Teade

Collapse
No announcement yet.

subwoofer

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

põhjus on selles,et ma ei saa nendest graafikutest aru...noo üks on see sageduste oma..mis nood teised on??

valida oleks vented ja 4järgu bandpass'i vahel..

http://www.hot.ee/ergoh2/vented.rar
    http://www.hot.ee/ergoh2/4th.rar

Comment

tee siis suur vented
      ;D
      KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

phase on faasikarakteristik
        delay näitab kui palju mats hilineb millisekundites,sealt näed seda ka,et kinnine kast on kõige täpsem.
        gain on tundlikus
        spl on helivaljus
        Programm ju pakub ise sulle õiged kasti möödud nii,et spl kara oleks sirge

Comment

kast tuleb mingi 160l teha...see nii suur, et mine või sisse elama!!! >

palju on s-90 kastil mahtu( vatikotid + valjukad + filtrid + toru)maha arvestada???
          mul üks king audio bassiaks selles kastis ja teeb küllalt madalat häält...

(kui suur on kõige suurem kast, miste olete kõllile teinud??)

Comment

IGAL ASJAL ON OMA HIND

http://www.royaldevice.com/custom3.htm ;D ;D ;D
            KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

tegin pappkastidest testtorni, et kuidas kõlab :
              ei kõlanud meeldivalt aga madalalt

põhi oli 30cm*40cm ja asi oli 2 meetrit kõrge

AGA KÕIGE PAREM PESA SUBWOOFRILE ON BETOONIST
              KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

Ma arvan,et mingi 70 l,aga mis selle valjuka parameetrid on?

Comment

Ma arvan,et mingi 70 l,aga mis selle valjuka parameetrid on?
                  s-90 parameetreid ei tea..kast on välismöötude järgi jah oma 70l, aga kui võtta sisemõõtude järgi ja siis veel need värgid maha, misseal sees on...siis ise arvan,et mingi 40l...aga äkki keegi teab täpsemalt??

king audio omad on qts-0.69;vas-28.5;fs-45hz

Comment

Ega sul seal eriti valikut ei olegi,see on free air valjukas,sobib kõige paremini autosse pagassi kõlalauale paigaldamiseks.Kui proovida kinnist kasti siis jäi kasti hüve 0,88 45 l puhul ja karakteristik ka enam vähem kuigi 12 db/oct langusega,seda peaks aktiivselt krossima ja kuskilt 20 või 30Hz juurest 12 db lisama sellise hüvega,et kara enam vähem tasaseks saada Valjuka liikumine 100W juures on praegu 40Hz juures 6mm,siis kui alumist otsa juurde keerad siis tuleks jälgida,et see liiga suureks ei kasva.Minule isiklikultmeeldi sound kui hüve oli isegi 1
                    Bassi mats oli hästi konkreetne,kast töötas hästi dünaamiliselt,suuremal võimsusel käis rinnust läbi,nagu kontserdil.Kinnine kast suures ruumis ei jõua õhku liigutada,siis tuleb neid mitu tükki panna,minul endal on praegu kaks kinnist kasti 10"40l ja on krossitud passiivselt esimest järku filtritega 400 Hz peal.Hüve on mingi 0,7.Hääl on puhas ja see on oluline.Mida rohkem sa signaali hakid ja lõigud seda rohkem tekkib moonutusi.
                    Tegelikult subwooferit ei olegi vaid on hea midbass,
                    Ma olen kõik varjandid ära proovind ja jõudnud sinna.
                    Praegu on väga hea.
                    Free air valjukaga võid dipoolsubbarit proovida teha.

Comment

panen sellisesse kasti nagu:40l ja kinnine.. mul selline kast vedeleb..
                      http://www.hot.ee/ergoh2/kinninekast.jpg
                      mis arvad??(siis kasutan selle vana kasti ära mis mul vedeleb)

dipoolsubbari--missee on??

Comment

Sa pead proovima kuidas ta kõlama hakkab.Kas sa krossid seda aktiivselt või passiivselt?

Comment

sellele krossimisele polegi mõelnud..
                          passiivselt on nii, et kõlli sisse teen need filtrid jah(et filter kõlli sees lõikab ära mingeid sagedusi)

enda soov oleks,et see kõll teeks hulul kisa(midbass)

Comment

Üldiselt on passiivne Kõlari ja võimu vahel,kuigi seda saab ka võimu ette teha (RC ahelat).Passiivne filter vähendab signaali,aktiivne tavaliselt mitte.Seal on põhimõtte vahe.
                            Aktiivne filter ehitatakse OPvõimu tagasiside ahelasse,passiivne pannakse võimuga jadamisi.
                            Filtrid tehakse 1.järku (6db/oct),(näiteks 1000Hz oktav alla on 500Hz ja oktav üles on 2000 ja 2000 oktav edasi on 4000 jne,kas korrutad või jagad 2-ga),2.järku (12db/oct),3.järk (18db/oct) jne vaata näiteks dosbox sisaldab väga normaalset filtri kalkulaatorit(koos skeemidega),seda on kindlasti mujal ka (Näiteks veel www.lalena.com)
                            Filtri lõikamise alas tekkib faasimoonutus,sellepärast ei kasuta paljud kõlaritootjad suurt hakkimist ja tehakse 2 ribalisi kõlareid.Mina olen jõudnud järeldusele,1.järku filtriga krossides veel sound ei poo,teisega juba hakkab pooma,lauljal oleks nagu kõri kinni pigistatud.Õige oleks kasutada ühes krossimise punktis sama järku filtreid st.kui madalpääs (lpf) on 1.järk siis kõrgpääs (hpf) on ka 1.järk.
                            Samas mõnda valjukat peab vähemalt 2.järguga alt lõikama nt.
                            kõrge valjukad või enamus kuppelvaljukad,sest ta põleb muidu maha.
                            OK,vaata dipoolsubbarit http://www.linkwitzlab.com/woofer.htm
                            Vaata seal kõige lõpus on veel prototüübid.
                            või tsekka seda hullu (otseses mõttes):
                            http://home.swbell.net/taama/john.html
                            Tegelikult on asjas point,sest faasimoonutus ja delay on minimaalsed ja hääl on väga vaba ja puhas,Ma olen dipoolkõlaritega palju mässanud (hääl on uskumatult naturaalne,võiks õelda,et fantastiline).Mina saan aru miks see kutt sellise kõlari viitsis ehitada.
                            Proovi

Comment

http://www.linkwitzlab.com/thor-intro.htm mida sa sellest arvad?

ühevaljukaga dipoolsubari lehte pole näinud?

Comment

Vaata mis valjukat ta kasutab,Qt on 0,2 ja Vas 139l,
                                aga need põhimõtted on õiged.
                                Dipoolsubbikat ma ise proovisin,aga 10" valjukas ennast ei õigustanud,Ma sain kinnise kastiga parema tulemuse.
                                Sa proovi vist ehitada sinna olemasolevasse kasti,siis vaata kuidas see valjukas kinnises 40 l ses kastis üldse toimib.
                                Näiteks mul on Audes 104-8 valjukad millel kinnise kasti maht peaks olema 59 l ,aga kui niimoodi tegin siis asja ei saanud,kõla oli kehv.Võtsin teised valjukad ja teine asi.

Comment

Working...
                                X