ikka loeb)

edit: moil on õigus, Qms ei näita bassi headust ega tugevust. Qms on, mis Qms on...
              viimati muutis kasutaja tartu pets; 06 m 2010, 12:23.
              Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Q ei ole mitte võimendustegur vaid hüvetegur ja näitab võnkesüsteemi resistiivse ja reaktiivse takistuse suhet.

Comment

Bassboxpro help failist:
                  Qms The mechanical resonance magnification of the driver at Fs
                  Qes The electrical resonance magnification of the driver at Fs

Aga nagu mainisin, tean vaid murdosa(ehk täpsemalt bassbox pro help faili)

Comment

Mida ma kõigevähem seedin ongi selline ühtlane mürin (Täpselt nii tegi mul se autokõlar toas) . Tahan lööki mis on konkreetne ja mahlane.
                    Tartupets, pane ruttu oma kastid kokku tulen kuulama
                    Kui nüüd 10 tollised kuni 800.- tükihinnaga ritta panna siis kuida sa neid järjestaks? (Mõtlen meie kaubandusvõrgus saada olevaid ehk et peale audese, radiotehnika ja visatoni muud suurt polegi vist selliseid millele andmeid saada oleks?)

Comment

Nii, vahepeal sain lahti oma bg40netest ja õnnestus neid ka paralleelselt kuulata vdstg15 kastidega....kumbki oma kanalis ja "balansiga" mängides oli selgelt tunda selline vahe, et bg40neletl on kesksagedus justkui valjem ja puhtam aga bassi väga palju vähem. Saigi siis paar vdstg15neid koju veetud. Kodus kui puudus võrdlemis võimalus ei tajunud ma miskit vahet kuigi koos kuulates oli vahe suur just bassi osas. Mõned ajad sai kuulatud ja mõeldud....justkui OK aga kuna võimsust oli minu joks vähe ja suurt võimu osta ei jõua siis sai toodud teinegi paar vdstg kaste ja pandud need siis nii et 2tk istub kanalis kogu nomiaaltakistusega 4 oomi kanali kohta....selle juures on võim võimsam ja 2x rohkem elemente suurendab ka tundlikkust...vahe on ilmne. Kesk-kõrgete valjususest aitab, kickbassist aitab aga millestki tunnen siiski puudust. ....se on subbass aga usun et mul saab elukaaslane väga kurjaks kui veel kaste koju vean. Niigi olen praegu oma 8 elemendi ja nelja kastiga maja augeimas nurgas....pooleli olevas 12 ruuduses magamistoas et naine saaks veidigi kõrvu puhata.

Mõtlengi mis nüüd teha.... tahaks kusagilt laenata kellegi autowoofrit sest see, millest puudust tunnen sai viimati kogetud 140L inverterkastis 300w rms võimu taga oleva odava starsoundiga. Ehk on see mda ma vajan kinni suures x-maxis ja kummilõdvikus ?

Comment

Kuna liugu ei viitsi lasta siis pildusin mõned 10" bassikad bassbox prosse niisama et asja õppida ja omale nende elementide vahe selgeks teha. Proovisin panna neid 25hzni mängima ja lootsin oma mõttes olevast listist kustutada elemendid mis vajavad liialt suurt kasti kuna ma lihtsalt ei seedi 100L kasti milles on 10" element või mõnel juhul veel hullem kolakas nii väikse bassika jaoks.

Alustaks odavaimast ehk element mida müüakse visatoni pähe aga pole vist päris visaton.
                        WS25e hinnaga ~ 420.- vajaks 165L kasti et minu soovitud herzideni mängida. Graafik on tore küngas mis pole minu kuulamismaitse juures just eriti halb nähtus aga se kast on ikka jube kolakas sellise junni jaoks.

W250S ~890.- vajaks nii madalale mängimiseks 250L kasti mis on täiesti absurd...kahjuks ei oska vaadata mis võimsustaluvus talle sellise kasti korral alles jääks. Nii et selle heidaks ehk suurima kaarega kõrvale.

Järgmiseks AUDES 75w104 hinnaga 875.- Vot seda elementi ma BB´s madalale mängima ei saanudki.... Minu viga?

Audese 100w100 hinnaga 1275.- suutis mind aga üllatada. 25hzni mängiks se asi 75L kastis (Mu seniste arusaamade järgi on se 10" kohta tõsiselt suur kast aga kui eelnevaid elemente vaadata siis harjusin juba mõttega et alla 100L kastid ei jää kui nii madalat otsa peavad mängima. Ma ei tea kas se tuleneb minu sisestatud parameetritest või millest aga graafik oleks justkui silutud sest on tõesti meeldivalt flat.

Mis asjade poole võiks veel piiluda Kui olulisemad faktorid on hind, madalale mängiv ja väike kast ? Hea meelega vaataks ka 12" aga nende andmeid sisse toksides tulevad kasti numbrid veel suuremad nagu ka arvata oli kui uurida neid odavama otsa bassikaid.

Audeste puhul jäi kummitama kallima ja paremini madalamale mängiva elemendi kehv tundlikkus (87db) ja odava elemendi ülihea tundlikkus (94db)
                        viimati muutis kasutaja jeff01; 16 m 2010, 20:00.

Comment

Kuna auto woofrid on mu meelest alati väiksemates kastides siis sai prooviks ka noore tehniku lehelt leitud odavamaid kuid andmetega asju bassboxis katsetatud.

KW10 hinnaga 990.- mängib 25hzni samas kastis kallima audesega ehk 77L/25hz aga graafikud on totaalselt erinevad....muhk algab 30ne ja lõpeb 100hz juures...peak on 50ne ligi ja seal tervelt + 6db Teile kui heligurmaanidele on se ilmselt vastuvõtmatu ? aga mulle kui bassihoolikule ei tohks se ju liiga teha ? Kuna ta pole 80hz kandis siis ehk pole hii hull? või siiski on? Selle bassika tundlikkus muidu 88,4db

P1S410 http://www.noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=182&id3=950 hinnaga 1150.- on kehva tundlikkusega (85db) aga vajab 25hzni mängimiseks väikest kasti mahuga vaid 55L Muhk graafikul on väiksem kui eelpool mainitud woofril

Starsoundi ssw2500 450.- saab 25hzni mängima 60L kastis aga aglgus on pigem kerge lohu kui muhuga. Tundlikkus muidu sanuti kehv 86,17db millest se lohk veel mahusas osas mõne bd ära sööb....mida oli ka oodata selle raha eest.

starsoundi pro seeria 1200.- element on aga hoopis teisest puust kuna see tahab 84L kastis 14hz ni mängida ja 25ni peaks küündima vaid 23 liitrises kastis :S 2x4 oomi mähised lubaks kasutada stereovõimu....RMS iks märgitud 500w. Link: http://omitron.ee/index.php?sisu=kataloog&kategooria=2&artid=77&itmi d=188
                          Oskab keegi öelda selle elemendi taluvuspiiri eri kastides ja helirõhku eri võimsustel või pole 2 mähisega elemendi puhul selle arvutamine enam nii lihtne?

Ma ei näe erilisi takistusi autowoofrite kasutamisel toas....paistab et nad vajavad tihti väiksemat kasti mis on ju plussiks. Nad pole reeglina kehvema tundlikkusega kuid mõned neist siiski jah. Kuna võimust viimase võtmiseks tuleks kastutada 4 oomist elementi siis pole ka see takistuseks ja kui plaan 2 elementi kumbagi kanalisse bassi mängima panna ei tule samuti probleeme.... 8vs 4 oomi on tavaliselt võimendil a-la 200 vs 300w mis on ehk 1-2db aga kui 1 elemendi asemel mängib 2 elementi on ju + 3db juba sealt võitu. Auto bassikatel tihti nõme see et pole andmeid kirjas kõigil (eriti odavatel)
                          viimati muutis kasutaja jeff01; 16 m 2010, 21:03.

Comment

Kas keegi viitsiks seda starsoundi pro seeria elementi veidi proovida erinevates programmides ja oma arvamuse öelda?

Comment

minupoolne soovitus...Mine tööle (v võta lisatöö), kogu raha ja osta korralik võim ning edasi korralikud elemendid, kaua sa leiutad seda jalgratast?
                              igatahes autowoofritest (odavama just) ei saa toas sa mingit normaalset bassi pealegi tundlikkus suht "null"
                              mida sa lohh vahid

Comment

Ärge nüüd arvake et ma ülbitsen:

Lõpeta ära see tundlikkuse jutt kui sul selle kohta faktid puuduvad. Kui 1200.- maksva audese tundlikkus on 87db siis millest me räägime? Autowoofreid on 91db ni saada suht ok raha eest kuid üldjuhul tahavad need sama suuri kaste kui toa woofrid peab veel netti pidi tuhlama.
                                Konkreetse starsoundi mõtte olen maha matnud. mitme mähiselistega ei julge katsetada ja otsin hetkel elemente järgmiste kriteeriumite järgi:
                                Tundlikum kui 87db, mängib 30hzni norm mõõdus kastis ja ei kaota seejuures totaalselt võimsustaluvust.

Kui sul nii head ideed on siis paku mulle ka mis võimendi peaksin endale hankima?

Endiselt ootan ka woofri soovitusi riigisiseseid soovitavalt.

Kusjuures parimat bassi olen ma toas kätte saanud just autowoofrist mille tootmine on kahjuks lõpetatud ja arvan et 15" bassikaid seekord ei tule....pigem 10 või 12" paar.

Tahan vaid odavas hinnaklassis woofrid leida
                                viimati muutis kasutaja jeff01; 23 m 2010, 11:17.

Comment

Working...
                                X