Teade

Collapse
No announcement yet.

Minu subwoofri tegemistest (võim sõbrale)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

kle sul neid mõõtmeid alles ple millest Audes 75W104-8 (toa) kasti tegid :
    lehel ju märgitud, et kõrgus: 470mm, laius: 340mm, sügavus: 430mm
    kuid küsimuseks jäi, kas need on sisemised või välimised mõõdud?

Comment

välimised mõõdud ikka, tükkide suurus siis olenevalt plaadi paksusest.
      BassZone

Comment

v2ga kena töö endal kah plaanis teha audese 75w14-8 le kast.. suur aplaus sulle
        <span style=\'colorrange\'>ostaks midagi.....</span>

Comment

ega sa umbes ei tea kui võimas see su võim on?Tundub suht huvitav...hetkel endalgi ehitamisisu peal .Palju sa aega ja raha selle peal kulutasid?

Comment

http://www.st.com/stonline/books/pdf/docs/1057.pdf - TDA7294 kivi.
            Paberite järgi peaks olema
            8 Ohm 100W
            4 Ohm 150W
            Kuid ei oska täpselt öelda, ei ole millegagi mõõta, Audese 75W104-8 puhul kannatab nuppu max. poole peale keerata, muidugi oleneb eelvõimust, muusikaloost, bassist jne.
            Kuid minu arust rohkem kui küll.  

kruvid 0.-
            puit 0.-
            plekk 0.-
            nupud 0.- (sõbralt)
            seier 0.- (sõbralt)
            trükiplaat 0.- (sõbralt)
            konded, takistid ja muu kama 0.- (sõbralt)
            trahvo (vana värviteleka oma) 0.- (sõbralt)

konded toitele 2*75.- (oleks saanud ka kompunnida mitmest kokku, kuid pakuti parajsti 15000'seid)
            Kivi tevalost 120.-
            juhtmed 15-25.- (korraliku varjestusega)
            LEDid 3*35.-
            tagumine terminal 15.-
            kivi eelvõimule 8.-
            kaabel kahe võimu ühendamiseks 50.-

kokku = 473.-

Kui oleks tahtnud, oleks saanud ka 128 krooniga hakkama.

Lähemalt võid uurida W@lduri käest, tema teeb nende kivide baasil.

Ja minu hea sõber ULPA100 , kes selle võimu tehnilise osa tegi.

hmm.. ja aega läks päris palju, ei olnud aega tegeleda.
            muidu trahvo kerimine 1 päev (katsetused)
            eelvõim ja lõppvõimu trükiplaadid ja kompunn 1 päev
            montaaz 1 päev
            kokku 3 kolm päeva

ja viimistlemine järgmine pool aastat
            BassZone

Comment

Väga meeldib mulle see võimendi välimus tubli töö.
              Tuli kohe palju ideid, peaks enda võimu(de)le ka midagi sarnast ümber ehitama.
              Paberite järgi peaks olema
              8 Ohm 100W
              4 Ohm 150W
              Kuid ei oska täpselt öelda, ei ole millegagi mõõta, Audese 75W104-8 puhul kannatab nuppu max. poole peale keerata, muidugi oleneb eelvõimust, muusikaloost, bassist jne.
              Kuid minu arust rohkem kui küll.
              Usun et hääl on ilus küll

Mina ütleks et paberite järgi on TDA7294 nagu umbes 8 oomi 68W ja 4 oomi ka 68W (toitepinget tuleb vähendada).
              ARVAN et võimsama võimuga teeb see Audes paremat häält (bass poleks nii unine, oleks nagu kiirema regeerimisega). Kahjuks konkreetsed kogemused puuduvad selle elemendiga

Aga keegi ütles et originaalis (aktiivsubbar) kasutatakse ka TDA7294 põhjal võimu (ikka sildamata?) - ju siis peaks ikkagi täiesti piisama.

Comment

Hääl on tõesti päris puhas, peaks mainima, selles suhtes rahul küll.
                Hakkasin ise ka lähemalt uurima seda datasheeti, sul on täiesti õigus, selle kivi pikaajaliseks võimuseks on tõesti kuskil 68W.
                Audese elemndi puhul..., krt. nüüd enam ei teagi, kas jääb võimendi lahjaks või kõlar.

Peab kuskilt ühe kangema võimu veel muretsema ja katsetama sellega woofrit. Aga peale filtri panekut, on hääl hoopis teine, kisendavaid kesksagedusi enam ei ole, mis tekitasidki kõrgemal pingel moonutusi.
                BassZone

Comment

TDA võimsusest:
                  Kuna laua peal juhtus vedelema lõppvõim nii TDA7294 kui ka TDA7293-ga, siis tegin mõned koormuskatsed. Kriteeriumiks, et ossiga vaadates signaal veel lõikamata, koormuseks aktiivtakisti. Ja tulemused, mõlemal kivil kusjuures ühesugused:
                  koormusel 4 oomi 81W
                  koormusel 8 oomi 55W
                  Toitepinge oli parajasti võtta +/- 34,5V. Veidi kõrgema pingega ja võimsama toitega on ka maagiline 100W pidevat siinust saavutatav.
                  Tsiklimehe võimu juures teeb mind ettevaatlikuks jahutus. Kuna kasutatud alumiiniumprofiil on kivi kinnituse kohas üsna õhuke, siis julgen arvata, et pidevat maksimaalset võimsust see lahendus küll ei kannata. Ei tea muidugi milline on toitepinge?

Comment

Pingete ja muude näitajate suhtes pean sõbraga kontsulteerima, enne kui suu lahti teen, muidu ajan pada veel.
                    Kuid jahutuse koha pealt on radikat ikka päris kõvasti ja 14 tunnisel järjestikusel katsetamisel ei olnud teps mitte leigegi.

Ei vaidle küll (mitte kõvasti), kuid minuarust paksem pind kivi taga ei annaks mingit efekti juurde, hetkel kandub kogu soojus mööda kumerat pinda edasi ja on efekt suurem.
                    Sellisel variandil on ribide pind suurem ja ribid just selleks ette nähtud ongi.

Mina kui TSIKLIMEES olen ka oma tsiklil tähele pannud, et silindril kõigest 1/2 on silindripead ja 1/2 sellest ribisid et ikka hea jahutus oleks.  
                    BassZone

Comment

toitepinge siis +- 33,5 v.radika kohta võin öelda niipalju,et alguses oli ka kahtlus et kinnitus koht jääb õhuke ca 3mm,kuna testimisel probleemi ei tekkind siis sai jätta nii nagu on.

Comment

koormusel 4 oomi 81W
                        koormusel 8 oomi 55W
                        Toitepinge oli parajasti võtta +/- 34,5V. Veidi kõrgema pingega ja võimsama toitega on ka maagiline 100W pidevat siinust saavutatav.
                        Et panid +/-34,5V taha ja kivi jäi 4 oomisel koormusel terveks? Mina üle +/-30V küll ei julgeks (@4 oomi).

8 oomise aktiivtakistusega olen ise ka TDA7294 mõõtnud, samamoodi ossiga. (Aga aktiivtaktistus pole mõõtmiseks mitte see õige (võimsus tuleb suurem)). Sain 70W. Toitepinge oli (kui mälu ei peta) +/-35,5V. Ja tõstes toitepinge üle +/-37V, hakkas/hakkab võim undama (urisema) - niiet see oleks toitepinge puhul lagi.
                        Teoreetiliselt muidugi võiks pinget tõsta aga prakatikas seda kasutada ei saa.

radika kohta võin öelda niipalju,et alguses oli ka kahtlus et kinnitus koht jääb õhuke ca 3mm,kuna testimisel probleemi ei tekkind siis sai jätta nii nagu on.
                        Ütleks ka et praktika näitab, et 3mm sellele kivile on piisav, peaasi et pindala ikka piisav oleks.

Comment

Ca aasta tagasi aretasin noortele ja vihastele meestele bändiproovi tegemiseks kaks võimu TDA7294 lõpuga. Ühe toitepinge oli +/-39v, teisel +/-37. Kestavad siiamaani (ja ei urise).
                          Põhimõtteliselt on TDA7294 üsna lollikindel, olemas on lõppastme voolupiiraja (=lühisekaitse) ja ülekuumenemiskaitse, viimase rakendumist olen ka jälginud peale kestvat koormamist maks. siinussignaaliga. Siis oli probleem just selles, et muidu piisava jahutuspinnaga radiaatori õhuke kivi kinnituskoht ei suutnud eralduvat soojust laiali kanda.
                          Reaalses kasutuses vaevalt et keegi pidevalt võimu maksimaalselt koormab, sestap võib piisata ka vähem massiivsest radikast. Oluline, et autor ise oma loominguga rahul on.

Comment

nu migadi halba ei ütle.olen kuulnud olen näinud.väga kõva tümm.Pane sama hästi edasi mies

Comment

Lühikirjeldus BassBox 6 Pro kasutamisest nendele kes ei ole veel asjale täpselt pihta saanud.

http://www.zone.ee/basszone/bassbox/
                              BassZone

Comment

Sai tehtud väike tabelarvutus excelis, et oleks natuke lihtsam arvutada filtrite andmeid ja pooli mõõtmeid.

Aluseks on võetud Lembit Abo Raadiolülitused.
                                Katsetage, kasutage ja andke soovitusi, mida ümber teha ja võibolla on ka mõni viga sees, mida ise tähele ei pannud.

http://www.zone.ee/basszone/filtrid/filtrid.xls
                                BassZone

Comment

Working...
                                X