Teade

Collapse
No announcement yet.

Abi kõlari ehitamisel (Audes 75W87-8 element)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Abi kõlari ehitamisel (Audes 75W87-8 element)

sai endale juba siin paar aastat tagasi soetatud audesi kõlar http://www.noortehnik.ee/75W87/
    otsustasin nüüd ehitada talle ka korraliku kasti kus saaks kõlarist viimast võtta
    oskab keegi äkki nõu anda kui suur peaks kast olema ja mida silmas pidada ehitamisel kuna ma täielik võhik sellel alal .
    Tänud juba ette!!

Vs: paluks abi kõlari ehitamisel

kindla peale minek on Audese 145 kloon teha
    What we hear are the unique components of nature communicating with each other to create the most magnificent, unrepeatable sounds known to mankind.

aga siis juba kõrged ja keskriba juurde. kui see lahendus ei sobi siis uuri seal lehel edasi. peaksid saama kasti soovituskikud mõõdud ja muud head teada. kergelt harid ka ennast
    päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

Comment

Kui tornikõlareid tahad, siis on sul juurde vaja soovitavalt kesk- ja kõrgsageduse valjuhääldajaid. Ei pea kindlasti olema audese omad, saab teise firma jubinatega ka väga normaalne asja kokku. Võibolla isegi parema. Hea oleks, kui avaldaksid ka selle, kui palju sa oled nõus raha kulutama ehitamise peale.

Comment

võike parandus lammutasin vana kasti laiali ja selgus et kõlarik on hoopis http://www.noortehnik.ee/grupid/acti...roduct_id/207/
        ma ei te kui suur vahe neil on aga jah.
        soov oleks ehitada tavalist supaka kasti ja raha oleksin nõus alla panema nii umbes 200-300 kr kuna valjukas ja materjal on olemas

Comment

200-300kr eest sa küll stereo kõlareid valmis ei tee.Filtrid ise võida juba sama pallju maksta.
          Või siis üks võimalus lairiba.

Comment

Esmalt postitatud henri503 poolt Vaata postitust
            200-300kr eest sa küll stereo kõlareid valmis ei tee.Filtrid ise võida juba sama pallju maksta.
            Või siis üks võimalus lairiba.
            Ühe valjuhääldiga on raske jah stereokõlareid teha. "Tavalise" supaka kasti vist ei tehta ka stereokõlarit või mis?
            Minu DIY blogi
            <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

henri, sa võiks lugeda ka, mis eespool kirjutatakse, mitte kohe asuda "tarka" nõud andma.

300.- teeb nibin-nabin supaka valmis küll, kui valjukas ja materjal on endal võtta. Juurde tulebki osta siis filter, natuke juhet ja inverter põhimõtteliselt. Sobiv võimendi on olemas, ma eeldan?

Comment

Esmalt postitatud kapsas poolt Vaata postitust
                Juurde tulebki osta siis filter, natuke juhet ja inverter põhimõtteliselt. Sobiv võimendi on olemas, ma eeldan?
                Inverteri saab põhimõtteliselt teha ka kastimaterjalist - ei pea ostma.
                Minu DIY blogi
                <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

...Ja filter vöiks sobivas vöimendis sisse ehitatud olla. Kastiks aga hea alguspunkt on 30 liitrit ja häälestusega 40 Hz. Edasi juba peenem häälestus/simulatsioon vastavalt maitsele ja ruumile.
                  Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Vs: Abi kõlari ehitamisel (Audes 75W87-4 element)

no võimendik on mingi vana radiotehnika oma 2 ohmi nagu ma aru olen saanud
                    ja hinna arvestatud oligi et juurde osta filtrid ja inventer
                    võite veel soovitusi and kuidas ehitada ja kui suur peaks olema kõlari kast ja iventer kui seda vaja on ?

Comment

Vs: Abi kõlari ehitamisel (Audes 75W87-4 element)

natuke arvutamist võiks ise ka vast teha. 30 liitrit kast oleks 300mm kuubik (sisemised mõõdud) arvesta mõõdule juurde ka veel materjeli paksus. kas kasutad 22mm vineeri vms. inverteri koha pealt ei kommenteeri.

Comment

Vs: Abi kõlari ehitamisel (Audes 75W87-8 element)

Kas kõlari sisse on ka vaja mingeid vidinaid panna ?fildreid või midagi sellist ?
                        Siis 30 liitrine kast on normaalne ?

Comment

Vs: Abi kõlari ehitamisel (Audes 75W87-8 element)

Esmalt postitatud priiit poolt Vaata postitust
                          Kas kõlari sisse on ka vaja mingeid vidinaid panna ?fildreid või midagi sellist ?
                          Siis 30 liitrine kast on normaalne ?
                          nu kasti sisse pannakse üldjuhul vatiini.
                          fildrite koha pealt nii palju, et kui soovid et element sul täisriba ei esitaks siis jah. oleneb mille järel ta sul mängima hakkab. kui näiteks on sul olemas toa sub võimendi siis ei vaja üldjuhul mingeid filtreid kuna need võimendis üldjuhul integreeritud. kui aga läheb mingi keskuse vms. järgi siis ikka. filtritega võib sind näiteks kasutaja Hipi ja usun et ka YRO aidata. nemad targemad selle koha pealt.

Comment

Working...
                          X