Teade

Collapse
No announcement yet.

Palub abi bassikate tundma õppimisel / valimisel.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Palub abi bassikate tundma õppimisel / valimisel.

no aga mõtle loogiliselt, mida tundlikuma elemendi valid seda vähem võimsust on sul pärast vaja sisse kütta elemendile, mida vähem on vaja võimsust vaja seda odavamalt tõenäoliselt saad võimendi.
    rääkisid oma tuumavõimust 1x300w rms vms, sellest on tglt küll ja enamgi veel toa kasutuses hea tundlikusega elemendi puhul.
    Isegi 2xs90 bassiga 8ohm (kasutatult a.la 400eek) ühendatult 4 om peale, tehes korraliku kasti annab sellist mürakat teha et rohkem kui küll,see pauk mis sealt orig kastist välja tuleb on mõttetu. Aga s90 bassil mikro tundlikkus.
    Audese toodangust 75w104-4(8) 2tk, muretse/tee omal 2x130 (1x250..300w) rms võim, tee korralik kast toestustega ( mitte 1mm materjalis)t Laud või "tumba" ja olen üsna kindel et peaksid rahul olema ,samas kui maksma läheb suht minimaalselt. Kui joppab leiad need elemendid miski 400eek tk. Mingit rämedalt suurt kasti samuti nad ei nõua.
    Teine variant sebi omal miski 2x12" vähe kobedama tundlikkusega kvaliteetsemad elemendid (tehnofriik pakkus siin ideid) ja kaob samuti isu ära igast starsounde ja muid käkke kasutada. Samuti kasutatult leiab mõistliku hinnaga ning kui heaperemehelikult kasutatud siis ega hea kaup ei lagune nii kergelt.
    Fakt aga on see,et sul võib olla kui hea bassikas tahes, kui kast on mõttetu ei saa sa head tulemust, samuti kui võim on mõttetu.

Kui sul see jutt nüüd kõik vastu karva käib, osta oma 87db tundlikkusega plastmass käkid ja peaasi ,et ise õnnelik oled,vähemalt said odavalt ühelpäeval mõtled nagunii ümber (juhul kui progress toimub ikka) ja ostad kobedad asjad, aga siis mõtled ,et milleks selle jamaga küll oma kõrva piinasid .
    mida sa lohh vahid

Comment

Nonii...nüüd tuleb üsna konkreetset juttu sinu poolt ja selline arutelu ja variantide pakkumine mulle meeldib. Tänan siis vähemalt kaasamõtlemise eest.

Su jutt tundlikkusest peab paika aga täiendaksin seda oma kogemuste ja uurimustöö tulemiga.
      Mida tundlikum seda vähem pauku tahavad pärast tõesti aga kuna ma tahan kummilohve siis ei saa ma uutelt elementidelt oodata seda mida mu bg40ned pakkusid (98db/1w) Kuna Audes on üsna hinnatud valjuhääldite/kõarite tootja siis usun et võin teda võrdluses kasutada.... Kui 100W100-6 audes on 87db siis võrdluseks võiks tuua selle et reeglina on autosubbarid vähemalt sama tundlikud. Näiteks 1 odav GASi element on koguni 91db/1w nii et seda väidet et auto elemendid on tundetud ja korralik audes on tundlik ma väga ei taha uskuda. (Loomulikult kui vaadata 500w -3000w auto bassikaid siis nende tundlikkus kukub 84 kanti ja ehk allagi aga seal on ka mida liigutada ja pole aus võrrelda 100w valjuhäälditega. S90nete bassikad tundusid ka mulle 10-15a tagasi väga head aga kui siiapoole hakkas liikuma rohkem välismaa kraami siis olen need bassikad enda lemmikute hulgast maha arvanud kuna tundlikkus üsna kohutav ja seda ei saa ka võimsusega kompenseerida sest võimsustaluvus on väga väike. Hetkel oleks neist mulle vähe....kui vähe ei oska kahjuks öelda....kui oskaks oleks ma audeste suhtes juba otsuse ehk ära teinud juba. Sellest on vast tundlikkuse teemal küllalt?

Järgmine asi mida pean ehk seletama on see: Kui jääb mulje, et ma igal juhul tahan autowoofrit kasutada siis se on on vale.....ei taha. Olen neid vaadanud vaid selle tõttu et neid on siin kohapealt saada ja ei pea kusagilt tellima. Teine väike konks on see, et väikese raha eest on nende valik hulga suurem. Kolmas konks see, et olen lisaks ühele halvasti toas mänginud autowoofrile kohanud ka toas väga hästi mänginud auto bassikat mis ei maksnud ka pool kuningriiki.

Järgmiseks võtan julguse kommenteerida sinu poolt pakutud 75W104-8 elemente
      Hind, tundlikkus ja väljanägemine on head.....pmt võiks ju kohe ostma joosta aga proovin enne veidi arvutada:

Lükkan andmed BBP-sse ja vaatan mida BBP ise pakub optimaalseks bassikastiks.
      46L kast millel F3 53hz - Litraaz on hea aga se ju suht midbass sel juhul mitte woofer.
      Kui tahta nüüd F3 kuidagi sinna 30hz kanti saada siis see on suht lootusetu....Selleni pole se woofer mõeldud mängima.

Eks ma uurin ja puurin neid audestega ehitatud kaste veel sest hetkel jäi veidi arusaamatuks selline asi nagu : QL

Peab vist kellegi juurde kuulama minema Kui kellelgi tartus audese kastid 10" bassidega siis võiks mõned õlled või veidi magusat välja teha küll kui oma kõlareid promoks.
      viimati muutis kasutaja jeff01; 23 m 2010, 18:17.

Comment

Ise sai BB ga arvutatud 37,8 Hz ja 42 L kast 75w-10-4 le. 30 ga läheb raskeks jah, aga ise olen rahul-bass on konkreetne ja vali nagu vaja.
        Streetrace foorumis foorumlane Harry rääkis ka nendest elementidest.
        viimati muutis kasutaja Matis; 23 m 2010, 20:09.
        Maailm oleks puhas ja süüta
        kui poleks õllejogurtit
        - Õ.Õ.

Comment

Tänan arvamuse eest....
          Pean bassbox pro-d hakkama õppima sest teen ilmselt miskit valesti või on mu elemendi parameetrid erinevad aga mõned hz-id kõrgemad tulevad mul need numbrid.

Hetkel tuhlan igatahes audese woofrite teemasid.....

Comment

Võtke natuke hoogu maha ja mõelge, mis peitub tundlikkuse numbri taga? Kui reaalset graafikut konkreetses kastis ei tea, siis on tundlikkuse number mõttetu.

Toon ühe näite ka. Panin kaks sarnase tundlikkusega elementi Vistonilt graafikusse. Mõlemal kinnine kast 250L.
            Vasakul TIW250XS tundlikkusega 89dB ja paremal WS25 8Ohm tundlikkusega 88dB. Kriipsu tõmbasin lihtsamaks võrdlemiseks. Must joon on tehasetingimustes mõõdetud, sinine simuleeritud kastis.
            Click image for larger version

Name:	ws25e_ja_TIW250XS.jpg
Views:	1
Size:	23,6 KB
ID:	865163

Kui valik on kahe erineva firma valjuhääldite vahel, siis on tulemused tõenäoliselt veelgi suurema hälbega.

/Edit: kuna foorum pakib pildi kohutavaks, siis originaali link

/Edit2: veel üks pilte, kus kaks elementi koos (püsiv joon TIW, katkendlik WS, samasuguses 500L kastis) - link ning maks SPL
            viimati muutis kasutaja YRO; 24 m 2010, 01:22.
            Minu DIY blogi
            <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Veidi selgem sai küll. Tänud hea näite eest (Puust ja punane)

Kui väga suurt tüli ei tee siis kas 3 kombinatsiooni oleks võimalik võrdlusena ühele graafikule panna?
              1x 75W104-8
              2x 75W104-8
              1x 100w130 -6

Mis mind huvitab oleks võimsustaluvus....spl selle korral ja kasti maht kui häälestussagedus oleks 35hz. Väga super oleks ka siis kui näeks spli väiksema võimsuse korral....näiteks 100w

Se on üsna suur ülesanne ma leian nii et Lp. YRO palun pane mulle oma pärisnimi ja konto nr privaati palun.

Comment

Boxsim'i ma andmeid importida ei saa. Seega selle programmiga võrdlus jääb ära.
                Põhjuseid on mitmeid, aga eelkõige takistab seda Audese poolt antud andmete puudulikkus. Kõige rohkem häirib see, et mõõtmistingimused on märkimata või pole võrreldavad.

Seega jääb üle loota, et BBP arvutab õigesti (milles ma eelpool nimetatud põhjusel natuke kahtlen).
                Kõigi graafikute puhul on lähteks võetud BBP soovitus (High Fidelity), 3dB shelf/60Hz

Lilla
                75W104-8
                BR-kast 26,65L
                Häälestussagedus 35Hz
                Fill=normal

Oranž
                75W104-8 x2
                BR-kast 53,3L
                Häälestusagedus 35Hz
                Fill=normal

Sinine
                100W100-6
                kinnine kast
                22,85L
                F3=40,47
                Fill=heavy

ASK
                SPL 130W
                SPL 100W
                Maks akustiline võimsus
                Grupiviited
                Minu DIY blogi
                <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Super tänud
                  Olen miski otsuse teinud ja teen selle kohta teema kõlarite foorumisse

Comment

pmt 100w100 audesed olemas ja kumbki saab omale 59,7L kambri aga mis sagedusele oleks toa bassikate kast mõtet häälestada? Kusagilt jäi silma et alla resonantssageduse pole sellel mõtet ?

BBP soovitab selle ruumala korral 28hz
                    elemendi resonantssagedus 31hz

Kui ma ei eksi siis mida madalamale häälestada seda laugem ja madalam F3 tuleb? ja kui kõrgemale häälestada siis saab muhu alasse kus se mind ilmselt ei häiriks vaid ehk meeldiks koguni.

Comment

kui alla 31hz paned siis subakas hakkab sul lärtsuma.oli ka üks kast ja oli ka üks toru mis oli 3cm lühem ja häälests tuli madalalm ja kui voll põhhja sai keeratud sai siis hakkas üle peksma.alla 31hz pole mõtet vast.

Comment

Working...
                      X