Teade

Collapse
No announcement yet.

visatoni subwoofer otsib filtrit

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    visatoni subwoofer otsib filtrit

    Tere

    mure selline:
    olemas on visaton alto genesis sateliidid (Visaton) ja subwoofer (Visaton).
    mõlemad on täpselt visatoni skeemide järgi tehtud, välja arvata see, et woofer on 8Ohm ja kõik elemendid on varjestusega.
    oleks tarvis subwoofrile filtrit nüüd. niipalju kui ise sai proovitud erinevaid lahendusi olemasolevate filtri komponentidega, siis leidsin kombinatsiooni, kuidas woofer töötab nii nagu peaks, ehk siis kõrged on kõrvajärgi parajast kohast ära lõigatud. sellega oli see probleem ainult, et mul sateliidid ei mänginud piisavalt madalale, seega tekkis "auk" sageduskarakteristikusse. selle sain winampi equalizeriga enamvähem korda, kuid nüüd mõtlesin et võiks ikka mingi vähe parema mooduse välja mõelda, sest kui tahan panna kõlareid kuskile taha, kus ei saa eq-ga timmida, siis on jama ja pealegi on see ebamugav. ilmselt peaksin siis ka sateliitide filtreid muutma, sest praegu lõigatakse alla 110hz kõik sagedused ära?
    aga kui sateliite madalamalt lõigata või üldse alt lõikamatta jätta, kas oleks sellest kasu? peaksid ju madalamale mängima, iseasi kui palju need pisikesed elemendid suudavad madalamale mängida. visatoni lehel näiteks aria light kasutab samu elemente, aint 8Ohm ja need suudavad kirjade järgi koos kastiga alates 65Hz sekkuda juba, kast muidugi suurem.
    kas üldse on mingi kompromiss olemas selliste kõlarite ühildamisel?

    Ootan vähe targemate ettepanekuid.
    viimati muutis kasutaja kapsas; 13 m 2010, 18:57.

    #2
    Vs: visatoni subwoofer otsib filtrit

    Kas lihtsam ei oleks bassikas mingi aktiivkrossiga sateliitidega kokku sulatada? Vaevalt sul õnnestub sateliite palju madalamale mängima saada.
    Minu DIY blogi
    <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

    Comment


      #3
      Vs: visatoni subwoofer otsib filtrit

      no kui mul oleks aktiivfkross kuskilt võtta, siis oleks ma seda juba teinud. osta ka nagu ei taha, sest et maksab palju ja mul kogu süsteem ilusti integreeritud, siis peaksin hakkama midagi välja nuputama.

      Comment


        #4
        Vs: visatoni subwoofer otsib filtrit

        tundub et rohkem pakkumisi ei tule?

        Comment


          #5
          Vs: visatoni subwoofer otsib filtrit

          Probleem veel päevakorras, kuid eile miskipärast tuli pähe selline mõte, et kui teha teine kast sellele elemendile
          (Visaton W200SC/8). Nimelt peaks bandbass kast hädast välja aitama teoreetiliselt. Saab ju mõlemad kambrid erinevatele sagedustele häälestada, seega peaks saama mängida nii kõrgemaid kui madalaid? Mõned, kes asjast rohkem teavad, võiksid teada anda, kas sellest oleks asja.

          Comment

          Working...
          X