Teade

Collapse
No announcement yet.

Kuidas valida kõlarile filtrit??

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kuidas valida kõlarile filtrit??

kõlar ise selline siis:

sageduseks on 20-200 hz
    ■ woofer: 15"
    ■ võimsus: 600W max. rms 300w
    ■ tundlikus: 92dB
    ■ takistus: 8 ohm
    ■ magnet: 40oz (1140g)

ehitasin kasti ja hetkel on olnud Estonia ac35 filtri kyljes, aga heli selline ebamäärane ja ma arvan et see ei sobi ka sinna taha hästi.
    Palukski siis soovitusi või linke kust saaks sellele jurakale filtrit et just bass oleks hea ja filter sobiks kõlarile ka.
    viimati muutis kasutaja kreits; 26 m 2009, 21:56.

Vs: Kuidas valida kõlarile filtrit??

Arvan et miinimumprogrammi järgi on vaja teada ka teiste kõlarite andmeid....poekõlarite puhul mudelit või homemade kastide puhul ehk miskit ASK tabelit vms....et näha kuhuni sul teised kõlarid mängivad.

Ehk on vaja teada ka teistele kõlaritele taha lastavat võimsust ja woofrile taha lastavat võimsust.

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt
      Arvan et miinimumprogrammi järgi on vaja teada ka teiste kõlarite andmeid....poekõlarite puhul mudelit või homemade kastide puhul ehk miskit ASK tabelit vms....et näha kuhuni sul teised kõlarid mängivad.

Ehk on vaja teada ka teistele kõlaritele taha lastavat võimsust ja woofrile taha lastavat võimsust.

teised kõlarid mängivad kuskil 20000hzini

aga antud kõlaril oleks just vaja, et hästi madalsagedusi mängiks ja vastavat filtrit selleks

Comment

Oluline on see, kui madalale ja kui kõvasti nad mängivad mitte see kui kõrgele

Comment

Oluline on see, kui madalale ja kui kõvasti nad mängivad mitte see kui kõrgele

no kõige madalam on 20 Hz ja kõvadus seda ma ei tea aga tegemist kontserdi bassikaga.

Comment

Seletan siis veelkord.
            Oluline on see, kui madalale suudavad su teised kõlarid mängida (mitte se kontsertwoofer) Kui seda tead siis võib keegi targem sulle öelda kui kõrgele võid lasta woofril mängida ilma et mingisse alasse tühimik jääks või miskit ala topelt saaks ja ASK tabelisse kohutav muhk tekiks.

Nimeta palun oma teiste kõlarite mark, mudel või midagi.

Comment

Seletan siis veelkord.
              Oluline on see, kui madalale suudavad su teised kõlarid mängida (mitte se kontsertwoofer) Kui seda tead siis võib keegi targem sulle öelda kui kõrgele võid lasta woofril mängida ilma et mingisse alasse tühimik jääks või miskit ala topelt saaks ja ASK tabelisse kohutav muhk tekiks.

Nimeta palun oma teiste kõlarite mark, mudel või midagi.

teised kõlarid on: estonia 35as-021

Comment

200 Hz-ini võib lasta mängida küll. 6db filtril on 6-7mH. 12db filtril sobiks 9-10mH pool ja rööbiti 75uF konde. Google aitab, infi võtsin siit : http://ccs.exl.info/cust_cr.html Ning minumeelest teevad estoniad normaalset häält, aga kui tümmisõber siis sub peab ikka juures olema
                Raske õppustel, kerge lahingus...

Comment

Ise ei julgeks 200hz pealt lõikavat filtrit küll teha....200hz pole enam bass vaid osa vokaali minu jaoks

Mida madalamalt lõikad seda vähem sa woofri asukohta taoas suudad kuulda 80hz pealt peaks lainepikkus olema vist juba ligi 4M
                  Arvan et üle 80hz sul seda asja küll toetada pole vaja...pigem kuni 60-70 või nii ma arvan

Kahjuks ei tunne neid kõlareid ja mul pole nende ASK-d aga kasutaja Yro leiab selle ilmselt vaevata ja paneb sinna juurde su woofri kui selle kohta veidi infot välja annad.

Kui Tartust oled siis olen nõus sulle laenama on kolme astmelist aktiivfiltrit, 80/125/250hz sellega saaksid umbes suurusjärgu teada mis alas on kuulatav. Igatahes arvan, et nii madalalt lõigates peadki aktiiv mitte passiivfiltri poole vaatama.

Comment

sorry et teemat risustan aga üks küsimus. kui tähtis on teha filtrisse see zobel circuit?

ma ei tea kas ma sai õieti aru aga tundub nii et erinevaid sagedusi mängides on näiteks sub il takistus pidevalt muutuv aga ma ei saanud ühelt ingliskeelselt lehelt aru mid see täpselt kaitseb või teeb, äkki keegi viitsib rumalale selgitustööd teha

Comment

Ise ei julgeks 200hz pealt lõikavat filtrit küll teha....200hz pole enam bass vaid osa vokaali minu jaoks

Mida madalamalt lõikad seda vähem sa woofri asukohta taoas suudad kuulda 80hz pealt peaks lainepikkus olema vist juba ligi 4M
                      Arvan et üle 80hz sul seda asja küll toetada pole vaja...pigem kuni 60-70 või nii ma arvan

Kahjuks ei tunne neid kõlareid ja mul pole nende ASK-d aga kasutaja Yro leiab selle ilmselt vaevata ja paneb sinna juurde su woofri kui selle kohta veidi infot välja annad.

Kui Tartust oled siis olen nõus sulle laenama on kolme astmelist aktiivfiltrit, 80/125/250hz sellega saaksid umbes suurusjärgu teada mis alas on kuulatav. Igatahes arvan, et nii madalalt lõigates peadki aktiiv mitte passiivfiltri poole vaatama.

kõlariks see http://www.westbalt.ee/catalog/produ...ducts_id=14360

ostsin ainult kõalri varuosana ja täpsemaid andmeid pole sellele kõlarile mitte kuskil.

vaatasin seda filtrit:

http://www.westbalt.ee/catalog/produ...ducts_id=26397

aga ise ei jaga seda asja kohe yldse hetkel veel:d

aga võibolla on ise kokku panna kõige parem seda filtrit et hea filter tuleks või lasta panna kellegil.

komponente saab ju osta:http://www.elfaelektroonika.ee/ec/3a...ri-komponendid

aga kahjuks ei tea mida täpsemalt osta neist
                      viimati muutis kasutaja kreits; 27 m 2009, 13:02.

Comment

Arvestage et reaalselt Estonia keskriba ei ole kasutatav alla 800Hz. Kui bassi lõikate 80-200Hz siis vajate ka midbassi ca 100Hz-1kHz alasse.
                        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                        Konfutsius

Comment

aktiivfilter lahendab su mured http://www.noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=91&id3=638 , mingisugune 12V adapter külge ja töötab.

Comment

Kas nende estoniate keskriba on tõesti nii hull? Kahjuks pole õnnestunud kuulata....Mõtlesin et kuna teemaalgataja just suurem audiofiil ei ole siis soovitakski lihtsuse ja odavuse huvides estoniaid lõikamta vaid bassikas juurde liita miski aktiivfiltriga. Lingil toodud asi on sama tükk mis mul kodus ja mida sulle pakkusin, minul on seal vaid 4,7V miski mobiililaadija toiteks taga ja ei saa aru et kehvemini töötaks...samas pole 12V proovinud nii, et tuleks selline trafo siiski leida ja ära proovida.

Comment

nendest mobiilil. tuleb kusagi 8v välja, testriga mõõtes

Comment

Working...
                              X