Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Keegi pole öelnud et ta mega pask on. See et miski programm annab mingisuguse sagedusgraafiku, ei tähenda veel et see 100% ka õige on. Niipalju kui on programme, niipalju on ka kasti mahte ja sagedusvahemikke. Kõik on erinevad. Nii et see Audese graafik võib olla palju õigem kui meie siin kõik kokku arvame - keegi ei tea.
Aga mingisuguse programmi arvutatud andmed saad võtta aluseks, et üldse aimu saada milleks anutd kõlar võimeline on. Niipalju nad nüüd ka ei eksi, et panevad kesksageduse ilusti bassi taguma.
Ja mis puutub bandpassi üldse siis iga kastitüüp on omal kohal sõiduvees. Ei ole üheselt öeldud et kinnine kast on parim - isiklikult ei fänna kinnist kasti. Meeldib inverter-kast ja 4ndat järku bandpass. Samas olen kuulnud ka väga korralikke kinnise kastiga subbareid ja üllatavalt konkreetne sound oli.
Ise pooldan tegelt kinnist kasti.Korralik valjukas mängib ka piisavalt madalkale ja heli on väga hea.Muide rrr s-70 luba´takse sagedusest25hrz.Onm ainult number aga heli on küll hea.
Kas tegu on RRR-i uute S70-tega või vanadega, nendega millel aktiivplokk sees? See et midagi lubatakse ei tähenda veel et ta seda ka raudselt on. Muuseas, alati tasub jälgida ka sageduskarakteristiku vaatamisel kui suure kalde juures see alummine piirsagedus on antud. Ntx - 3 dB sagedusel 35...40 Hz on väga hea saavutus, alla 35 Hz väga hea ja 40...50 täiesti kuulatav. Tegelikult on 30 Hz täiesti rahuldav tulemus, hea tümaka seisukohalt oleks tore kui kast oleks häälestatud miskile 40...50 Hz kanti - siis on põhibassi alas teatav tõus madalatel ja tunudbki et on hästi hea bassilaks. Kusjuures on kah. Kui aga tahetakse saada lineaarset sagedusriba, siis reeglina ei ole bassi taasesitus niivõrd võimas kui esimese variandi puhul.
No ma ei ole ise genekaga testind, aga bassi mängib küll.Mul on mingid teised s-90 analoogid.Kinnine kast ja bassika lõdvik on pehmem.Sagedus algab 40hrz.
No nendel s-70 on aktiivvõim, tämbriregulaator ja väljundiindikaator kasti mahutatud.Ma arvan, et s-70 on sagedusala märgitud seepärast nii hea, et saaks teda liigitada mingisse kõvemasse klassi.MA ei tea mis klassi, aga kuskilt raamatust lugesin.Seepärast on ka nii väike võimsustaluvus.
Sa siis ikka mõtlesid seda vanemat S70-t? Kui selle bassiosa hakkab 25Hz või isegi madalamalt, siis läheb küll siga sõjaväkke. Põhimõtteliselt on S70 kast väiksem kui S90 oma, ja liskas veel ka see asi et isegi S90 ei hakka 25 Hz bassi mängima. Ta hakkaks mängima siis kui kast oleks 80 ltr, mitte aga 40...45ltr kasti korral. S70 on kast umbes 30 ltr, nii et tehke omad järeldused.
Ei ole üks-ühest programmi mida täieliku tõega võtta. Samas ise kasutan kah BB6-te ja ka paljud teised kasutavad, kaasaarvutud siinse foorumi rahvas. Päris toredaks asjaks loen veel ka JBL Speakershopi, mille järgi olen kah kunagi kaste teinud. Winlsd on kaheldava väärtusega, samas võid ju huvi pärast proovida. Eks neid programme ole tegelikult kõvasti, seetõttu ei oska kah kohe seisukohta võtta.
Comment